Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Kegyelem, napról - napra
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...6789101112...93
TÉMAKÖR: Kegyelem, napról - napra
*
#190
Válasz:Kegyelem, napról - napra 14 éve, 9 hónapja  
2009. szeptember 25. Péntek

Jézus így imádkozott: „Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.”
János 17:15
(Zsolt 119:133; Luk 4:22–30; Józs 22:21–34)
Nem kell megállítani a világot, ha valaki ki akar belőle szállni! Elég, ha – ebben a kavalkádban, amelyet oly sokszor nem is értünk, csak vele együtt forgunk – az Úrra figyelünk. Az egészségünket, családi életünket, értékes baráti-testvéri kapcsolatainkat, hitéletünket, áhítatos óráinkat veszélyeztető pörgés abban a pillanatban megszűnik, amikor Istenre tekintünk. Mert a rohanó, leterhelt életmódra jellemző pörgés nem Istentől való. Jézus azért imádkozik, hogy az Atya megőrizzen bennünket a gonosztól. Engedjük meg ezt neki!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#191
Válasz:Kegyelem, napról - napra 14 éve, 9 hónapja  
2009. szeptember 26. Szombat

„Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba.”
János 3:19
(Ézs 9:1; Jel 15:1–4; Józs 23:1–16)
Isten jelenlétében minden világos lesz. Minden bűn: mulasztás, szeretetlenség, figyelmetlenség, hanyagság, hazugság, ferdítés, belemagyarázás, félrebeszélés, vádaskodás, önhittség. Minél kevesebb van belőlük, minél többet számolunk fel személyes életünkben, annál kevesebb fájdalommal jár az ítélet most és majd akkor. Jézus eljött a világba. Hozzád megérkezett-e már?
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#195
Válasz:Kegyelem, napról - napra 14 éve, 9 hónapja  
2009. szeptember 27. Vasárnap

Jézus mondja: „Aki hisz énbennem, ahogy az írás mondja, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek”
János 7:38
(Ézs 58:11, Zsolt 1:3; Ézs 61:11; Jer 31:12)

A forrás mit sem tud azokról a helyekről, amelyeken a vize átmegy.
Jézus azt mondja: ha mi vettünk az Ő teljességéből, bármilyen szűk mederben folyik is az életünk látszólag, mégis folyamok áradnak belőlünk, amelyek áldást árasztanak szét egészen a föld legvégső határáig. Nem nekünk kell törődnünk a kiáradással - "az az Isten munkája, hogy higgyetek..." Isten ritkán engedi meg egy léleknek, hogy meglássa, mekkora áldás az élete.

A folyó diadalmasan, kitartóan folyik, legyőz minden akadályt.
Egy ideig nyugodtan halad, aztán akadályhoz ér s egy ideig fel van tartóztatva; de csakhamar utat tör magának az akadályon át. Vagy pedig mérföldekre eltűnik a szem elől s aztán hirtelen előjön, áradóbban és szélesebben mint valaha.

Talán te is látod, hogy Isten eszközül használ másokat, a te életed elé pedig akadály torlódott: úgy látszik, nem lehet hasznodat venni. Figyelj csak mindig a forrásra, maradj kapcsolatban vele, akkor Isten vagy elvezet az akadály mellett, vagy eltávolítja azt.

Isten SzentLelkének folyama legyőz minden akadályt.
Ne akadjon meg a tekinteted az akadályon vagy a nehézségen! A folyamnak, amely kitartóan ömlik rajtad át, semmit sem jelent az akadály, ha összeköttetésben maradsz a forrással. Semmit ne engedj Jézus Krisztus és magad közé ékelődni - se érzést, se megtapasztalást -, semmi ne tartson távol az egyetlen tiszta forrástól.

Gondolj azokra a gyógyító és messzire áradó folyamokra, amelyek a szolgálók lelkéből táplálkoznak. Isten csodálatos igazságokat tár fel előttünk, és minden feltárt új igazság arra mutat, hogy a rajtad átáradó folyó ereje nő. Ha hiszel Jézusban, egykor majd meglátod, hogy Isten hatalmas áldásfolyókat táplált benned mások szolgálatára.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-09-26 16:05 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#196
Válasz:Kegyelem, napról - napra 14 éve, 9 hónapja  
2009. szeptember 28. Hétfő

„Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!”
Zsoltárok 4:9
(1Kor 3:16; Máté 8:5–13; Róm 1:14–17; Zsolt 92)
Olykor nehéz megszabadulni azoktól a gondolatoktól, melyek makacsul megragadnak a fejünkben, s távozásuknak egyetlen apró jelét sem észleljük. Az álmatlan éjszakák, éjjeli tusakodások mindennél jobban elfárasztanak. Szinte lehetetlen felvenni a harcot ellenük. Egyedül az Úr adja meg, hogy gondolataink biztonságos helyen lehessenek, ahol semmilyen gonosz nem rontja meg, semmilyen sötétség nem keríti hatalmába őket. Milyen nagy áldás békében álomra hajtani a fejünket!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#198
Válasz:Kegyelem, napról - napra 14 éve, 9 hónapja  
2009. szeptember 29. Kedd

Pál írja: Júdea keresztyén gyülekezetei személy szerint nem ismertek engem. Csupán ezt hallották: „Aki egykor üldözött minket, most hirdeti azt a hitet, amelyet valamikor pusztított.” És dicsőítették énértem az Istent.
Galata 1:22–24
(Zsolt 143:5; ApCsel 21:8–14; 2Krón 35:1–19)
Saul pálfordulása nagy cél érdekében történt: nem személyes előnyök vagy a divatos irányzathoz való csatlakozás kedvéért, hanem azért, hogy minél többen meghallják a megváltás örömhírét, és örök életet kapjanak Krisztus által. Pál apostol, az egykori fanatikus keresztényüldöző a misszionáriusi élethivatással nehéz útra lép, de örömmel teszi, s akár rabságot is szívesen vállal. Szolgálata így válik hitelessé és áldottá az igehallgatók számára. Vajon a mi életünket látva vagy bizonyságtevő szavainkat hallva dicsérik-e a környezetünkben lévők az Urat?
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#200
Válasz:Kegyelem, napról - napra 14 éve, 9 hónapja  

2009. szeptember 30. Szerda

„Gyűjtsd össze a népet, hogy meghallgassa igéimet, és tanuljanak meg félni engem mindig, amíg csak a földön élnek, sőt tanítsák meg erre a fiaikat is.”
5.Mózes 4:10
(Márk 13:31; Márk 5:21–24.35–43; 2Krón 35:20–27)
Tanítanám én, de hiába próbálom elcsalni az unokákat a templomba! Magyaráznám én, de hiába próbálom megértetni a szüleimmel, hogy mitől változtam meg, s miért nem úgy gondolkodom, mint korábban! Örömmel tennék én bizonyságot, de kinevetnek és lenéznek a hitem miatt!
Uram, mégis tudom, hogy te vagy az élet, s nem adom fel missziói feladatomat még akkor sem, ha kudarcok érnek. S egyedül tőled remélhetek erőt, szeretetet és alkalmasságot, hogy a megfelelő helyen és időben hitelesen szólaljak meg! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...6789101112...93
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5