Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Gondolatok a Biblia tükrében
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...345678910
TÉMAKÖR: Gondolatok a Biblia tükrében
#426
Gondolatok a Biblia tükrében 13 éve, 10 hónapja  
Kapaszkodó

„Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban.”
(Zsoltárok 46:2)


Gyönyörű ez az ige. De mi van akkor, ha az árvíz az előző hetekben elmosta a házadat? Mi van akkor, ha autóbaleset ért, és nem vagy a legjobb állapotban? Mi van akkor, ha betörtek hozzád, és elvittek mindent, ami mozdítható? Mi van akkor, ha az orvos csendesen nyújtotta át neked a leleteidet, és a legrosszabb hírt közölte veled, amire rémálmodban sem számítottál? Hol van ilyenkor az oltalom? Isten már nem szeret? Elfeledkezett rólad?

Ne várd, hogy választ adjak a miértekre. Bevallom, nem tudok. Nem tudom, miért tett földönfutóvá az árvíz, miért vagy nagyon beteg, vagy miért vesztetted el a hozzád legközelebb álló személy. Egyet tudok, hogy Isten oltalom, még az ilyen helyzetekben is. Ő nemcsak akkor erősség és segítség, ha nem történt meg valami baj, ha ragyog rád a nap, és távol van tőled minden katasztrófa.

Ő nem azt üzeni neked, hogy nem ér téged semmi baj, semmi veszedelem, hiszen a jón kívül még egy darabig sajnos a gonosz is munkálkodik a világunkban. Ezért Isten nem ígéri, hogy gondok nélkül telnek az előtted álló napok, de arról viszont biztosít, hogy veled csinálja végig az egészet!

Történjen bármilyen rossz dolog, egyben biztos lehetsz, Ő melletted van, és bátran belekapaszkodhatsz. Ő igenis oltalmad, erősséged és biztos segítséged lesz akkor is, ha minden rendben megy, de akkor is, ha nyomorúságok érnek. Egyszer majd megérted, minek miért kellett megtörténnie, addig pedig kapaszkodjunk együtt Istenbe, mert Ő mindig biztos segítség a nyomorúságban!

Isten ajándéka a jelenléte.
Legnagyobb ajándéka önmaga.
Miért?
Mert Isten velünk van.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#440
Önkormányzati választások - 2010' 13 éve, 7 hónapja  
Útravaló – képviselőinknek

TESTVÉREIM JAVÁÉRT
(Baptista énekeskönyv: 491. ének)

1. Testvéreim javáért fáradnom, küzdenem:
Ó, erre segíts engem, én édes Istenem!
Hogy tövises pályámon ragyogjon szeretet,
Mert aki boldogít mást, boldog csak az lehet!

2. Ne legyen életemben soha egy pillanat,
Melyben elhagyna engem, e nemes indulat!
Ajándékozz meg engem jó szívvel, jó Atyám,
Hogy boldogítva - boldog lehessek igazán!

3. E földön annyi a könny és annyi itt a seb,
Mi volna boldogítóbb, mi volna nemesebb,
Mint könnyet felszárítni, még ha egy cseppet is,
Mint sebet bekötözni, még ha csak egyet is.

4. Te, mint samaritánus szolgáltál, Jézusom;
Hogy példádat kövessem, szívből imádkozom:
Lehessek tanítványod a te Lelked szerint,
Akit a jótevésre a szíve kényszerít.


TUDSZ-E SZERETNI
Szerző: Csopják Attila

Szeretni nem tud minden ember.
A lélek drága gyöngye ez,
melyet a testtől senki nem nyer,
csupán csak Isten adja ezt.

Szeretni tudni kincs a mennyből.
Ez tesz gazdaggá igazán.
Mellette oly kicsinyre törpül
minden művészet, tudomány.

A gőg, kevélység meg nem érti,
hogy ez valóban létezik,
de ha egy szívben elkezd égni,
az érzi édes, szent tüzit.

Szeretni Istent, embertársat,
szolgálni, tenni szívesen.
Irgalmat, üdvöt nyújtni másnak,
Dicsérni Istent szüntelen.

És átkarolni gyöngédséggel
ellent, barátot boldogan.
Szeretni nem tud minden ember,
csak kiben Isten Lelke van.

Tekints csak fel a Golgotára,
ott látod Jézust, hogy szeret.
Ő felvette bűnöd magára
és érted önként szenvedett.

Ó szív, kívánj e drága kincsből,
s ha kell, forrását megleled!
Istennek örök szerelméből
meríthetsz hittel eleget.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2011-01-07 19:24 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#570
A Biblia könyvei 13 éve, 2 hónapja  
A 23. ZSOLTÁR

„Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm. Füves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az Ő nevéért. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem. Asztalt terítesz nekem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam. Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig (mindörökké).”

A 23. zsoltárt Dávid király írta élete egyik legsötétebb órájában. Nemcsak sok barátja hűtlenségét élte át, de szeretett fia, Absolon is fellázadt ellene. Absolon kiűzte Dávidot palotájából, Jeruzsálemből, a pusztaságba, arra kényszerítve édesapját, hogy mentse az életét. Dávidnak nem volt serege. Nem volt vele senki, néhány hűséges követőjén kívül. Semmivel sem rendelkeztek, csak a rajtuk levő ruhákkal és némi élelemmel. A szerencsétlenség közepette úgy látszott, hogy Dávid mindent elveszített, a koronáját, a vagyonát, a barátait és mindenkit, akit szeretett. Valaki azonban ekkor is mellette állt...

Amikor az üldözött király menekült Jeruzsálemből a Kidron-patakon át, fel az Olajfák hegyére és tovább Júda pusztaságába, visszaemlékezett Isten ígéreteire. Ekkor fogalmazta meg a 23. zsoltárt.

Ez az imádság lerögzíti, hogy a „halál árnyékának völgyében" - az élet legnehezebb pillanataiban -, hogyan győzhetünk a nehézségek, a szenvedés és a tragédia felett. Bármilyen szerencsétlen helyzetbe kerülsz, Isten áldása ott marad az életeden, ha Te kitartóan ragaszkodsz hozzá!

A 23. zsoltár arról szól, hogy Istennek terve van az éle­teddel, és hogy nem minden veszett el! - Dávid ezt értette meg.

A 23. zsoltár megvigasztal. Isten ígéretei ma is érvényesek. Ugyanúgy szólnak hozzánk, a 21. században, mint háromezer évvel ezelőtt Dávidhoz, Absolon lázadásának idején.

Az élő Isten kegyelmesebb, mint azt mi fel tudnánk fogni. A 23. zsoltár minden sora üzenet a mennyből. Azt mutatja be, hogyan bánik a szerető Isten azokkal, akik Őhozzá teljes szívükből ragaszkodnak. Az Ő áldása kegyelemből lesz a miénk, ezt mi semmivel sem érdemelhetjük ki. Ha fegyelmez, helyreigazít, az is szeretetéről beszél.

Az életünk sohasem attól függ, „kik" vagy „mik" vagyunk, hanem azon múlik, ki és mi a jó Pásztor, az Úr Jézus Krisztus!

A 23. zsoltár bizonyságot tesz arról, hogy az örökkévaló Isten ugyanúgy személyesen gondoskodik a benne bízókról, mint pásztor a juhokról. A jóságos Isten ellátja az Övéit, bármilyen körülmények között is, mint egy szerető házigazda. A Mindenható Isten megoltalmaz bármilyen támadások közepette!

A következő napokban ebben a rovatomban a 23. Zsoltár részletes elemzése lesz található.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#572
A 23. Zsoltár (1.) 13 éve, 2 hónapja  
A PÁSZTOR ÉS A JUHAI
Zsoltárok 23:1-4


A juhok kiszolgáltatott állatok. Nem tudják sem vezetni, sem megtisztítani, sem megvédeni magukat. Könnyen megriadnak, mindenben a pásztortól függnek, akinek vezetnie kell a nyájat sziklás és veszélyes helyeken, hogy jó legelőkre és tiszta vízre találjanak. A juhok kiszolgáltatottsága hasonlít az ember helyzetére. Az embert egy láthatatlan, mégis valóságos gonosz hatalom befolyásolja folyamatosan, hogy ne Isten akarata érvényesüljön az életében. A Sátán erői ellen kell küzdenie (Ef 6:12). Minden embernek meg kell tanulnia, hogy ebben a harcban a mennyei Pásztor útmutatására hallgasson és gondoskodására támaszkodjon. Van, hogy ez az „igazság" fegyelmezés útján vésődik be - mint egy lázadó vagy csökönyös juh életében.


Az Újszövetségben megismerjük a mennyei Pásztort.

1. Ő a szabadító Úr Jézus Krisztus, aki saját élete árán váltotta - vásárolta(!) - meg az emberiséget a bűn és a sátán hatalmából!
János 10:10-11; „A tolvaj nem egyébért jön, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek. Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért"

2. Az Újszövetségben Ő a "juhok nagy pásztora", aki feltámadt a halálból.
Örökkévaló szövetséget kötött velünk, a tulajdon vére által, felbonthatatlan szövetséget! Ő tud átformálni bennünket, hogy készségesek legyünk minden jóra.
Zsidókhoz írt levél 13:20-21; „A békesség Istene pedig, aki kihozta a halálból a juhoknak nagy pásztorát, örök szövetség vére által, a mi Urunkat, Jézust, tegyen készségesekké titeket minden jóra, hogy cselekedjétek az ő akaratát, azt munkálván tibennetek, ami kedves Őelőtte a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön örökké. Ámen."

Ezt a munkát benned és bennem csak akkor tudja elvégezni, ha megbízunk Jézusban, mint Szabadítónkban, rábízzuk az életünket (ez a hit a Bibliában), és ekkor elmondhatjuk egyes szám első személyben: „Az Úr az én pásztorom..." (Zsolt 23:1).

Isten kegyelmi ajándéka a megváltás, az örök élet, hit által lesz a tiéd - ahogy az Újszövetségben olvassuk: „Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz..." (ApCsel 16:31).

Jézus Krisztusban hinni azt jelenti, hogy igaznak fogadom el azt a valóságot, hogy Ő a Megváltó, aki személyesen értem halt meg. A Bibliában a hit azt is jelenti, hogy rábízod magad, megbízol benne, aki életét odaadta érted. Amikor ezt megteszed, Isten örök élettel ajándékoz meg téged. Abban a pillanatban, amikor átadod neki az életed, örök kapcsolatba kerülsz Istennel. Miért? Erre nincs más válasz, csak az Ő szeretete. Annyira szeret, annyira akarja, hogy vele közösségben élj, hogy mindent megtett ezért. Ez a menny megelőlegező szeretete. A kegyelem.

„Hiszen kegyelemből van üdvösségetek (megmentésetek, megmenekülésetek) a hit által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez" (Ef 2:8).

(folyt.köv.)

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#575
A 23. Zsoltár (2.) 13 éve, 2 hónapja  
A MINDENHATÓ ISTEN GONDOSKODIK RÓLAD!

„Az Úr az én pásztorom (aki mindig gondoskodik rólam), nem szűkölködöm (nem szenvedek hiányt semmiben sem)”. (Zsoltárok 23:1)

Ha ezt a mondatot hangosan felolvassuk, és bizalmunkat teljesen Pásztorunkba vetjük, ugyanolyan kapcsolatba kerülhetünk az Úr Jézus Krisztussal, mint Dávid király volt.

„Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt, mindenkor, minden szükségessel rendelkezzetek és bőségben éljetek minden jó cselekedetre" (2.Korinthus 9:8).
Jézus Krisztus a jó pásztor. Képes arra, hogy mindazt, amire fizikai életedben szükséged van, megadja neked a megfelelő időben. Azt is kirendeli, ami hited erősödéséhez kell. Gondoskodik életed fenntartásáról és védelméről ebben a világban, minden körülmények között. Lehetetlen, hogy olyan szükséget szenvedj, amiről a te Pásztorod nem tud gondoskodni.

A Biblia sok ígérete szól erről: Zsoltárok 68:20; Máté 4:4,6,11,25-34; Zsidók 1:14; Filippi 4:19. Vegyél elő egy Bibliát, olvasd el ezeket, és mondd ki bátran, egyes szám első személyben, bizalommal, hiszen neked szólnak. Mondd: „Áldott legyen az Úr! Napról napra gondoskodik rólam az én szabadításom Istene. Ez az Isten az én Istenem, a szabadításnak Istene!" (A 68. zsoltár igéi alapján.)
Vagy: „Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségemet az Ő gazdagsága szerint, dicsőségesen." (A Filippi levél 4:19 alapján.)

Ha átadod az életedet az Úr Jézus Krisztusnak, és szívedből szereted őt, hallgatsz vezetésére, és vele jársz, ígéretei neked szólnak, és megerősítenek a jóra.

Dávid is ezt tette. Veszélyben volt, mégis tudta, hogy az Úr az ő pásztora, és gondoskodni fog minden szükségéről. Felismerte Isten hűségét és kegyelmét, teljes bizalmát belé vetette, még életének legnehezebb időszakában is. Ezt mondja ki - vallja meg szájával is hangosan - egyes szám első személyben: „Az Úr az én Pásztorom (aki mindig gondoskodik rólam), nem szűkölködöm (nem szenvedek hiányt semmiben sem)”.


(folyt.köv.)
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#577
A 23. Zsoltár (3.) 13 éve, 2 hónapja  
AZ ÖRÖKKÉVALÓ ISTEN VEZET TÉGED IGÉJE ÁLTAL

„Füves legelőkön nyugtat engem (ahol megpihenhetek, a legjobb réteken), és csendes vizekhez terelget engem (ahol felüdülhetek)”
(Zsoltárok 23:2)


A legelőn nyugodtan pihenő juhok bőségesen el vannak látva ennivalóval, védetten élnek, minden félelemtől mentesek. A mi számunkra az Úr Jézus Krisztus szerezte meg a nyugalmat azáltal, hogy megváltott minket a golgotai kereszten: szabadon, bizalommal és bátran jöhetünk Isten jelenlétébe, közelségébe. Ha hozzá fordulsz és megszólítod Őt, soha nem utasít el. Minden körülmények között befogad, mindig meghallgat téged. Erről Isten Igéje biztosít bennünket! Aki megismeri az Ő ígéreteit, és bízik azokban, belép ebbe a nyugalomba. Isten Igéje tehát táplálék - „füves legelő” - a békesség számára. Az Ige mellett nincs félelem, megszűnik a magány, és megismered Isten jó tervét az életedre.

„Terelget engem” - ez a kifejezés az ószövetségi nyelvben azt is jelenti, hogy „gondosan és védelmezve a felüdülés helyére vezetni”. Mivel a juhoknak nincs irányérzékük, szükségük van arra, hogy a pásztor vezesse őket.

„Csendes vizek” - békesség, elrejtettség, biztonság: ha Isten Igéje táplál és vezet döntéseidben, így fogsz élni. A szeretet Istene kész arra, hogy útmutatást adjon életed kérdéseiben. Ő mindig Igéje által fog vezetni téged. Sok különböző szellemi irányzat, vallás és filozófiai áramlat terelgetne Isten Igéjétől eltérő irányba. A mi Urunk tiszta vizekhez vezeti juhait, amelyeket nem szennyeztek be hamis tanítások. Isten Igéje a Jézusban bízó élet egyedüli fenntartója és a béke forrása.

Erre tanít: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt, és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban” (Fil 4:6-7).

Mivel a juhok rövidlátók, vezetni kell őket a víz felé, nem pedig hajtani. Az Úr Jézus vezeti azokat, akik bíznak Őbenne. Ha valaki mindenképpen más után akar menni, lelki életében (Istennel való kapcsolatában) beteg lesz. Ezt jelenti, amikor a múló érzelmek, a pillanatnyi hangulatok, a csalódás, a keserűség, vagy a rossz tanácsok veszik át Isten Igéjének helyét. A divatos korszellem is számos ponton eltér Isten útmutatásától - a család, a házasság, vagy az életvezetés más területein. Az Úr Jézus ezt mondja: „Az én beszédem... élet.” - arra való, hogy utat mutasson, tápláljon, megerősítsen és jó döntésekhez segítsen! (Ján 6:63)

Meg akarod ismerni Isten Igéjét? Alkalmazni akarod azt a hétköznapi életedben? Olyan közel kerülsz a Megváltóhoz, és olyan boldoggá lesz az életed, ahogy azt el sem tudnád képzelni.

Jézus Krisztus ígéri: „Aki ismeri az én beszédeimet, és megtartja azokat, az szeret engem. Aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak” (Ján 14:21).

(folyt.köv.)
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...345678910
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5