Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Baptista hirdetmények
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12345678
TÉMAKÖR: Baptista hirdetmények
#251
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
A BAPTISTA HITVALLÁS TÉTELEI:

20 / 12. A gyülekezet és az egyetemes egyház

Hisszük, hogy az újszövetségi gyülekezet azoknak az újjászületett és bemerített hívőknek a közössége, akik Jézus Krisztust megváltójuknak elfogadják és az ő Igéje szerint élnek.

Valljuk, hogy az újszövetségi gyülekezet nyilvánvaló ismertetőjegyei: a tiszta igehirdetés, a bemerítés és az úrvacsora Ige szerinti alkalmazása, az imádkozás és az éneklés, az önkéntes adakozás, a szeretetszolgálat és a gyülekezeti fegyelem.

Hisszük, hogy van egy szent, egyetemes és láthatatlan egyház, ennek feje Jézus Krisztus és tagjai a különféle látható egyházak tagjai közül mindazok, akik a Bárány vérében megmosattak és a Szentlélek által újjászülettek.

Hisszük, hogy gyülekezeteink az egyetemes egyháznak, Krisztus testének élő részei, és minden esetben, amikor a Szentírásra épülő hitelveiket a gyakorlatban következetesen megvalósítják, a láthatatlan közösség látható képmásai.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-10-21 17:59 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#253
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
A BAPTISTA HITVALLÁS TÉTELEI:

20 / 13. A gyülekezet tisztségviselői

Hisszük, hogy az Úr a gyülekezetek tanítására, gondozására lelkipásztorokat, presbitereket és diakónusokat hív el a családi, a társadalmi és a gyülekezeti élet terén feddhetetlen és példamutató gyülekezeti tagok közül. Az elhívást Isten, a Szentlélek vezetését kérő és annak engedelmeskedő gyülekezet választása által teszi nyilvánvalóvá. Az elhívottakat, miután hitükről és elhivatásukról vallást tettek, lelkipásztorok és presbiterek kézrátétellel és imádsággal avatják föl a szolgálatra, a gyülekezet színe előtt.

A tisztségviselők a Szentlélek és az Ige tanácsolása és a gyülekezet rendje szerint szolgálnak; a lelkipásztorok és presbiterek elsősorban a lelki munka végzésére, a diakónusok az anyagi ügyek intézésére hivatottak. Semmiképpen sem uralkodhatnak a reájuk bízott gyülekezeten, de jó munkájukért, alázatos, hűséges és felelősségteljes szolgálatukért megkülönböztetett tisztelet illeti meg őket.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-10-22 16:22 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#255
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
A BAPTISTA HITVALLÁS TÉTELEI:

20 / 14. A gyülekezeti fegyelem

Hisszük, hogy a gyülekezeti fegyelem Istentől rendelt eszköz a gyülekezet Szentírásra épülő rendjének, erkölcsi és tanbeli tisztaságának, és a gyülekezeti tagok egészséges lelki életének megőrzésére. Arra törekszünk, hogy a Jézus Krisztushoz hűséges tagokat a helyesen hirdetett Igével neveljük és erősítsük. Azt, aki ennek ellenére mégis vétkezik, mentő szeretettel fenyítjük előbb személyesen, azután tanúk jelenlétében, vagy ha ez nem elegendő, akkor a gyülekezet színe előtt.

A fenyítés célja, hogy a tévelygőt útbaigazítva, a könnyelműt megintve, a vétkezőt megfeddve a bűn hálójából kiszabadítsa. Azt a gyülekezeti tagot, aki bűnéhez ragaszkodik és az enyhébb fenyítéket ismételten megveti, végső esetben kizárjuk a gyülekezetből, hogy magára maradva, lelki nyomorúságát fölismerje, és őszinte bűnbánattal visszatérjen a Megváltóhoz és a gyülekezethez.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-10-23 10:05 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#258
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
A BAPTISTA HITVALLÁS TÉTELEI:

20 / 15-16. A bizonyságtétel és az imádság

Hisszük, hogy a Szentlélek minden újjászületett embert fölhatalmaz a bizonyságtételre, és képessé tesz arra, hogy az örömüzenetről, a szívében lévő reménységről és az életében naponta megnyilvánuló kegyelemről bátran vallást tegyen Isten gyermekeinek és mindazoknak, akik még nem jutottak Jézus Krisztussal élő közösségre. A bizonyságtétel akkor kedves Isten és emberek előtt, ha nem csupán szavakban, hanem velük összhangban álló cselekedtetekben is megnyilvánul.

Hisszük, hogy az imádság az ember Istennel való közösségének fenntartója és elmélyítője. Az imádkozás lehetőségét Isten kínálja föl az embernek. Imádságban fejezzük ki hódolatunkat és hálánkat mennyei Atyánk iránt; imádságban járulunk Istenhez a Jézus Krisztusban felkínált bűnbocsánatért, és imádságban tárjuk fel kéréseinket és kívánságainkat annak, aki mindent megcselekedhet. Szükséges azonban, hogy az imádság hitből fakadó és Istennek az Úr Jézus Krisztusban kinyilvánított akaratával összhangban álló legyen.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-10-24 13:07 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#260
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
A BAPTISTA HITVALLÁS TÉTELEI:

20 / 17. A házasság

Hisszük, hogy a házasságot Isten szerezte, hogy a házasfelek az ő szent akaratának megfelelően, holtig tartó szeretetben és hűségben, egymás örömére és támogatására éljenek, és gyermekeket neveljenek. Isten rendelésének az a házasság felel meg leginkább, amelyet kölcsönös és tiszta vonzalom alapján, a Szentlélek vezetésére és az Ige tanácsára figyelve, józan megfontolással köt meg a szellemi, lelki és testi szempontokból egymáshoz illő férfi és nő.

Az elválást – házasságtörés esetét kivéve – Isten Igéje alapján megengedhetetlennek tartjuk. A házasságtörők nem mehetnek be Isten országába.

Az elválás után magára maradt fél, volt házastársának élete végéig lehetőleg ne kössön újabb házasságot. Elismerjük azonban, hogy "jobb házasságban élni, mint égni", ezért, a magára maradt fél újabb házasságkötését tudomásul vesszük.


NYILATKOZAT
„A bejegyzett élettársi kapcsolatról” szóló törvényjavaslat kapcsán

A Magyarországi Baptista Egyház - a Szentírás alapján és a jelenlegi magyar Alkotmányban is rögzített alapelvekkel egybehangzóan - vallja és hirdeti, hogy a házasság kizárólagosan egy férfi és egy nő egész életre szóló szövetsége. Hisszük, hogy csak az ilyen házasság és az erre épülő család biztosíthatja a házastársak javát, a gyermekek jövendőjét, a nemzet és a teljes emberi közösség Istentől rendelt fennmaradását, és az egymást követő generációk testi-lelki épségét, stabilitását.

Bizonyosak vagyunk abban, hogy magyar nemzetünk számára nem az ettől eltérő - újabban egyre nagyobb teret nyerő - együttélési formák bátorító törvényi elismerése jelenti a követendő utat.

A Magyarországi Baptista Egyház Szentírásra épülő, értékőrző és értékközvetítő szolgálatában - a társadalmi környezet esetleges negatív változásaitól függetlenül - a jövőben is az évezredes keresztyén családmodellt tartja követendőnek, és tanításában ezt ajánlja kizárólagosan elfogadható mintának.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-10-26 21:11 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#263
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
A BAPTISTA HITVALLÁS TÉTELEI:

20 / 18. A nyugalomnap

Hisszük, hogy Isten a nyugalomnapot lelki és testi felüdülésünkre ajándékozta. Ezen a napon időnk javát igetanulmányozásra, istentiszteleteken való részvételre, imádságra, a közösség gyakorlására és a testvéri szeretet ápolására szenteljük. A nyugalomnapon az irgalmasság cselekedeteit és az elkerülhetetlen közérdekű munkákat kivéve, minden köznapi, fáradságos tevékenységtől tartózkodunk. A nyugalomnapot – az Úr Jézus Krisztus föltámadására emlékezve, és az apostoli gyülekezet gyakorlatát követve – a hét első napján, vasárnap ünnepeljük.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-11-18 19:27 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 12345678
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5