Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12345678...16
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#144
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 8 hónapja  
2009. 36. hét

A hét igéje:
Példabeszédek könyve 20:27
„Az ember lelke az Úrtól kapott mécses, egészen átkutatja a test belsejét.”


A hét gondolata:
Isten belelát az emberi szív legmélyebb rejtekébe is. Látja gondolataink, szívünk szándékait. Ismeri félelmeinket, szorongásainkat. Isten megért bennünket, sőt magára vállalja mindezek terhét helyettünk, jóváteszi a kárt, meggyógyítja a sebet.

A hét gyakorlata:
Amikor bűneinket megvalljuk Istennek, már nem mondunk olyan újdonságot neki amiről ne tudna, de… a megvallás gyakorlásával kérhetjük és elfogadhatjuk az ő bocsánatát, ami által jelenlétének világosságába kerülünk.

A hét imája:
Uram, hadd ragyogjon ma is a te fényed gyermekeidnek szívében! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#157
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 8 hónapja  
2009. 37. hét

A hét igéje:
„Én szelíd és alázatos szívû vagyok.”
(Máté 11: 29)


A hét gondolata:
Ilyen a tanítómesterünk. Szelídsége és szívbeli alázata megkönnyíti számunkra a tanulást. És mert Õ szelíd, nem áll elénk nagy igényekkel és kemény követelésekkel. Nem akar mindenáron azonnal olyanná tenni, mint amilyennek szeretne látni minket. Sokat tud elhordozni, tud csendben várni, míg eljön az az idõ, amikor új leckére taníthat. Nem kíván túl sokat tõlünk, nehogy megfélemlítsen és elcsüggesszen. Nem kényszerít ránk külsõ formákat, nem üti rá a lélekre erõszakosan a maga bélyegét. Szeretettel, kíméletesen és gyengéden kezel mindenkit a maga természete szerint.

A hét gyakorlata:
A szelídség a Lélek egyik gyümölcse. Ha a Lélek gyümölcse a szeretet és a többi csak e szeretetnek a kisugárzása, akkor a szelídség az igénytelen, lemondásra kész és védtelen szeretet. A szelídség és az alázatosság együtt járnak. Csak az az ember szelíd és alázatos valójában, aki önzõ énjétõl szabad. Az ilyen ember belsõleg csendes és másoknak is teret ad, hogy boldoguljanak. Ez a természet, amely készségesen hajol meg Isten és emberek elõtt. Lemond a maga hasznáról, zúgolódás és panasz nélkül fogadja becsülete sérelmét. Ez az a csodálatos erõ, amely gyõz, csendes és drága Isten elõtt. Határtalanul készséges a tûrésre és megbocsátásra.

A hét imája:
„Szeretnék lenni, mint Õ, alázatos, szelíd, Követni híven, mint Õ, Atyám parancsait.”
Istenem, segíts ebben! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#171
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 8 hónapja  
2009. 38. hét

A hét igéje:
"Az a víz, amelyet én adok neki, olyan víz forrásává lesz benne, amely örök életre buzog" (János 4:14)

A hét gondolata:
Urunk forráshoz hasonlítja az életünket. "Teljesedjetek be" – mondja. Amikor ez megtörténik, gazdagon árad tovább a szentből jövő frissesség és kedvesség, úgy ahogyan kaptuk a Jézussal való élő kapcsolat révén. Amilyen bizonyos, hogy kapunk tőle, úgy áraszt Ő tovább belőlünk áldásokat, és ha ez nem történik meg, akkor a kapcsolatunkat valami megzavarta. Ha életünkből nem tör elő ez a teljesség, felelősség terhel érte, mert a kiáradást gátolja valami. Maradj a forrással kapcsolatban, akkor nem csak te leszel áldott, hanem életedből élő víz folyamai áradnak! Olyan élet ez, amelyet nem lehet korlátok közé szorítani.

A hét gyakorlata:
Olyan erőközpontokká kell lennünk, akiken Jézus átáraszthatja az "élő víz folyamait" áldásul másoknak. Sokan vagyunk olyanok, mint a Holt-tenger; mindig felvesznek valamit és nem adnak tovább semmit, mert nincsenek az Úr Jézussal helyes kapcsolatban. Van valami közted és Jézus Krisztus között? Gátolja valami belé vetett hitedet? Ha nem, akkor "élő víznek folyamai ömlenek" belőled. Itt nem korábbi áldásról van szó, nem bizonyos vallásos megtapasztalásról, hanem a szakadatlanul továbbhömpölygő áldásról. Maradj a forrásnál; őrizd jól hitedet és vele való kapcsolatodat, akkor állandóan árad majd rajtad át az élő víz folyama mások felé, és nem leszel száraz és élettelen.


A hét imája:
Uram! Kételkedem! Vajon nem túlzás-e azt állítani, hogy egyetlen hívőből élő víznek folyamai ömlenek? Bocsásd meg, amiért még nem látom a folyamot. Mutasd meg, hogy "Ugyan ki vagyok én?!" Azt tudom, hogy Isten országa történetében majdnem mindig jelentéktelen, ismeretlen, számba sem vett emberekből áradtak ki a legnagyobb áldások, akik tántoríthatatlanul hűek volt Jézus Krisztushoz. Segíts, hogy hadd lehessek én is közöttük! Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#183
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 8 hónapja  
2009. 39. hét

A hét igéje:
„Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben.”
(Efézus 6:11)


A hét gondolata:
Nagyon naivak lennénk, ha nem számolnánk az ördög mesterkedéseivel, szándékaival.
Többet is említhetek; megkísért, hazugságra buzdít, félrevezet, megtéveszt, vádol, öl…

A hét gyakorlata:
Figyeld a benned felmerülő gondolatokat, és ítéld meg: igazi vagy megtévesztő! Válaszd szét a Krisztustól valókat, az ördögtől származóktól!

A hét imája:
Jó Atyám, öltöztess fel igéd fegyverzetével. Segíts, hogy az adjon nekem értelmes szívet, amely által felismerhetem az ellenség minden gonosz szándékát. Ámen.

(A fenti gondolatokkal kapcsolatban, bővebb írás olvasható a: „kegyelem, napról-napra” témakör 2009. szeptember 20. vasárnapi hozzászólásában)

Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2009-09-26 16:25 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#197
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 7 hónapja  

2009. 40. hét

A hét igéje:
„Ott víz fakadt a templom küszöbe alól… Ez a víz… a pusztán folyik keresztül, és a tengerbe ömlik, a sóssá vált tengerbe, és meggyógyul tőle a víz. Élni fog benne minden élőlény…”
Ezékiel 47:1,8-9

A hét gondolata:
Családi fészkeink a legkisebb krisztusi közösségek, az alapok. Vajon mi folydogál a küszöb alól? Milyen hangok szűrődnek ki, a szomszédok felé? Milyen lelkületet éreznek rajtunk? Ha krisztusit, az gyógyítja őket is.

A hét gyakorlata:
Csak az élő vizet engedjük kifolyni lelki házunk, otthonunk küszöbe alól, hogy éljenek a körülöttünk levők!

A hét imája:
Jézusom, bennem való életed, mint tiszta, nem mérgező forrás folyjék tovább, rajtam túl azokhoz, akik nélküled élnek még! Ámen.

(A fenti gondolatokkal kapcsolatban, bővebb írás olvasható a: „kegyelem, napról-napra” témakör 2009. szeptember 27. vasárnapi hozzászólásában)
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#211
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 7 hónapja  
2009. 41. hét

A hét igéje:
„Egymás terhét hordozzátok és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét.”
(Galaták 6:2)


A hét gondolata:
Hordozzuk a terhet, és ne panaszkodjunk miatta, könnyítsük meg, és ne nehezítsük mások életét - ez a mi feladatunk. Jézus Krisztus törvénye a szeretet, és ez hordozóképessé és hordozásra késszé tesz. Az önzés lehetõleg kihúzza magát a teher alól, és inkább másra teszi azt. Van, aki összeroskad terhe alatt, mert senki nem segít neki. Ha valakit megterhelten látsz, közeledj hozzá részvéttel, érdeklõdj gondja iránt, kérdezd meg, mi nyomja. A megterhelt szívnek könnyebbséget jelent, ha megértõ ember elõtt kibeszélheti magát.

A hét gyakorlata:
Vedd szívedre az õ ügyét. Állj oda imádkozásodban a testvéredért! A másért mondott imádság csak akkor eredményes, ha az õ terhe téged is nyom. Talán könnyíthetsz a másik helyzetén. Isten talán éppen általad akar segíteni. Sokszor a jó tanács is sokat segít. A teher felvételéhez meg kell hajolnunk. Elbizakodott, öntelt emberek nem alkalmasak a teherhordozásra. A szeretet lehajol, és nem vet meg semmi szolgálatot. Boldogok, akik szenvedést hordoznak, akik nemcsak a saját, hanem a mások fájdalmát is készek magukra venni és a szomorú lelkeket azzal a vigasztalással vigasztalják, amellyel Isten vigasztalta õket. Ha viszont õk jutnak bajba, testvérekre találnak, akik õket imádsággal és tettekkel segítik.

A hét imája:
Uram segíts, hogy ne nézzük öntetszelgéssel mások hibáját, vagy azokat, akik a Sátán tõrébe estek. Segíts, hogy szeretettel hajoljunk meg a másik terhe alatt, bátran kiáltsunk kegyelemért, szabadulásért. Tudjuk, hogy ehhez nyitott szemre, könyörülõ szívre, és segítõ kézre van szükség. Add meg mindezeket számunkra! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 12345678...16
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5