Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12345678...16
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#320
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 5 hónapja  
2009. 48. hét

A hét igéje:
„Mert megjelent az élet, mi pedig láttuk, és bizonyságot teszünk róla, és ezért hirdetjük nektek is az örök életet, amely azelőtt az Atyánál volt, most pedig megjelent nekünk.”
János első levele 1:2

A hét gondolata:
Az igazi hit nem belőlünk fakad, hanem abból, amit az egykor elrejtőző Atya az ő Fia, azaz az élet igéje által a világ elé tárt.

A hét gyakorlata:
Amin csak gondolkodsz, amit remélsz, amivel foglalkozol, azokról kérdezd meg: Mit mond róla a Biblia?

A hét imája:
Mennyei Atyám, mutasd meg véleményeimen és elgondolásaimon túl azt, amit el kell hinnem, amit el kell fogadnom a Biblia alapján igaznak! Ámen.

Győri Kornél
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#335
Válasz:A hét gondolatai 14 éve, 5 hónapja  
2009. 49. hét
(ADVENT)

A hét igéje:
„Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Készítsetek egyenes utat a kietlenben Istenünknek!”
(Ézsaiás 40:3)

A hét gondolata:
A fogság, mint ítélet, kollektív érte a népet. A megtérés azonban nem lehet kollektív. Megtérnie kinek – kinek magának kell. A megtérés nem azonos a hitre jutással, mint azt sokan gondolják. A megtérés gyökeres szakítás a bűnös életvitellel, amelyet sajnos a többség normálisnak fogad el.

A hét gyakorlata:
Ha a hitünk bibliai, legyen az az életmódunk is!

A hét imája:
Uram, könyörülj rajtam, a te megváltott bűnösödön, hogy mindennapi feladataim és tetteim között te otthonos legyél! Ámen.


ADVENTI KÉRDÉS

„Azt mondtam egy angyalnak,
Aki az év kapujánál fogadott:
Adj nekem egy lámpást,
hogy biztos léptekkel mehessek
szembe a bizonytalansággal!

Ő így válaszolt:
- Indulj csak a sötétbe,
és tedd a kezed Isten kezébe!
Ez jobb, mint egy lámpás,
és biztosabb, mint egy ismert út!”

BÉKÉS ADVENTI VÁRAKOZÁST!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#347
A hét gondolatai 14 éve, 5 hónapja  

A 2009.12.08.-2010.05.09. közötti bejegyzések visszamenően megtekinthetőek a "köszönet" bejegyzésben megjelölt elérhetőségeken!


2009. 50. hét
(Advent)

A hét igéje:
„És halálos gyötrõdésben mind buzgóbban imádkozott.”
(Lukács 22:44)

A hét gondolata:
Jézus az imádkozás dolgában is dicsõséges példaképünk. Minél hevesebben tört rá a félelem, annál buzgóbban imádkozott. Minél erõsebb lett a kísértés, ami le akarta téríteni az engedelmesség útjáról, annál erõsebben kapaszkodott az Atyába. A legnagyobb gyengeség órája volt ez. Az Õ földi életének napjaiban minden oldalról kísértés támadta. Hiszen a test erőtlen és fogékony a bûn minden támadására. Erõtlenségében önmagát tette az oltárra Istennek. Egy pillanatra sem gyõzhetett rajta a gyengeség. A teher majdnem agyonnyomta, véres verejtéket sajtolt ki belõle, de nem hátrált meg. Nem hagyta abba az imádkozást, kitartott, míg csak teljes gyõzelemre nem jutott.


A hét gyakorlata:
Jézus legyen a példaképünk! Ha aggodalom és félelem tör rád, azonnal fordulj imádságoddal az Úrhoz. Ha rossz gondolatok félelmesen reád telepszenek, mélységbe akarnak rántani, kiálts Jézushoz. Õ, hozzád hasonlóan megkísértetett, gyõzelme a tied is! Ne engedj a gonosznak! Fogózz hittel Jézusba, Õ szeret és nem ejt el téged.

A hét imája:
Uram, segíts, hogy hittel és kitartó imádsággal törjek keresztül aggodalmaimon, félelmeimen, hogy a zsoltáríróval elmondhassam én is: „Vártam az Urat, aki hozzám hajolt és meghallgatta kiáltásomat. Kivont engem a pusztulás gödrébõl, sziklára állította fel lábamat, megerõsítette lépteimet. Új éneket adott szájamba, a mi Istenünknek dicséretét.” Így szeretném várni jöveteledet. Ámen.

BÉKÉS ADVENTI VÁRAKOZÁST!
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2010-05-12 13:09 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#355
A hét gondolatai 14 éve  
2010. 19. hét

A hét igéje:
„Mivel megtartottad az én béketűrésre (állhatatosságra) intő beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, amely az egész világra eljön, hogy megpróbálja a föld lakosait.”
(Jelenések 3:10)

A hét gondolata:
Osztályrészünk a kereszt és az alázat. Vállaljuk-e? Senki se ringassa magát abban a hitben, hogy az utolsó nagy megpróbáltatások idején egy csapásra önfeláldozó, hősies lelkület fejlődhet ki benne, csak azért, mert szükségessé vált. Szó sincs erről. Ennek a lelkületnek mindennapi életünk részévé kell lennie. Lelkészeknek és egyháztagoknak a kegyelem átalakító erejére van szükségük, mielőtt megállhatnák helyüket az Úr napján. A világ rohamosan közeledik a bűnnek és emberi lealjasodásnak ahhoz a fokához, amely Isten beavatkozását teszi szükségessé. Mikor Krisztus vallását a leginkább lebecsülik, mikor törvényét a legjobban lenézik, lelkesedésünknek akkor kell a legforróbbnak, bátorságunknak és szilárdságunknak pedig a legtántoríthatatlanabbnak lennie.

A hét gyakorlata:
Álljunk az igazság oldalára, mikor a többség elhagy minket, harcoljuk az Úr harcát, amikor kevés a harcos! Ez a próbatételünk. Izzó lelkesedést kell merítenünk mások hidegségéből, bátorságot mások gyávaságából és hűséget az árulásukból. Most kell szorosan összekapcsolódnunk Istennel, hogy elrejthessen, amikor ki fogja tölteni haragjának hevét az emberek fiaira. Eltávolodtunk a régi tájékozódási pontoktól. Térjünk most vissza azokhoz! Két úrnak szolgálni nem lehet, ha az Úr az Istenünk, kövessük Őt, ha pedig a sátán, szolgáljunk neki! Kinek az oldalára állsz?

A hét imája:
Uram, kérlek, vezess engem a Te utadon, Magad légy az út az életemben. Segíts megharcolnom a rám bízott harcot, hogy kiálljam a próbatételt, és tudjam, kinek az oldalára állok. Ámen.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2010-05-12 12:57 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#369
A hét gondolatai 14 éve  
2010. 20. hét

A hét igéje:
„Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni.”
(Zsoltárok 118:8)


A hét gondolata:Igazán boldogok csak akkor lehetünk, ha szövetségben maradunk Istennel. Nem köthetünk egyezséget – elveinkkel megalkudva – azokkal, akik nem félik Őt. A magukat keresztényeknek vallók számára állandó veszélyt jelent az az elképzelés, hogy bizonyos mértékig alkalmazkodniuk kell a világhoz, ha befolyást akarnak gyakorolni rá. Az ilyen magatartás hasznosnak tűnhet, de minden esetben lelki veszteséggel jár. Isten népének szigorúan őrizkednie kell minden ravaszul rejtett rossz hatástól, amelyet az igazság ellensége hízelgéssel akar a lelkükbe lopni. Isten gyermekei idegenek és vándorok ezen a világon, akik veszélyekkel körülvett ösvényen járnak. Nem szabad elfogadniuk azokat az ötletes kibúvókat és csábító ajánlatokat, amelyeket Sátán kínál, hogy engedetlenségre bírjaőket.

A hét gyakorlata:Nem azoktól kell a legjobban félni, akik nyílt és közismert ellenségei Isten ügyének. Azok, akik hízelgő, kecsegtető dolgokat mondanak, és úgy tesznek, mintha baráti szövetségre akarnának lépni Isten népével, könnyebben meg tudnak téveszteni. Jóllehet a harc szüntelenül folyik, Urunk egyetlen benne bízót sem hagy magára a küzdelemben.

A hét imája:Uram, kérlek engedd, hogy mint gyermekeid hozzád húzódjunk, hogy védelmet nyerjünk a Gonosz munkája ellenében. Kérünk szereteteddel végy oltalmadba minket. Ámen.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2010-05-17 13:25 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#383
A hét gondolatai 13 éve, 12 hónapja  
2010. 21. hét

A hét igéje:

„Amikor a zúgás támadt, összefutott ez a sokaság, és nagy zavar keletkezett, mert mindenki a maga nyelvén hallotta őket beszélni.”
(Apostolok cselekedetei 2:6)


A hét gondolata:
Miért is jött a Szentlélek?
Azért,
- hogy a keresztyénség által hirdetett üdvösségüzenetet értelmezni segítsen, és valóságos jelentőségében felfogni azok számára, akik nem hajlandóak fülüket megnyitni,
- hogy a jelenlegi utolsó üdvtörténeti korszakban tetteivel visszaigazolja ennek az üzenetnek a valóságát és megbízhatóságát,
- hogy követeit képesé tegye egy emberi értelemmel alig felfogható, és emberi szavakkal alig kifejezhető isteni ígéret megfogalmazására és továbbítására.
Legyünk tehát engedelmes és alázatos eszközei!

A hét gyakorlata:
Keresd környezetedben azokat, akiknek még sohasem beszéltél hitedről! Imádkozz azért, hogy az Úr adjon lehetőséget arra, hogy ezt megtehesd!

A hét imája:
Megváltó Jézusom, hálát adok neked, hogy adtad Szentlelkedet, aki megérteti velem mindazt, amit értem tettél. Szentlelked az ami erőssé tesz arra, hogy követőd és követed legyek. Tarts meg ebben hűségesen! Ámen.
    Mi-Sa

    Utolsó szerkesztés: 2010-05-24 10:49 : .
    Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
     
    FelOldal: 12345678...16
    Moderátorok:
    Hirdetés
    Hirdetés
    • Photo Title 1
    • Photo Title 2
    • Photo Title 3
    • Photo Title 4
    • Photo Title 5