Home Projektek Mesekuckó Bölcsöde Szada
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

 

„Ha valakit olyannak látsz, amilyen éppen most, ezzel visszatartod őt a fejlődésben.
De ha olyannak látod, amilyenné lehetne, ezzel előre segíted őt az életútján.”
(Goethe) 
 
Építtető: Mesekuckó Bölcsőde Szada Nonprofit Közhasznú Kft.
A beruházás helyszíne:2111 Szada, Várdombi u. 17.
Székhely:1046 Budapest, Eötvös u. 14.
Postacím: 2111 Szada, Földvár u. 5.
Cégjegyzékszám: 01-09-921287
A társaság közhasznúsági fokozata: közhasznú
Bankszámlaszám:10400494-50526680-69681006 K&H Bank Zrt.
Adószám: 22321211-2-41
Képviselő neve, lakóhelye: Haás Ildikó, 2111 Szada, Földvár u 5.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Telefon: 06 20 918 60 57
 
A Mesekuckó Bölcsődében 2015 januárjától 24 kisgyermek napközbeni ellátását biztosítjuk. 
A fenti elérhetőségeinken szeretettel várjuk az érdeklő családok jelentkezését. Férőhelyeinket jelentkezési sorrendben töltjük fel.
 
 
ÉPÜL A MESEKUCKÓ!!!
 
2014 év végén átadásra kerül a Mesekuckó Bölcsőde Szadán
Az építkezés márciusban kezdődik, a gyermekek 2015 januárjában vehetik birtokba a kétcsoportos, 24 férőhelyes új bölcsőde épületet.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Új Széchenyi terv keretében valósul meg.
A teljes beruházás összesen 166 103 982 Ft-ból jön létre, ennek 90%-a, 149 493 584 Ft vissza nem térítendő támogatás. A Mesekuckó Bölcsőde Szada Nonprofit Közhasznú Kft.-nek 16 610 398 Ft önrészt és az építkezés helyszínéül szolgáló telket kell biztosítania a bölcsőde létrehozásához.
A Mesekuckó Bölcsőde Szada Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. január 9-én nyújtotta be a KMOP keretében kiírt „Mesekuckó Bölcsőde létrehozása Szada községben” című, KMOP-4.5.2-11-2012-0029 azonosítószámú pályázatot, amely 2012 év végén kapta meg a támogatást.
2013 év folyamán megtörtént a teljes körű tervezési dokumentáció összeállítása, a szakhatósági egyeztetés és a hatósági építészeti engedélyeztetés.
A projekt keretében az új bölcsőde épület kialakításán túl a külső udvar és játszótér fejlesztésére, valamint a teljes felszerelésre is lehetőség nyílik.
 
A Mesekuckó Bölcsőde Szada egyik legszebb részén, a tiszta levegőjű Várdombon, csodálatos fás környezetben épül, rendkívüli természeti adottságokkal rendelkezik. 
A kialakításra kerülő épület ötvözi a természetes anyagokat és a korszerű technológiát, kielégítve a modern kor igényeit. Célunk a környezetbarát, ugyanakkor takarékos energiafelhasználás, elsősorban az úgynevezett megújuló energiaforrások kiaknázása, továbbá a hulladék szelektív gyűjtése is megvalósul. Az esővíz gyűjtésére korszerű és környezetbarát technológiai rendszert szeretnénk alkalmazni, amely a víz újrafelhasználását teszi lehetővé; az összegyűjtött csapadékvizet öntözésre használjuk.
Arra törekszünk, hogy épített környezetük természetes és egészséges legyen, ezért bioépítészeti technológiákat, öko-kompatibilis anyagokat alkalmazunk az épület létrehozásakor (bontott tégla, kő, fa stb.).
Az építészeti megoldásoknál, illetve a szerkezeti kialakításnál a költséghatékonyságra törekedtünk. A szolártechnológia, mint megújuló energiahordozó alkalmazásával, az épület külső határoló szerkezetének hőhídmentes kialakításával, fásítással, természetbarát zöld környezet kialakítással az intézmény fenntartási költségeinek csökkentését kívánjuk elérni. 
A településünk 1990-ben még csak 2215 lakossal rendelkezett, amely 20 év alatt mintegy 2300 fővel gyarapodott, elsősorban a fiatal korosztály beköltözése révén. A fiatalos korstruktúra eredményeképpen jelentősen növekedett a gyermeklétszám, így az elmúlt években a község oktatási intézményének kapacitáskihasználtsága maximális értéket mutatott. A népesség méretének ilyen mértékű átrendeződése komoly hatást gyakorol a szociális és oktatási intézményrendszerre is. 
A bölcsődei épület felépítésével közvetlen cél egy új, modern intézmény kialakítása, amely maradéktalanul megfelel napjaink szakmai és törvényi követelményeinek, képes a jelenlegi és a jövőbeli társadalmi szükségletek kielégítésére, a megfelelő bölcsődei ellátás biztosítására.
A projekt keretében az építés során teljes körű, komplex (fizikai és infokommunikációs) akadálymentesítés valósul meg. 
Az új bölcsőde épület a hozzá tartozó infrastruktúra kiépítésével, a szabályszerű működtetést biztosító eszközök beszerzésével és az intézmény alapításához szükséges feltételek megteremtésével önálló intézményként, önálló szakmai programmal fog működni. Az intézmények hierarchikus rendszerében első fokon a bölcsőde áll. Az intézményi nevelés keretein belül ért hatások, kialakított szokások - a családi neveléssel összhangban – megalapozó jelentőségűek.
Bölcsődénk a gyermekek életkorának megfelelően a ritmusra, a szabad játékra, a mesére, a gyermeki fantáziára és az érzékszervek útján történő tapasztalásra épít. Az érzelmi biztonságot nyújtó szeretetteljes, harmonikus légkör a legszükségesebb a kisgyermekek számára az egészséges testi-lelki fejlődéshez.
Az alaptevékenységen túl a Mesekuckó Bölcsőde időszakos bölcsődei elhelyezést és játszócsoportot is működtet majd. 
Az intézmény játék- és eszközkölcsönzéssel, tanácsadással, baba-mama tornával, ringató–zenei foglalkozásokkal, só-szoba biztosításával járul hozzá családi-nevelés támogatásához. Vállalja fogyatékos és SNI gyermekek gondozását, nevelését, valamint rugalmas nyitvatartási időt biztosít. 
Gyermekneveléssel kapcsolatos tanácsokkal, előadásokkal és családi rendezvényekkel is segíteni kívánjuk a kisgyermekes családokat.
Szada település intézményhálózata a bölcsőde révén egy hiányzó szolgáltatást pótol, újabb intézménnyel gazdagodik.
A beruházás eredményeként 8 új munkahely is létrejön. Reményeink szerint az új bölcsőde gyermekközpontú nevelési- és gondozási programjával hosszú távon színesíti majd a községben a nevelési intézmények palettáját. 
A Mesekuckó Bölcsőde létrehozásához mindennemű tárgyi és pénzbeli adományt, támogatást fenti elérhetőségeinken szívesen fogadunk.  Lehetőség van a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlására is közhasznú  társaságunk javára. 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5