Home Archívum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Bejelentkezés a fórumba



Hirdetés
Hirdetés

Vezetőváltás az iskola élén
Tájékoztató szülőknek, pedagógusoknak

Szada Község Önkormányzatának képviselő-testülete a szeptember 6-i rendkívüli ülésén Ágotai Ferenc igazgató úr vezetői megbízását visszavonta.
Ez azt jelenti, hogy magyar szakos pedagógusként továbbra is taníthat, de már nem vezetője az iskolának.
A munkakör átadás-átvétele az előírások szerint szeptember 8-án megtörtént.
Az új vezető kinevezéséig az eddigi igazgató helyettes, Verébné Kovács Rozália látja el az igazgatói teendőket.
A testület döntésének közvetlen oka, hogy a 2011/12-es tanév indításának előkészítettségét elégtelennek találta. Ez egy évek óta tartó bizalomvesztési folyamat végére tett pontot, a testület igazgató úr vezetői alkalmasságába vetett bizalma végképp elfogyott.
A vezetői megbízás visszavonásának hivatalos és részletes indoklását igazgató úr törvényes határidőn belül kézhez kapta.
Az indoklás a munkáltató és a munkavállaló közötti jogviszony személyiségi jogok védelme alá tartozó aktusa, s mint ilyen nem nyilvános.
A munkáltató csak a munkavállaló hozzájárulásával, a munkavállaló azonban minden megkötöttség nélkül hozhatja nyilvánosságra.
A testület az igazgatói pályázatot szeptember 13-án kiírta.

Az új vezetőtől magas szakmai minőséget, az iskola szellemiségének megújítva megtartását és együttműködési készséget várunk el.
Egyebek mellett képesnek kell lennie új alapokra helyezni a szülőkkel való viszonyt, meggyőzni őket arról, hogy hozzák haza a mi iskolánkba gyermekeiket, illetve ne írassák őket más települések iskoláiba.
A szadai iskola jövője, ezen belül a felső tagozat helyben maradása a tét.
A döntés kézbesítésekor arra kértük igazgató urat, hogy a zökkenőmentes vezetőváltás, a munkabéke, a gyermekeink érdekében, hivatásbéli lelkiismeretességét bizonyítva hívja föl pedagógusaink figyelmét arra: közös hivatásuk a szadai gyermekek nevelése-oktatása. Biztosítsa őket afelől, hogy megértjük érzelmi elkötelezettségüket igazgató úr iránt. De a fenntartó esetleges pocskondiázása, döntésének harsány bírálata, a döntéssel való nyílt szembeszegülés, a szülők bujtogatása, álhírekkel traktálása nem szerepel a munkaköri leírásukban.
Kértük továbbá, hogy nyugtassa meg a szülőket, különösen a személyéhez erősebben kötődőket, hogy az iskola szellemiségéből a fenntartó szándékai szerint az új igazgató vezetése alatt is minden jót megtartunk, amit évek közös munkájával sikerült kialakítani.
A napokban az önkormányzathoz eljuttatott „petíció” arra utal, hogy Ágotai úrnak nem sikerült közvetítenie üzenetünket. A tájékozatlanság, vagy a szándékos félretájékoztatás pedig könnyen tévútra, elhamarkodott döntésekhez vezethet.

Ezért ez úton kérünk minden érintettet, hogy őrizze meg nyugalmát, végezze a munkáját, segítse a vezetéssel ideiglenesen megbízott Verébné Rozikát, s ha pedagógusként, szülőként hiteles választ vár kérdésére, akkor keresse bizalommal őt, vagy az önkormányzatot, a települési képviselőket vagy a polgármestert.
Alkalmas jelentkező(k) esetén decemberben már új vezető irányításával folyhat a munka a Szadai Székely Bertalan Általános Iskolában.

 

Szada Község Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5