Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Baptista hirdetmények
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12345678
TÉMAKÖR: Baptista hirdetmények
#513
Baptista hirdetmények 13 éve, 3 hónapja  
Ökumenikus Imahét a Krisztus-hívők egységéért

Szada

2011. január 17-22
.

Hétfő-Kedd; Baptista Imaház

Szerda-Csütörtök; Református Templom

Péntek-Szombat; R.Katolikus Templom

Minden este 18 óra



Szeretettel várnak minden érdeklődőt a község templomaiban.

„…kitartottak az apostoli tanításban…”


Az imahét alapigéje:
Apostolok Cselekedetei 2:42-47

„Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. Félelem támadt minden lélekben, és az apostolok által sok csoda és jel történt. Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, szétosztották mindenkinek: ahogyan éppen szükség volt rá. Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben; dicsérték az Istent, és kedvelte ôket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülôkkel.”

Az idei imahét tematikáját a Jeruzsálemben élô egyházak ajánlották mindannyiunknak továbbgondolásra. Ezzel arra ösztönzik a világ keresztényeit, hogy álljanak meg egy pillanatra és tisztázzák kapcsolatukat a jeruzsálemi anyaegyházzal, hogy újra a kezdetektôl lássák saját helyzetüket is. Minden keresztény közösség a jeruzsálemi ôsgyülekezetbôl származik. A jeruzsálemi közösség pedig a mennyei Jeruzsálem elôképe, ahol minden nép együtt lesz a Bárány trónja körül Isten örök dicsôítésében és imádásában.

Jeruzsálem keresztényei 2011-ben arra kérik az ökumenikus istentiszteletek résztvevôit, hogy gondolkodjanak el azon, hogy mennyire fontos az apostolok tanításához, a testvéri közösséghez, a kenyér megtöréséhez, az imádsághoz való elkötelezettségük, odaadásuk. Ezek az elemek egyesítenek minket, jóllehet sokan tartozunk Krisztus egyetlen testéhez. Jeruzsálem egyházai azt kérik tôlünk, hogy gondoljunk rájuk bizonytalan, ingatag helyzetükben és imádkozzunk az igazságosságért, amely békét hoz majd a Szentföldre. Az ökumenikus estek célja a keresztény tanúságtétel alapvetô szempontjának hangsúlyozása. Nevezetesen az evangélium szolgálatának szeretete, ami az Istennel, az emberiséggel és az egész teremtett világgal való kiengesztelôdést hirdeti.


Mivel a teljes imahét országszerte vasárnaptól-vasárnapig zajlik, ezért holnaptól a következő napokban az imahét napjaira kijelölt bibliai gondolatokat szeretném feltenni a kegyelem napról-napra rovatomba.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#540
Baptista hirdetmények 13 éve, 3 hónapja  
A BAPTISTA VILÁGSZÖVETSÉG (BVSZ)

ÉS

A MAGYAR BAPTISTÁK VILÁGSZÖVETSÉGE (MABAVISZ)

VASÁRNAPJA

A VÁCI BAPTISTA IMAHÁZBAN
(2600 Vác, Mentős köz 1.)


Február 6-án, vasárnap 17 órai kezdettel BVSZ-vasárnapi
ünnepi alkalmat szervez a budapesti Egyházkerület.
Az ünnepi istentiszteletre az egyházkerület
szeretettel hívja és várja gyülekezeteit, és minden érdeklődőt.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#568
Baptista hirdetmények 13 éve, 2 hónapja  
Visszatekintés

ÖKUMENIKUS IMAHÉT 2011'


"…kitartottak az apostoli tanításban…” – ez volt a vezérigéje idén az Ökumenikus Imahétnek, amely Szadán január 17-22.-ig volt estéről-estére megtartva községünk Baptista, Református és Római Katolikus egyházi felekezeteinek templomaiban. Az alkalmak most is egy célt szolgáltak: építeni a Krisztusban hívők egységét hívő közösségeinkben.

A 2011. évi Ökumenikus Imahét témakörét a Jeruzsálemben élő egyházak ajánlották mindannyiunknak továbbgondolásra. Ösztönözve a világ keresztyén embereit, hogy álljanak meg egy pillanatra és tisztázzák kapcsolatukat a jeruzsálemi anyaegyházzal, és újra fedezzék fel azokat az értékeket, amelyek közösséggé formálták itt az első keresztyéneket. Minden keresztyén közösség a jeruzsálemi ősgyülekezetből származik. A jeruzsálemi közösség pedig a mennyei Jeruzsálem előképe, ahol minden nép együtt lesz a Bárány trónja körül Isten örök dicsőítésében és imádásában. Jeruzsálem keresztényei arra kérték az ökumenikus istentiszteletek résztvevőit, gondolkodjanak el azon, hogy mennyire fontos az apostolok tanításához, a testvéri közösséghez, az úrvacsorához, az imádsághoz való elkötelezettségük, odaadásuk. Ezek az elemek egyesítenek minket, jóllehet sokan tartozunk Krisztus egyetlen testéhez. Jeruzsálem egyházai azt kérték tőlünk, hogy gondoljunk rájuk bizonytalan, ingatag helyzetükben és imádkozzunk az igazságosságért, amely békét hoz majd a Szentföldre.

Az ökumenikus estek célja a keresztyén tanúságtétel alapvető szempontjának hangsúlyozása. Nevezetesen az evangélium szolgálatának szeretete, ami az Istennel, az emberiséggel és az egész teremtett világgal való kiengesztelődést hirdeti.

„Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban…” Az Imahét napjaiban az Apostolok Cselekedeteinek 2. fejezetének 42-47. versei alapján figyeltünk az igei üzenetekre, a – jeruzsálemi egyház tegnap, ma és holnap – gondolatmenetet követve.

Kétezer évvel ezelőtt Krisztus első tanítványai Jeruzsálemben gyûltek össze, ahol Pünkösdkor megtapasztalták a Szentlélek kiáradását, és mint Krisztus teste, egységben élő közösséget alkottak. A keresztyének – bármely korban és helyen éltek is, mint hívő közösség – ebben az eseményben látták eredetüket, akik arra hívattak, hogy hirdessék: Jézus Krisztus az Úr és a Megváltó. Bár a jeruzsálemi ősegyháznak sok nehézségben volt része – mind külső, mind belső problémákkal küzdöttek – tagjai kitartottak a hitben, a testvéri közösségben, a kenyér megtörésében és az imádságban. Könnyen felfedezhetjük, hogy a Szentvárosban élő első keresztyének helyzete hasonló a mai jeruzsálemi egyházéhoz. A jelenlegi közösség sokszor átéli a korai egyház örömét, szomorúságát, igazságtalanságát, egyenlőtlenségét, megosztottságát, de hûséges kitartását is, és felismeri az őskeresztények közötti szélesebb egységet. A mai Jeruzsálem egyházai saját látásukat osztják meg velünk arról, mit jelent egységre törekedni különösen nagy megpróbáltatások között. Megmutatják, hogy az egységre szóló felhívás több a puszta szónál. Ez elvezet minket abba a várva-várt jövőbe, amikor előmozdítjuk a mennyei Jeruzsálem építését. Valóságérzés is szükséges ahhoz, hogy ezt a látomást valóra váltsuk. Megosztottságunk felelőssége ránk nehezedik, hiszen ez saját cselekedeteink következménye. Imádságainkon is változtatni kell, arra kérve Istent, hogy úgy formáljon át minket, hogy aktívan dolgozhassunk az egységért. Arra már készen állunk, hogy az egységért imádkozzunk, de ez az egység megvalósítása helyett pótcselekvéssé is válhat! Vajon nem mi magunk gátoljuk a Szentlelket? Nem mi vagyunk az egység akadályai? Nem lehet, hogy a mi önhittségünk akadályozza az egység létrejöttét?

Esténként mi is megálltunk ezeknél a kérdéseknél, amelyeket segítettek megértenünk a község lelkipásztorai; Sipos Bulcsú Kadosa református, Baranyi László baptista és Csák András római katolikus káplán, az igehirdetéseik által.

A Szentlélek az első keresztyéneket eljuttatta az igazság Jézusban való ismeretére. Megtapasztalhatták a Szentlélek kiáradását, amely képessé tette őket a hitben, az egységben, az imádságban és a cselekedetekben való növekedésre. Az első pünkösdkor létrejött közösség sokféle emberből állt, akik számára reményt és erőt adott. Képessé tette őket, hogy tanúskodásukban kitartóak legyenek, és a szabadságért és a békéért dolgozzanak a Béke Városában. Még ha a keresztyének maguk között el is érik az egységet, munkájuk nem ér véget, mert mindenkivel ki kell békülniük. Jeruzsálem összefüggésében ez Izraelt és Palesztinát jelenti. A keresztyéneknek az a dolguk, hogy saját környezetükben keressék az igazságosságot és a megbékélést.

Jeruzsálem keresztyénei arra hívták testvéreiket, hogy ezt az imahetet olyan alkalommá formálják, amely során a korai egyház tapasztalatán újul meg az igazi ökumenizmus/ökumené melletti elkötelezettségünk. Jeruzsálem keresztyénei hívnak, hogy hirdessük és tanúsítsuk az egységet, amely képessé tesz bennünket arra, hogy együttesen legyőzzük a gonoszt, nemcsak Jeruzsálemben, de az egész világon.

Az Ökumenikus Imahét találkozásai az egység növelése mellett lehetőséget nyújtott közösségeink számára, hogy növekedjünk hitünkben, reménységünkben és szeretetünkben. A hét témakörei pedig nemcsak az első keresztyének történetére emlékeztetnek, hanem a mai Jeruzsálem keresztyéneinek tapasztalatait is hordozzák. Mindannyiunkat az elé a kérdés elé állítanak, vajon mi hogyan éljük meg ezeket a tapasztalatokat a saját, helyi keresztyén közösségeinkben, hiszen nekünk is az lenne a feladatunk, hogy saját környezetünkben keressük az igazságosságot és a megbékélést. Jó lenne, hogyha az imahét igehirdetései, imádságai, a testvéri találkozások ebben megerősítették volna a résztvevőket.



Jobbágy István: ADJ IGAZ BÉKÉT

Ó, Krisztusunk adj igaz békét nekünk,
A te áldott békességed!
Mit soha a világban meg nem lelünk,
Add, miként azt megígérted!
Ó, krisztusi békesség, légy a miénk,
Hintsd áldásod szét a földön!

A te békéd nélkül csak zord a szívünk,
A szeretet-tűz elhamvad;
Rút viszály kél, bármerre széttekintünk,
Nemzet nemzet ellen támad.
Ó, krisztusi békesség, légy a miénk,
Hintsd áldásod szét a földön!

A te békéd nyújt lelki vigasztalást,
A háborgó szívnek csendet;
E békesség megszüntet viszálykodást,
S baráttá tesz ellenséget.
Ó, krisztusi békesség, légy a miénk,
Hintsd áldásod szét a földön!

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#643
Baptista hirdetmények 13 éve  
Meghívó



Apokalipszis

Berkes Sándor teológus előadásai a Szadai Baptista Gyülekezetben



Az Előadó folytatja az elmúlt év márciusában öt alkalommal Szadán tartott tanítássorozatát, melyen keresztül elénk tárja az Apokaliptika területén végzett kutatásának, igetanulmányozásának eredményeit, a Jelenések könyve alapján.

Időpontok:
* 2011. április 16. szombat 18 órától
* 2011. április 17. vasárnap de-t 10 órától, du-n 15.30 órától (ez az alkalom két előadást foglal magába, közötte rövid szünettel)
Az előadások egyenként kb. 2 óra időtartamúak.


A szadai gyülekezet minden érdeklődőt szeretettel hív, és vár!



Berkes Sándor gondolatai önmagáról

"20 évesen a kommunista párt tagja lettem. Pár év múlva gyári pártvezetőség tagjává választottak a TVK-nál. Beiskoláztak pártfőiskolára, de meghallottam egy Apokaliptikus igehirdetést, és 1978-ban kiléptem a pártból. Ezért munkahelyemről eltanácsoltak. Ettől kezdve érdekelt az Apokaliptika.
1982-től a Paksi Atomerőműben dolgozom, mint turbina főgépész. Tagja vagyok a Felügyelő Bizottságnak, egy érdekvédelmi szervezet vezetője, és egy atomerőműves humán alapítvány kuratóriumának az elnöke vagyok.

1980 óta a Baptista egyház tagja vagyok. 1993-ban Bibliaiskolát alapítottam Pakson, amelynek keretében nyáron gyermekeket tanítok táborozás közben, télen pedig felnőtteknek tartok előadást bibliai Apokaliptikából.
A Baptista Teológián 2000-ben végeztem nappali tagozaton. Diplomamunkámat Apokaliptikából írtam. Témája a Máté evangéliuma 24. fejezetének exegézise a görög szöveg alapján. Teológusi diplomát szereztem, és 2006-ban Evangélistának avattak.

Első könyvem egy kis példányszámú verses kötet. A „Bilincsbe zárt indulat” címmel jelent meg, már nem kapható. 1999-ben jelent meg a „Jaj, Jaj, Jaj”, majd 2003-ban „Az utolsó idők jelei” című apokaliptikus témájú könyvem.

Jelenleg a teremtés apokalipszisén dolgozom. Munkatársa vagyok a Paksi körzeti televíziónak, ahol egy keresztyén magazint szerkesztek, és egyben a műsort is vezetem."

Berkes Sándor
teológus

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#660
Baptista hirdetmények 13 éve  
A Szadai Baptista Gyülekezet összejöveteli rendje az ünnepek alatt


2011. április 22. Nagypéntek
10.00; Istentisztelet
17.00; Istentisztelet


2011. április 24. Húsvétvasárnap
9.30; Imaáhitat
10.00; Istentisztelet
15.30; Istentisztelet


2011. április 25. Húsvéthétfő
10.00; Istentisztelet


Minden érdeklődőt szeretettel hívunk, és várunk!

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#755
Örömhír Napközis Tábor 2011-ben is! 12 éve, 10 hónapja  
Önkormányzati támogatással, keresztyén felekezetközi összefogással, a Tábor Alapítvány és az Örömhír munkatársi közösség szervezésében, a Székely Bertalan kertben és az ÁMK egyes helyiségeiben.

1. hét: július 18-22, Örömhír délutánok tizenéveseknek, 14-20 óra között, uzsonna biztosított.
Részvételi díj: 1.500ft/hét Szadaiaknak, 1.700ft/hét más településről érkezőnek.

2.hét: július 25-29, Örömhír délelőttök nagycsoportos óvodásoknak és iskolásoknak, az 5-12 éves korosztálynak, 8-13 óra között, tízórai biztosított.
Részvételi díj: 750ft/hét Szadaiaknak, 1000ft/hét más településről érkezőnek.

3.hét: augusztus 1-5
4.hét: augusztus 8-12
Egész napos Örömhír gyermektábor az általános iskolások 6-12 éves korosztályának, 8-17 óra között. Szerény tízórai és melegebéd biztosított.
Részvételi díj: 4.400ft/hét Szadaiaknak, 4.900ft/hét más településről érkezőnek.

Programok: vidám játékok és versenyek, kézműves foglalkozások, uszoda látogatás, kerékpár túrák, sportolási lehetőségek, angol és német nyelvgyakorlás, bábozás, éneklés, bibliai történetek, beszélgetés.

Jelentkezés és információ:
Pálinkás Ibolya, 06-20-886-4851
Pálmai Zoltánné 06-28-404-492 (munkahelyi szám)
Szigeti Péter 06-70-389-5544
Munkatársak jelentkezését is várják!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 12345678
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5