Home

Ma 2024. május 17, péntek, Paszkál napja van. Holnap Erik és Alexandra napja lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Bejelentkezés a fórumba



Hirdetés
Hirdetés

Tömegsport a Szőlőhegyen

Tömegsport a Szőlőhegyen

Ragyogó őszi nappal kedveskedett nekünk a Szőlőhegyen idén szeptember 19.-e, szombat.
Immár 12 éve kerül megrendezésre a Bringa túra, a Szada S.E. Tömegsport Szakosztálya rendezésében, melyet nem kis közösségi összefogás előz meg. Mindig csodálkoznak rajta az újabb résztvevők, hogy hány ember/férfi, nő, és gyermek/ közös erőfeszítésére van szükség ahhoz, hogy néhány száz ember egy egész napon át mozogjon,tapasztaljon,töltekezzen,  kipróbálja  magát,s együtt szippantson egyet a zamatos ősz eleji tiszta levegőből. S végül a csillagok előbújása után, plédek takarásában,összebújva, fáradtan tekintsünk vissza az elmúlt órákra,napokra,hetekre…..
A központi rendezvény a Szőlőhegyi pályán és játszótéren szerveződött – már gyakorlatilag nyár eleje óta. Méltó helyet adva a mozogni vágyóknak: szelíd, tiszta, rendezett környezetben, ami  megbúvik a dombok takarásában,ölelkezik a természettel. Kissé változott a látvány. A Szada Nova, s a Tímár Vaskereskedés jóvoltából /mint leendő kondi szoba/ ide került egy konténer váz.
Sok ifjú, és itt lakó család vállalta fel, hogy hétvégi pihenés helyett támfalat épít az alsó pálya mellé, az 5 méter szintkülönbség szelidítése érdekében, a kerítés kiborulását megakadályozva.
 
”Apróság”. Mint, ahogyan a már szükségtelenné vált eróziógátló járdalapok áttelepítése is, a tönkrement színpad helyére./Az időjárás munkálkodik…/
A parlagfüvek is eltűntek szorgos anyák és lányok, kis gyermekek keze nyomán, még a nyáron. Kitisztult a vízlevezető árok,elkomposztálódott a sok avar /dolgos kezek hatására/ épült újabb játszótéri elem – ez az Édesapák kreativitását,kezemunkáját dicséri!
A nagy lejtésű rézsűkben is, a környezetben is MINDIG!- gondozott fű, és tisztaság várta az ideérkezőket. Akik ezt felvállalták, nem viszonzásért tették! Itt laknak néhány száz méteres körzetben. Boldogok,hogy örömet szerezhetnek  a számtalan idelátogatónak, akik családjukkal,gyermekeikkel, barátaikkal igénybe veszik ezt a közösségi helyet. Támogatónk is akadt a Biomark KFT –ben/Szada Ipari Parkjában van nagy raktárbázisuk,mégis tudnak tevékenységünkről /5 rúd ízletes pulykasonkát kaptunk felhasználásra,amit bele is főztünk a közös szabadtéri egytálainkba. Köszönet érte!
Így vállalta el a Gödöllői Air-Soft Kulturális és Sport Egyesület is, hogy a célbalövést, íjászkodást, s a nagyon finom ebédet  a résztvevők rendelkezésére bocsájtja. A környékbeli Édesanyák, és Édes Nagyanyák, reggeltől estig zamatos palacsinátát, gofrit sütöttek, ízesítettek,göngyöltek.
Volt, és jelenlegi egyesületi elnökünk rajtoltatott, nem akármilyen nevezési jegyzők precíz munkája után!
Veresegyház széli Természet őr barátunk nagy tudását, tapasztalatát, és családját hozta magával okulásunkra, s a célba érők segítésére. /hány éve már??????/ Idén egy kedves, helybéli pedagógus hölgy is segítségére volt nagy tapasztalatával.
Szívügyének tekinti ezt az a család is, /minden egyes tagjával/akik a DARTS helyszínét ,és folyamatos ellátását is végezte,lankadatlan rendelkezésre állással, és kitartással.
A felfelé gyorsulásnál nem csak a közvetlen környékből volt segítőnk. Már a Szőlővirág utcában is vannak híveink!
A helyszínt a Szadai Polgárőr Egyesület biztosította, nehogy bárkinek baja essék. Jó, hogy figyeltek ránk!
A horgászat nem is olyan egyszerű sport! A nagy lejtő derekán várta a tikkadt túrásokat egy kedves családanya, segítette jó tanácsaival a tétovázókat.
A szlalom pálya őre bár szigorú, de igazságos pontozást rögzített a menetleveleken /mert fontos, hogy biztonságosan használjuk a járművünket mindenkor/.
Rövid, de göröngyös-kanyargós út után a KRESZ ismereteinket bizonyíthattuk megbízható, kitelepült segítő csapatunk sport-szelettel támogatott fejtörője kapcsán.

Tizenegy próbánk izgalmas eleme volt a célbalövés, avagy íjászkodás - nem is gondolnánk,milyen nehéz feladat!
Tavi átkelésünk elsüllyedt….csónakunkkal együtt. Pedig mennyire készült rá mindenki! Így ismét felfelé folytatva utunkat a télen jégpályaként használt kispályán próbálhattuk rutin tudásunkat. Nem egyszerű dolog billenőpadon átkelni, farkasfogon döcögni, érintőpadnál megállni. S mindezek után kislabdát hajítani??? No meg kosárra dobni, vagy kiskapura rúgni?
Sem gyalog, sem bringával nem egyszerű, hát még, ha valaki babakocsit tol, vagy csecsemőt cipel!
Ám pihenésképpen lehetett bőrözni /hála egy nagyon kitartó és szívmelengető szadai óvónéninek/, könyveket nézegetni, sakkozni, kártyázni, gólyalábazni, ugrálóvárazni, lovagolni, követ festeni, Apa-Fiúk focimeccsen küzdeni, szurkolni, táncolni, gyermekfilmet nézni, finom falatokat csemegézni.
Nem is széledt szét a sokaság az eredményhirdetést követően, hiszen, akik pihenni indultak, később visszatértek, s csak az éjfél utáni elcsendesülés hozott pihenést, hogy a másnap délelőtti meleg napsütésben rendbetétel ürügyén ismét együtt lehessünk.
Jó volt. Kicsiknek, ifjaknak, és nagyoknak egyaránt.
Szeretettel várunk mindenkit hideg ősszel, fagyos télben, zöldülő tavaszban és forró nyárban, Szadán, a Szőlőhegyen!

Szada S.E Tömegsport Szakosztálya:
Unger Róbert 06-30-264-11-99
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5