Home Projektek Jövőnk a gyermek! – Óvodai Kapacitásbővítés Szada Községben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

A Közép-Magyarországi Operatív Program keretében megvalósult a „Jövőnk a gyermek! – Óvodai Kapacitásbővítés Szada Községben” projekt.

Településünk egyik fő célja, hogy Szada Község hosszú távú jövőjét biztosítsa. A jövőt pedig a mai gyermekek jelentik. Nem mindegy, hogy ők milyen környezetben, milyen lehetőségek között nőnek fel.
2015-től már egy új, minden európai igényt kielégítő 3 csoportszobás, összesen 60 gyermek napközbeni ellátására alkalmas óvoda is ezt a célt szolgálja a Nagyközségben. 
 
A beruházás a 2111 Szada, Postaköz 12. szám alatt valósult meg. A helyszín a település központi, mégis csendes, természet közeli részén található.
Az óvoda tervezője hagyományos szerkezetű, földszintes kialakítású épület tervezett, magastetős kivitelben, illetőleg részben alacsony hajlásszögű fűtetővel a gyerekek ökológiai gondolkodásának megerősítése céljából.
 
Az új óvoda csoportszobái köralakúak, a használatnak megfelelő négyszög kiszögelésekkel, ahol az üvegezett részeken kisasztalos beülők, a belsőbb részeken az ágyak tárolására is alkalmas, leválasztható "raktárrészek" és egy "babakonyha" kerülhet kialakításra. A csoportszobák belső lefedése egy félgömb kupolával történik, melynek tetején egy felülvilágító is helyet kapott a jobb természetes megvilágítás érdekében. Minden csoporthoz egy fedett, felülvilágítós fedett terasz is tartozik, közvetlen kert kapcsolattal.
 
A tervezett óvoda összes, épület nyújtotta szolgáltatás tekintetében komplex akadálymentesség jegyében valósul meg. A szolgáltatások mindegyike elérhető, bármely fogyatékossággal élő személy számára.
Jövőnk megalapozásában fontos szerepet játszik a környezettudatosság is, így az elektromos energiaellátás céljából a tetőre megújuló energiaforrásként napelemek kerültek telepítésre.
 
A megvalósult projekt hosszú távon szolgálja Szada Nagyközség jelenlegi és majdani lakosságának érdekeit, növeli a település vonzerejét, lakosságmegtartó-képességét is.
 
Az elnyert támogatásról:
A támogatás formája: vissza nem térintendő támogatás
A projekt összköltsége: 210.492.823Ft
A támogatás mértéke: 95 %
A támogatás összege: 199.968.182 Ft
 
 

 

Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5