Home Projektek Szennyvíztisztító bővítés Friss hírek a szennyvízprojektről
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Friss hírek a szennyvízprojektről

Legfrissebb hírek a szennyvízprojektről – NYERTES pályázat

Mint arról már hírt adtunk, 2009. október 15-én benyújtásra került a veresegyházi szennyvíztisztító telep bővítését, valamint Erdőkertesen, Szadán és Veresegyházon újabb szennyvízcsatorna hálózati részek kiépítését célul kitűző projekt pályázati anyaga.

 

A Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez a Szennyvízelvezetés és tisztítás konstrukció második fordulójára benyújtott "Szennyvíztisztító telep bővítés, korszerűsítés és csatornaépítés a veresegyházi agglomeráció területén" című, KEOP-l.2.0/2F/09-2009-0023 azonosítószámú pályázatot az Irányító Hatóság támogatásra érdemesnek ítélte.

A 4 milliárd Ft-os beruházási költségű projekt megvalósításához megítélt támogatás összege: 3 298 518 179 Ft, melyet a Kohéziós Alap/ Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosít majd. A támogatási szerződés megkötésének előkészületei jelenleg – az első forduló befejező munkáival párhuzamosan − folynak.

A 2. forduló kedvezményezettje a pályázó szervezet, a három település  - Erdőkertes, Szada, Veresegyház – önkormányzatai által alapított Veresegyház és Környéke Szennyvízközmű Társulás.
A megvalósításhoz saját forrással a Társulásnak is hozzá kell járulnia. A saját erő döntő részét hitelből kívánja biztosítani a Társulás, ezért ennek érdekében közbeszerzést hirdettek meg. A nyertes pénzintézet az OTP Bank Nyrt.  lett. A 2010. április 19-én megtartott összevont Testületi ülésen a három település önkormányzati képviselői döntöttek arról, hogy a Társulás által felvett hitelhez a települési önkormányzatok meghatározott mértékben kezességet vállalnak. A hitelszerződés megkötése  2010. április 21-én, közjegyző előtt  megtörtént. A hitel visszafizetésének fedezetét a szennyvízhálózat és tisztítómű üzemeltetését végző DMRV Zrt. által a fogyasztással arányosan a települési önkormányzatoknak visszafizetett, és az önkormányzatok által a Társulásra engedményezett fejlesztési díjhányad fogja biztosítani.

Az I. forduló (projekt előkészítési szakasza) záró projektje 2010. május 19-én lesz Veresegyházon, a Fő téri Gazdasági és Innovációs Központ épületében. A 2. forduló (megvalósítás) projekttagjainak, résztvevőinek (projektmenedzsment, PR-es, FIDIC mérnök, kivitelezők a szennyvíztisztító telep és a csatornahálózat építésére) kiválasztása közbeszerzéssel fog megtörténni.

Amennyiben kérdésük van, írjanak kérem a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.    e-mail címre.

Készítette: Arundo Kft. Kommunikációs Team - Nádas Mihályné és Kacsúr Annamária

Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5