Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12345678...16
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#228
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 7 hónapja  
2009. 42. hét

A hét igéje:
,,Gondoljatok arra, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek."
(Zsidókhoz írt levél 12:3)

A hét gondolata:
Úgy érzed, félreértenek? Nem vagy egyedül! A leginkább félreértett személy, aki valaha is élt, Jézus volt. Vitatták isteni származását, megvetették céljait, becsmérelték tanításait, gyanakvóak voltak indítékait illetően, kritikusak módszereivel szemben, és felháborodtak üzenetén. Végül kereszthalálra adták! Ez megmagyarázza, mit értett János apostol azon, amikor azt írta: ,,…saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt" (János 1:11). Bármerre is járt, Jézus félreértéssel és elutasítással találkozott. De mindezek ellenére kitartott. És kegyelme által te is képes vagy erre!

A hét gyakorlata:
A Biblia azt is mondja: ,,Ezért tehát mi is... tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek!” (Zsid.lev 12:1-3).
Most tehát, ahogy futod a versenypályádat, ismerd fel azokat a dolgokat, amik lelassítanak! Ismerd fel azokat a dolgokat, amik elgáncsolnak! Ismerd fel, hogy a gátak és az ellenállás a pálya velejárói, és ne csüggedj el miattuk!
Hogyan tudod ezt megtenni? Úgy, hogy nem veszed le a tekinteted Jézusról, hanem belőle merítesz erőt minden nap!

A hét imája:
Uram, ne hagyj csüggedni, és kegyelmedből adj elég kitartást nekem. Szeretnék belőled erőt meríteni nap, mint nap. Ámen!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#249
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 7 hónapja  
2009. 43. hét

A hét igéje:
„De megalázza magát népem, amelyet az én nevemről neveznek, ha imádkoznak, keresik az én orcámat, és megtérnek gonosz útjaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat"
(2 Krónika 7:14)

A hét gondolata:
Tévelygő emberek vagyunk, még ha az Úr nevét viseljük is. Milyen nagy kegyelem, hogy az Úr mégis kész megbocsátani nekünk. Hát nem szégyen ránk nézve már az is, hogy újra és újra vétkezünk, pedig Isten annyi szeretetet árasztott már ránk?

A hét gyakorlata:
Meg kell aláznunk magunkat. Ezért valahányszor vétkezünk, siessünk Isten kegyelmének trónusához és kérjük bocsánatát. A bűn gyalázatos dolog, de hétszeresen gyalázatos, ha olyanok követik el, akik kegyelmedet már annyiszor megtapasztalhatták, mint mi.
Azután könyörögnünk kell irgalomért, megtisztulásért, a bűn hatalmából való megszabadulásért. Ez a kívánság kell, hogy vezessen, amikor keressük az Úr orcáját. Isten vétkeink miatt hagyott magunkra minket, kérnünk kell, hogy térjen vissza hozzánk. Ugyanakkor el kell fordulnunk a bűntől, mert Isten nem fordulhat újra felénk, ha mi nem szakítunk a bűnnel. Mindezek után beteljesedhet a háromszoros ígéret: Isten meghallgat, megbocsát, meggyógyít.

A hét imája:
Uram, porig hajolunk előtted, és megvalljuk, nagyon hálátlanok voltunk. Tekints reánk Fiadban, Krisztus Jézusban, és fogadd el kegyelmesen alázatunkat! Atyánk, kérünk, add, hogy megértsük most a fenti gondolatokat, hogy beteljesülhessen rajtunk ígéreted. Ámen!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#266
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 6 hónapja  
2009. 44. hét

A hét igéje:
„Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket.”
(2 Korinthus 1:3-4)

A hét gondolata:
Isten akkor adja nekünk vigasztalását, amikor arra szükségünk van.

A hét gyakorlata:
Emlékezz vissza, az Úr milyen igazságaival és ígéreteivel vigasztalt meg a nehéz helyzetekben! Mindezt mondd el másoknak is!

A hét imája:
Uram, segíts, hogy én is a vigasztalásnak igaz szavaival segítsek! Ámen!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#283
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 6 hónapja  

2009. 45. hét

A hét igéje:
"Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett."
(Efézus 4:22-24)

A hét gondolata:
Erősen gondolkodom azon, hogy milyen egy teljesen megváltozott élet, ahol új gondolatok, érzelmek és tettek vannak jelen és semmi maradványa nincsen a tegnapi embernek?! Lassan rádöbbenek arra, hogy nem lehet kitörölni az emlékezetemből a múltamat, nem tudok teljesen másként viselkedni egyik percről a másikra. Személyiségünk körgyűrűibe minden történés, lelki- és fizikai egyaránt örökre kódolva marad, mert így lettünk megteremtve. Az Isten rendszere szerint, azaz az ő vele való kapcsolattartásra lettünk megalkotva, akár igennel, akár nemmel válaszolunk az Ő megkeresésére.

A hét gyakorlata:
A régi élet szerinti ember azonban nem illik be a képbe. Rosszul mutat a sár a zöld fűben. Ki kell onnan irtani, el kell távolítani, ki kell söpörni a koszos szobát.
A ruhát le lehet vetni! Hogyan? Egy megváltozott gondolkodás, egy új értékrendet szül, aminél ki kell cserélni a ruhás szekrény készletét. Vannak dolgok és szokások, amiknek a kukában a helyük, és ezekre akkor jövünk rá, amikor Isten a reflektorával megvilágítja.
Az Új Élet akkor kezdődik, amikor odamész ahhoz, Aki Téged Alkotott.

A hét imája:
Uram, teremts bennem új embert, melyet nem a tökéletesség, hanem a kiválasztottság jellemez. Az igazság és szentség fogalmai legyenek igazak életemben, hogy látható legyen, Istenhez tartozom. Reformáld meg deformált életem! Ámen!


Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#294
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 6 hónapja  
2009. 46. hét

A hét igéje:
„…az Úr kaput nyitott előttem…”
(2 Korinthus 2:12)

A hét gondolata:
Egy ilyen felkiáltás akkor is kiszaladhat a szánkon, ha éppen csendes lelki kanapénkon üldögélünk, életünk eseményein merengve. Ilyenkor inkább zavaró, hogy Istennek terve van, mozdulni kell – vagy ahogyan baptistásan mondanánk: kellene. Hogy mit jelent az, hogy kellene? Nagyon egyszerű: az nem jelent semmit.

A hét gyakorlata:
Keresd meg ma és a hét minden napján azt a kaput, amit már rég megnyitott az Úr előtted, hogy üzenetét továbbadd!

A hét imája:
Urunk, tartsd még nyitva a kapukat, hogy az evangélium ne csak a mi kincsünk maradjon, hanem megoszthassuk a mellettünk élő felebarátainkkal! Ámen!

Boros Dávid
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#307
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 6 hónapja  
2009. 47. hét

A hét igéje:
„Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék...”
(Zsoltárok 121:3)

A hét gondolata:
Ha az Úr nem engedi meg, hogy megtántorodjunk, akkor sem ember, sem az ördög nem buktathat el bennünket. Hogy örvendeznének pedig… Szívbeli gyönyörűséggel tennék mindezt, ha nem volna akadálya, de az Úr nem engedi. Ha pedig Ő mindezt nem engedi, akkor nem lesz részünk benne. Mármint, a botlásban.

A hét gyakorlata:
Az élet olyan, mint egy alpesi túra. A hegyi ösvényeken kapaszkodva szüntelen ki van téve az ember annak, hogy megbotlik. Aki egész életében meg tud maradni a helyes úton, és botlás nélkül tud járni, annak minden oka megvan a hálaadásra.

A hét imája:
Istenem milyen jó tudni azt, hogyha lábunk megbotolna, Te velünk vagy és erős kezedben fogod reszkető kezünket. Kérünk továbbra is támogass erős kezeddel, hogy botlás nélkül tudjunk megmaradni a helyes úton! Ámen!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 12345678...16
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5