Home Közérdekű Információk Tehetség – tehetséges, ...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Tehetség – tehetséges, lehetőség – lehetséges …

Tehetség – tehetséges,

            lehetőség – lehetséges …

 

   Az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt iskolai tehetséggondozás témakörében sikeresen pályáztak.

(TÁMOP – 3.4.3 – 08/1)

 

   Programunk célja, hogy a Gödöllöi kistérségben tanuló iskolás gyermekek tehetséggondozása intézményes keretek között valósuljon meg. Különös tekintettel azokra a tanulókra, akik helyzetükből adódóan a mai magyar iskolarendszerben nem tudják képességeiket kellőképpen érvényesíteni külső szakmai, pedagógiai segítség nélkül.

   A projektben részletesen kidolgozott 60 órás pedagógusképzés lehetővé teszi, hogy a résztvevők tudása bővüljön, szemléletük változzon, pozitív attitűdjük kialakuljon. Terveink szerint – felmenő rendszerben – a pályázat segítségével hozzávetőlegesen 30%-kal bővülni fog az általunk ellátott és mentorált gyermekek száma a kistérségen belül.

   Változó világunkban az oktatásnak számolnia kell azzal, hogy új és más képességek váltak hangsúlyossá napjainkban. Felértékelődött az információk gyors feldolgozásának a képessége. Kiváló vizualitással nagyon sok információhoz juthatnak azok is, akik számára az olvasás nehézséget jelent. A helyzetek gyors felfogása, értékelése, a hatékony szervezési képességek, társas készségek sokkal nagyobb esélyt jelentenek a sikerre, mint a hagyományos képességek. A tehetségek iránti igény egyre erőteljesebben jelentkezik, ezért a tehetséggondozás kiemelt fontosságú kérdés.

   Elkerülhetetlen a tehetséggondozásnak a mindennapi oktatásban történő kiépítése, különösen a sok rosszul teljesítő, ám tehetséges diák kimarad a fejlesztésből.

 

   A kistérségben dolgozó pedagógusok számára felkínált – a pályázat által finanszírozott – programunk a következőket foglalja magában:

 

-          30 órás elméleti képzés, melynek során a pedagógusok a tehetséggondozással, a tehetséges tanulókkal kapcsolatos módszertani ismereteket, a szűrési protokoll elméleti hátterét sajátítják el.

-          30 órás gyakorlati képzés a szűrési technikák készségszintű elsajátítását, valamint az oktatásban is alkalmazható kreativitás- és személyiségfejlesztő módszerek saját élményalapú megtapasztalását kipróbálását tartalmazza. A képzésnek e modulja egyben a képzésben résztvevő pedagógusok mentálhigiéniás megsegítését is szolgálja.

 

   A képzés lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevő pedagógusok az oktatási intézményükben kompetens módon korszerű technikákat alkalmazva segítsék és mentorálják a tehetséges tanulókat. Így az általános iskola keretein belül szerepet kap a gyermekek képességeinek sokoldalú kibontakoztatása, a sikeres továbbtanulás lehetősége.

   Programunk megvalósításához olyan csapatot szervezünk, melynek tagjai egymást segítve és kiegészítve, jókedvvel és lendülettel képesek együtt dolgozni céljaink megvalósítása érdekében.

 

 

Elérhetőségeink: EPSZ, Gödöllő: 0628/410-454 (8-14 óráig)                  

                                   Stupekné Darányi Ildikó: 0620/2995597

                                   e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

                                   honlap: www.godolloikisterseg.hu

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5