Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Baptista hirdetmények
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12345678
TÉMAKÖR: Baptista hirdetmények
#265
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
A BAPTISTA HITVALLÁS TÉTELEI:

20 / 19. Az államhatalom

Hisszük, hogy az államhatalom Isten rendelése a jórend fenntartása és megőrzése érdekében. Feladata a jót cselekvők megjutalmazása és a gonosztevők megbüntetése, a nép jólétének, szellemi fejlődésének előmozdítása, az ország biztonságának védelmezése és az egyetemes emberiség javának munkálása. Az Ige tanácsa szerint a felsőbbséget tiszteljük, törvényeit és rendeleteit hűséggel megtartjuk. Imádkozunk érette, hogy feladatát betöltve, békességben élhessünk.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-10-27 19:19 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#269
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
A BAPTISTA HITVALLÁS TÉTELEI:

20 / 20. A végső dolgok

Hisszük, hogy az ember élete a halállal nem ér véget. A halálban a lélek különválik a testtől. Az elhunytak lelke tudatos állapotban van, és így a hívők lelke azonnal élvezi a megváltottak örömét, a hitetlenek lelke pedig szenved. Ez az örvendezés, illetve szenvedés azonban csak az eljövendő ítéletkor éri el teljességét, amikor a lélek a föltámadott testtel egyesül.

Hisszük, hogy Jézus Krisztus ismét eljön erre a világra, mindenki által láthatóan, teljes hatalommal és dicsőségben. Akkor bekövetkezik a halottak föltámadása, azután pedig mindenek megítéltetése és elkülönítése örök boldogságra vagy örök gyötrelemre. Sátán az örök tűzre vettetik, halál nem lesz többé, és minden földi szenvedés és nyomorúság véget ér.

Hisszük, hogy Isten új eget és új földet teremt, ahol igazság és béke uralkodik örökkön örökké. Az újjáteremtett világban, mint a megváltás részesei mindenkor az Úrral leszünk, és akkor az örökkévaló Isten lesz minden mindenekben.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-10-28 19:04 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#272
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
A BAPTISTA HITVALLÁS TÉTELEINEK ÖSSZEGZÉSEKÉNT,
A BAPTISTA EGYHÁZ ALAPSZABÁLYA:

Kinyilvánítjuk, hogy hitünk, gondolkodásunk és magatartásunk változhatatlan alapja a Biblia.

Hisszük, hogy mennyei Atyánk kegyelme által Jézus Krisztushoz tartozunk. Ő az élő Isten Fia, a világmindenség Ura és Megváltója, aki a Szentlélek Isten által működik és hatalommal visszatérve bírája lesz minden embernek.

Valljuk, hogy a gyülekezetnek olyan megtért és újjászületett tagokból kell állnia, akik Jézus Krisztusba vetett személyes hitüket önkéntesen és nyilvánosan megvallották, s e hitvallást bibliai keresztséggel, az Atya, és a Fiú és a Szentlélek nevére történő bemerítéssel megpecsételték, és Istennel kötött szövetségüket az úrvacsorával rendszeresen élve időről időre megújítják.

Krisztus urunk tetszését keresve megvalósítjuk a benne hívők összességének tanítványi szolgálatát lehetővé tevő egyetemes papság elvét, és megóvjuk gyülekezeteink Ige szerinti jórendjét és fegyelmét.

Arra törekszünk, hogy az evangéliumot életünkkel - szóban és tettben is - képviseljük az emberek előtt, hogy Isten szabadítását mások is megismerjék és elfogadják.

Szeretetben összeforrva, közösséget alkotunk hittestvéreinkkel. A közös keresztyén örökség részeseiként, Isten országának építése érdekében készek vagyunk az együttmunkálkodásra Jézus Krisztus egyetemes egyházának minden tagjával.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-10-30 22:17 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#277
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
HÁLAADÁS MINDENÉRT

„Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javaitokra.”
(1 Thesszalonika 5:18)

„Isten nevének magasztalását és a hálaadást figyelmesen kell ápolni, mert ez megóv attól, hogy imáinkat az önzés fátyla vonja be.”
(Spurgeon gondolata, a hálaadással kapcsolatban)


A SZADAI BAPTISTA GYÜLEKEZET
szeretettel vár minden érdeklődőt

HÁLAADÓNAPI ÜNNEPÉLYÉRE

amelyet,

2009. NOVEMBER 1-én VASÁRNAP
délelőtt 9.30 órakor, és
délután 15.30 órakor – tart.

A délelőtti istentisztelet imaáhítattal kezdődik,
és úrvacsorai közösséggel záródik.

A délutáni istentisztelet vendégei;
a VÁCEGRESI GYÜLEKEZET szolgáló csoportja,
és lelkipásztoruk VÁRADY ENDRE,
aki hirdeti Isten igei üzenetét is.

Baptista imaház – Szada, Dózsa György út 58.


Így, hálaadó napok idején újra lelepleződünk önmagunk előtt, hogy mennyire nem figyelünk a hálaadásra, pedig nap, mint nap ezernyi okunk van az Urat dicsérni.
A Biblia sok igéjében kapunk felszólítást, hogy konkrétan miért magasztaljuk Istenünket, és adjunk hálát, mert méltó rá. Fontos kijelentések ezek, amelyek Isten szeretetére emlékeztetnek, vagy kegyelmének gazdagságát tárják fel, amit Jézus Krisztusban adott minden ember megmenekülése érdekében.

A baptista gyülekezetekben fontos hálaok minden egyes bemerítési alkalom, mely tanúsíthatja Isten kegyelmének ma is érvényes voltát.
„Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden áldásával a Krisztusban.” (Efézus 1:3)

Hálaadásra való ok az is, amivel testi életünket megáldja teremtő Urunk, a földi javak, amikkel megélhetésünkről gondoskodik. A 65. Zsoltár 10-14. verse nagyon szépen összefoglalja a gondviselés áldásait; „Gondoskodsz a földről, megöntözöd, nagyon meggazdagítod, Isten patakja tele van vízzel. Gabonával látod el az embereket, így gondoskodsz a földről. Barázdáit megitatod, göröngyeit elegyengeted, záporesővel porhanyítod, növényzetét megáldod. Megkoronázod az évet javaiddal, és nyomaidon bőség fakad. Legelők sarjadnak a pusztán, ujjongás övezi a halmokat. Nyájak lepik el a legelőket, a völgyeket gabona borítja, ujjonganak és énekelnek.”
Hálaoltárainkkal éppen ezeket az áldásokat jelenítjük meg, amikért dicsérjük az Urat

Pál apostol mindenkor mindenért hálára buzdít bennünket. Ez bizony furcsának tűnik, amikor a klíma-, az energia-, a gazdasági-, az erkölcsi-, és sok egyéb válság jut eszünkbe. Nem is szólva személyes életünk nehézségeiről. Hogy lehetünk ezekért hálásak?
Pál apostol sok küzdelem és nehézség közepette vitte Jézus Krisztus evangéliumát szerte az akkor ismert világba, mégis örömmel és hálával volt tele a szíve, mert a legfontosabbra tekintett; „Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére. Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2 Korinthus 4:15-18)

Ha megértenénk, és alkalomadtán eszünkbe jutna, hogy minden nehézséggel is az örökkévalóságra készít bennünket hű Urunk, akkor valóban mindenkor mindenért hálát adnánk Istennek.

Munkálja ki bennünk ezt a lelkületet Jézus Krisztus!
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-10-31 18:14 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#287
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 6 hónapja  
HÁLAADÓ ÜNNEPÉLY A SZADAI BAPTISTA GYÜLEKEZETBEN

“Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, s egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére.”
2 Korinthus 4:15

Mozgalmas képek elevenednek föl bennem, amikor a régebbi évek hálaadónapjaira gondolok. Zsúfolásig megtelt imaház, hálanapi versek, énekek, középen terményektől roskadozó hálaoltár. Mindenki hozzáadott valamit az ünnepélyhez. A hosszú istentiszteletet vidám szeretetvendégség követte. Valami különös érzés vibrált mindenkiben, közel éreztük magunkhoz a gondoskodó Istent, jó volt számba venni mindazt, amit egy éven át nekünk adott. Nem is elégedtünk meg egy hálaadónappal, sorba vettük a környék gyülekezeteit (Őrszentmiklós, Vácegres, Kartal, Fót, Veresegyház), örültünk egymásnak, nemcsak szívünk hálája erősödött, de a tágabb testvéri közösség is. Az évek múlásával mindez valahogy elsikkadt, s ma már szinte semmit sem tudunk egymás gyülekezeti életéről, ünnepi alkalmairól. Pedig jó lenne tovább vinni e szép örökséget…

2009. november 1-én vasárnap felelevenedtek ezek a régi emlékek. Hálaadó ünnepünkre a vácegresi baptista gyülekezet testvérisége, szolgálatot végző csoportja érkezett hozzánk, élükön Várady Endre lelkipásztorral, aki az igehirdetés szolgálatát is végezte közöttünk.
Szolgálataik igen színesek, sokrétűek voltak. Hagyományos fúvószenekari, énekkari, és ifjúsági ének-zene számok, valamint bizonyságtételek, versek voltak hallhatók testvéreinktől.
Az igehirdetés után a szadai gyülekezet szolgálattevői is méltón adtak Istennek hálát bizonyságtételekkel, versekkel, és persze az énekkar a szolgálataival.
Felemelő volt hallgatni az ünnepély alatt többször is felhangzó, Szadai – Vácegresi összevont énekkar szolgálatait; Mátyus Márta, dr Drenyovszki Zita, és Mihály Sándor vezetésével.
Miként a zsoltárírók szívében se fért meg a hála, hanem Istennek szóló buzgó hálaadásra hívták a gyülekezetet, sőt az egész világot, úgy engedtünk mi is szabad folyást a köszönetnek. Egy esztendő bőséggel ad erre okot.

Nincs olyan festő, mint az Úr, Aki az őszi tájra és a begyűjtött terményeinkre önti festékeinek ezer árnyalatát. Ha kiülsz a kertedbe vagy a határba, mintha óráról órára átfestené a végtelen képet. Mennyi gazdagság, és a miénk!
Őszre megérnek a gyümölcsök. Az emberiség fájának is gyümölcsöznie kell ilyenkor. Te is gyümölcs lehetsz rajta: jóízű, zamatos, éltető termés. Aki hálás azért, amivé Isten tette, miközben másokat táplál öntudatlanul is.
Nézd el a fákat, a bokrokat, a ligetet, a rétet! Nem sajnálták az ágaikat növeszteni, leveleket hajtani, gyümölcsöket adni, hogy aztán most köröttünk álljanak lombhullottan, de boldogan, mint kik minden kapott gazdagságukat másokra pazarolhatták. Mert a hála gazdag, de nem magának, a hála boldog, de nem titokban. A hálának nincs semmije sem önmagában, és mégis örül.
Nehéz adni – állapíthatta meg a gazdag ifjú magában. Mégis sokkal „jobb adni, mint kapni” – mondta ki Jézus Krisztus az igazat. Csak ő alakíthat át téged is, hogy ezt megéld.

Adja Krisztusunk, hogy kegyelméből ez így lehessen! Legyen a 2009-es év hálaadónapjainak célja a buzdító hálaadás! Hálaadásunk legyen egyre bőségesebb, mert van okunk rá, s a lélekemelő örvendezésben együtt emeljük magasra Isten nevét e világban!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#305
Válasz:Baptista hirdetmények 14 éve, 5 hónapja  
DE KICSODA JÉZUS KRISZTUS?
(Ahogyan mi baptisták látjuk)

JÉZUS KRISZTUS A VILÁG REMÉNYSÉGE

Jézus Krisztus egy jelentéktelen kis faluban született, közel 2000 évvel ezelőtt. Körülbelül 33 éves volt, amikor egy koncepciós per során elítélték és kivégezték, de a halálát követő harmadik napon feltámadt.

Jóllehet 2000 év telt el azóta, hogy Jézus a földön járt, tanításai még ma is rendkívül időszerűek. Legfontosabbak éppen az élet és a halál értelmének a kérdését érintik. "Van-e az életnek értelme? Mi van a halál után?" Jézus világos és megbízható válaszokat adott ezekre a kérdésekre.

De kicsoda Jézus?
Jézus nem mindennapi élet-módja és tanítása kétféle reakciót váltott ki kortársaiból. Az egyik tábor fenntartás nélkül követte őt, a másik tábor ellene fordult, de senki nem értette egészen, hogy kicsoda Ő. Jézus azt állította, hogy benne teljesedett be mindaz, amit az ószövetségi próféták évszázadokkal előtte a Messiásról jövendöltek. Kijelentette, hogy Ő az Istenhez vezető egyetlen út: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis én általam." (János evangéliuma)

Sokan egy világvallás megalapítójának tekintik Őt, Buddhával vagy Krisnával egyenrangú személynek gondolják. Jézus azonban önmagát Isten Fiának tartotta. Aki az igazságot keresi, annak mérlegelnie kell ezt! Ha Jézus önmagára vonatkozó állításait vizsgáljuk, kénytelenek vagyunk belátni, hogy az ember csak akkor állít önmagáról ilyen dolgokat, ha teljesen bizonyos igazában. Jézus személye 20 évszázad múltán is döntés elé állít bennünket: vagy nem vesszük figyelembe, hogy kinek vallotta magát, vagy pedig Istenünknek fogadjuk el, és követjük Őt.

Nem csak élete, halála is rendkívüli volt. Jézus azt állította, hogy halála is része annak a küldetésnek, amelyet az Atya rábízott. Azt tanította, hogy születésének, életének, halálának egy célja van: megváltani az embereket a bűn rabságából. A bűn azt jelenti, hogy az ember elfordult Istentől, és saját útján kezdett járni.
Ez a lázadás folytatódik személyes életünkben mindig, amikor felülkerekedik bennünk az önzés és visszaélünk azzal az élettel amelyet Istentől ajándékba kaptunk. Tapasztalatból tudjuk, hogy amikor egy kapcsolat megromlik, csak az segít, ha az egyik fél megteszi az első lépést a másik felé.
Ezt az első lépést Isten tette meg felénk! Erre az a bizonyíték, hogy Fiát adta a mi bűneinkért.

Jézus halála tette lehetővé az Isten és ember között megromlott kapcsolat helyreállását. "Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk." (Római levél)

Jézus körül a rendkívüli események ezzel nem értek véget. Jézus feltámadt a halálból! Feltámadása a bizonyíték arra, hogy Isten elfogadta váltsághalálát amit helyettünk vállalt magára. Ennek alapján ajánlja fel Isten a bűnbocsánatot és az örök életet minden embernek. Ezért Jézus Krisztus a világ egyetlen reménysége! Jézus ma is él és Ő képes rá, hogy megváltoztassa bárki életét! Hív minket, hogy kövessük őt, és nyerjünk erőt Tőle Isten előtt felszabadult életet élni. "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Máté evangéliuma)

Jézus szenvedése, váltsághalála és feltámadása teszi majd lehetővé a teremtett világ helyreállítását. Mindezért Jézus Krisztust illeti meg a legnagyobb tisztelet. A valódi keresztyének örömmel várják Jézus dicsőséges visszajövetelét, azon a napon minden nép és minden ember előtt nyilvánvaló lesz, hogy Jézus Krisztus Úr!

Kérjük, gondolja végig az életét és fogadja el azt a kegyelmet, amit Isten minden embernek szeretettel kínál fel Jézusban!

Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-11-14 20:49 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 12345678
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5