Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Bejelentkezés a fórumba



Hirdetés
Hirdetés

2009.07.30.


2009. I. félévi összefoglaló a szennyvíztisztító bővítés, korszerűsítés és csatornaépítés 
KEOP-7.1.2.0-2007-0041 sz. pályázati projektről.






A vissza nem térítendő uniós és hazai támogatás elnyerésére Erdőkertes, Szada és Veresegyház önkormányzata közösen nyújtottak be pályázatot, mely az első fordulóban, kedvező elbírálásban részesült.

A 2. fordulóban benyújtásra kerülő pályázaton való részvétel célja, hogy Veresegyház területén elkészüljön a kibővített és korszerűsített szennyvíztisztító, és mindhárom településen folytatódjon a csatornaépítés.

A környezetbarát új technológiának köszönhetően a pályázatban együttműködő három településen keletkező szennyvíz elhelyezése a környezetvédelem szempontjából biztonságosan történik majd. A közös cél megvalósítása érdekében Erdőkertes, Szada és Veresegyház önkormányzatai és a projekt menedzsment megállapodtak abban, hogy minden, a pályázattal kapcsolatos döntést együttesen, konszenzus alapján hoznak meg.

A fejlesztés révén a jelenleg 3000 köbméter/nap befogadóképességű szennyvíztisztító kapacitása 5000 köbméter/napra emelkedik, így lehetőség lesz rá, hogy mindhárom településről befogadja a hálózatbővítéssel járó nagyobb mennyiségű szennyvizet.

A jelenlegi pályázat első fordulójában a települések 96 562 750 forint támogatáshoz jutottak - ami  a tényleges költségek 85%-át jelenti – és amely a 2. fordulóhoz szükséges pályázati dokumentáció benyújtásához szükséges előkészítő munkák költségeinek fedezésére, valamint a szennyvíztelep-bővítés tenderterveinek és a megépítendő csatornaszakaszok kiviteli terveinek elkészítésére fordítható.
A projekt kapcsán a megvalósítás teljes költsége várhatóan több mint nettó 4 milliárd Ft lesz.

Az elnyerhető támogatásokkal a munkálatok (hálózat kiépítése) akár 2010-ben meg is kezdődhetnek. A projekt várható befejezése és ezzel a megvalósulás (bekötés a működő rendszerbe) 2012-re várható.

A 2. forduló pályázati anyagának beadási határideje 2009. október 1., a projekt zárásának időpontja: 2009. december 30.


Hol tart az előkészület, mi történt 2009. félévében?

Az előkészületek továbbra is a tervezettek szerint haladnak !!

-    A 2008. decemberében közzétett közbeszerzési pályázat sikeres volt,
A tervek elkészítésére nagy számú, összesen hét pályázat érkezett, melynek értékelése, illetve eredményhirdetése 2009. február 26.-án megtörtént. A hét pályázó mindegyike érvényes pályázatot adott be. A nyertes az  Aqua Construct Közmű- és Környezetmérnöki Zrt. lett. A szerződéskötés  2009. március 6.-án megtörtént. A nyertes ajánlattevővel kötött szerződésben foglaltak alapján a tervezési költség bruttó 46 020 000,- Ft.

-    A 2008. december 23-án megalakult, a három önkormányzat által létrehozott Szennyvízközmű Társulás az elnyert  96 562 750 forint támogatás felhasználását és a 2. fordulós pályázati dokumentáció összeállítását és beadását folyamatosan intézi.
A Társulás bejegyezése 2009. január 30.-án a Magyar Államkincstár által megtörtént, és már aktívan működik a projekt pénzügyi végrehajtásában.
A megvalósult beruházás lezárását követően a szennyvíztisztító próbaüzeme után még legalább öt évig működik majd.

-    A projektcsapat külsős tagjai - az ARUNDO Kft. PR Kommunikációs Team - a projekttel kapcsolatban kérdőívek segítségével is felmérték a három település lakosságának, és a civil szervezetek véleményét. Jelenleg az adatok elemzése folyik.

-    Szadán, 2009. március 9.-én a szokásos éves közmeghallgatás alkalmával
részletes beszámoló hangzott el Csikós István projektvezető részéről. Az elhangzottakat Vécsey László polgármester úr megerősítette.

-    Erdőkertesen is megtartották az éves közmeghallgatást 2009. március 18.– án, ahol dr. Pásztor László polgármester úr tájékoztatta az igen szép számban megjelent lakosságot a fejleményekről. Csikós István projektvezetőtől pedig kérdezhettek a megjelentek.

-   2009. május 14.-én külsős PR - kommunikációs tanácsadónk, az Arundo  
     Kft. tanulmányutat szervezett Oroszlányba a sajtó képviselői, civil
     szervezetek, a képviselőtestület tagjai, és a projekt tagok részére.


A tanulmányút célja volt:
: a Veresegyházon megépítendő szennyvíztisztítóval megegyező technológiával működő oroszlányi szennyvíztisztító működésének megismerése,
: tapasztalatszerzés,
: ismerkedés a membránszűrős technológiával,
: a tisztítómű működésének megtekintése,
: a működés tapasztalatainak, gazdaságosságának, a  környezetre gyakorolt hatásainak megismerése,
: a képviselők és a projektben tevékenykedők közötti jobb kapcsolat kialakítása,
: a képviselők felvilágosítása a pályázat keretében megvalósítandó szennyvíztisztító működéséről, meggyőződésük kialakítása annak a környezetre gyakorolt kedvező hatásáról, melyről közvetlenül is tájékoztathatják választóikat,
: a polgármesterek és az önkormányzati képviselők a pályázattal kapcsolatos döntéseikhez saját tapasztalatok szerzése a membránszűrős technológia előnyeiről,
: a települések lakosait a sajtó képviselői tájékoztatni tudják a tanulmányúton elhangzottakról,
: a projektkoordinátorok és a projekt vezetői, valamint a pályázatírók saját munkájukhoz kapjanak segítséget,
: a civil szervezetek képviselői a tagsággal osszák meg tapasztalataikat, így eljuttatva az információt még szélesebb körben a családokhoz, környezetvédelmi beállítottságú lakosokhoz.

A delegáció vezetője Pásztor Béla Veresegyház polgármestere mellett,
Erdőkertes polgármestere  dr. Pásztor László, Szada polgármestere Vécsei László is jelen volt. Oroszlány város részéről Rajnai Gábor polgármester úr fogadta a delegáció tagjait és bemutatta a várost, beszélt a megvalósult fejlesztésekről.
Folytatva a tájékoztatót, Stang Elemér, az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. képviselője előadást tartott a városban megépült  szennyvíztisztítóról. Majd az oroszlányi székhelyű Zenon cég képviselőjétől, Hideg Miklós ügyvezető igazgató úrtól hallottunk előadást a szennyvíztisztítóban alkalmazott membránszűrős technológiáról. Ezt követően Stang Elemér vezetésével a gyakorlatban is megtekinthettük a szennyvíztisztító létesítményt.


Nagy élmény, és a tanulmányút szempontjából rendkívül hasznos volt gyárlátogatásunk a GE - Zenon cégnél, ahol a delegáció tagjai a gyárlátogatás alkalmával megismerkedhettek a membrángyártás, a szigorú ellenőrzés és a kapcsolódó logisztikai folyamatokkal.

A tanulmányútról, a delegáció tagjairól nagy mennyiségű fénykép áll rendelkezésre, melyekből ízelítőül már a helyi sajtókban bemutattunk néhányat, de érdeklődés esetén ezek a képek megtekinthetők a PR – kommunikációs és marketing csapat (Arundo Kft.) irodájában.

-    A projekttagok segítségével 2009. június 30.-ával részletes beszámoló és
     előrehaladási jelentés készült az I. félévben történtekről, melynek
     elfogadása  a pályázatot kezelő szervezet  részéről folyamatban van.

A tájékoztatás az 1. forduló lezárásáig folyamatos lesz. Információt
     találhatnak többek között:

1.    A három település honlapján
-    www.erdokertes.hu
-    www.szada.hu
-    www.veresegyhaz.hu
A honlapon megtalálható egy e-mail cím Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
ahol kérdések feltehetők, és amelyekre az Önkormányzatok illetékes szakértői fognak válaszolni.

2.    A helyi sajtókban pl. Erdőkertesi Napló, SZADA 2111, Veresi Hírmondó stb. is olvashatnak a projektről.

A pályázattal kapcsolatos egyéb kérdéseik esetén, illetve, ha a projektben résztvevőkkel szeretnék felvenni a kapcsolatot, az Arundo Kft. PR és Marketing Team  tagjai nyújtanak segítséget!

Elérhetőségük:
Arundo Kft. 2112 Veresegyház, Hármaskút utca 17.
Telefon/Fax: 28-386-692
Mobil: 20-4101054
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Internet: www.arundo.hu
                      
                    
-    
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5