Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...3456789...16
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#397
A hét gondolatai 13 éve, 11 hónapja  
2010. 22. hét

A hét igéje:
,,Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztesség és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett."
(Jelenések 4:11)


A hét gondolata:
Emberi dicsőség - nagy kísértés, de hamar véget ér. Tisztesség - féltve őrzött kincsünk, amelyet könnyen elrabolnak. A hatalom hamar válik szolgálat helyett zsarnoksággá. Egyedül Istenre illik rá mindhárom, akit Jézusban Atyánknak ismertünk meg, aki mindent teremtett, megváltott és megszentel.

A hét gyakorlata:
Zengjen hálánk és dicséretünk ezen a héten is, és mindenkor Istenünknek! Egyedül Ő méltó minderre.

A hét imája:
Istenem, én szeretnélek egész életemben dicsérni, zengeni hálám hangját, hiszen egyedül Te vagy méltó erre. Segíts, hogy tehessem ezt! Ámen.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2010-05-31 11:49 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#411
A hét gondolatai 13 éve, 11 hónapja  
2010. 23. hét

A hét igéje:

„A jótéteményben pedig meg ne restüljünk, mert a maga idejében aratunk, ha el nem lankadunk. Annak okáért, amíg időnk van, cselekedjünk jót mindenekkel...”
(Galata 6:9-10)


A hét gondolata:
Az élet minden tette, bármilyen kicsiny is, vagy jót, vagy rosszat hordoz magában. A legkisebbnek tűnő feladat hűséges elvégzése vagy elmulasztása ajtót nyithat az élet leggazdagabb áldásai vagy legnagyobb csapásai előtt. Kicsiny dolgok teszik próbára a jellemet.

A hét gyakorlata:
A vidám és készséges szívvel megvalósított, naponkénti egyszerű, önmegtagadó cselekedetekre örömmel tekint Isten. Nem önmagunkért kell élnünk, hanem másokért. Csak akkor lehet áldás az életünk, ha önmagunkat elfelejtve ápoljuk magunkban a szerető, segítőkész lelkületet.

A hét imája:
Jó Atyánk kérünk, add, hogy az életünkben az apró figyelmességek, az egyszerű, kicsiny szívességek az élet örömeit jelentsék. Segíts nem önmagunkért, hanem másokért élnünk. Adj nekünk szerető, segítőkész lelkületet. Ámen.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2010-06-07 19:20 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#424
A hét gondolatai 13 éve, 11 hónapja  
2010. 24. hét

A hét igéje:

„Erősségem az Úr, és szabadítómmá lett nekem. Ez az én Istenem, Őt dicsérem. Atyámnak Istene, Őt magasztalom. Kegyelmeddel vezéreled a Te megváltott népedet, hatalmaddal viszed be a Te szent lakóhelyedre.”
(2. Mózes 15:2, 13)


A hét gondolata:
Végtelen nagy könyörületet és páratlan szeretetet nyilvánított Isten irántunk, elveszett bűnösök iránt azzal, hogy összekapcsolt bennünket önmagával, és különleges tulajdonává, drága kincsévé tett minket. Megváltónk igen nagy áldozatot hozott értünk bűnösökért, hogy Isten gyermekeinek mondhasson.

A hét gyakorlata:
Amikor Isten kiszabadítja lelkünket a bűn bilincséből, akkor szabadításban részesít. Ekkor nekünk is dicsérnünk kell az Urat teljes szívünkkel és lelkünkkel az Ő nagy csodáiért, amelyeket „az emberek fiai iránt” tesz (Zsolt 107:8). Azok, akik tudják, hogy csak Isten nagy kegyelméből élnek és ebben a kegyelemben lakoznak, nem feledkeznek meg Isten egyetlen ajándékáról sem, és boldogan zengnek dicséretet az Úrnak. A naponkénti áldások, amelyeket Isten kezéből kapunk, mindenekfelett pedig Jézus áldozata, amely elhozta nekünk a boldogságot és elérhetővé tette számunkra a mennyet, állandó hálára késztessen bennünket.

A hét imája:
Dicsérünk Istenünk azért az áldott reménységért, amelyet a megváltás nagy tervének ismerete ébresztett a szívünkben. Dicsérünk Istenünk mennyei örökségünkért és nekünk szóló gazdag ígéreteiért. Mindenekfelett pedig hálát adunk, mert Jézus felment a mennybe, hogy közben járjon értünk Jó Atyánk, Nálad. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#433
A hét gondolatai 13 éve, 11 hónapja  
2010. 25. hét

A hét igéje:

"Ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is."
(Máté 6:21)


A hét gondolata:
Sokan vallják ugyan, hogy az Úr oldalán állnak, mégsem így van. Cselekedeteik zöme az ellenfél malmára hajtja a vizet... Miért van az, hogy a hitbeli dolgok csak kevéssé bilincselik le a figyelmünket, a világ viszont leköti testi-szellemi erőnket? Azért, mert erőnk teljes bedobásával végezzük világi dolgainkat, míg csak gondolataink önkéntelenül ebbe az irányba nem fordulnak. Ezért tartják egyes keresztyének nehéznek a lelki életet, és könnyűnek a világi életet. Testüket-lelküket arra szoktatták, hogy abban az irányban fejtsék ki erejük legjavát. Egyetértenek ugyan Isten szavának igazságaival, de elmulasztják annak gyakorlati életükben való megvalósítását.

A hét gyakorlata:
Rá kell nevelnünk magunkat arra, hogy gondolataink a lelki dolgokra összpontosuljanak. A gyakorlat, az edzés majd magával hozza az erőt... Ezrek panaszkodnak: „Nem tudom, mi van velem, nincs bennem lelki erő, nem örülök az Isten Lelke dolgainak.” Addig erősítették világi érdekeltségeiket, míg képességeiket teljesen le nem foglalták ezek a dolgok, a lelki dolgokban viszont erőtlenek. Feltétlenül arra kell szorítanunk gondolatainkat, hogy szeressék a tisztaságot. Serkentenünk kell magunkban a lelki dolgok szeretetét. Igen, feltétlenül ezt kell tennünk, ha növekedni akarunk az istenfélelemben és az igazság ismeretében.

A hét imája:
Kérünk, adj új erőt Urunk, adj új kegyelmi fényt, hogy a világi dolgaink ne foglalják el a mi gondolatainkat. Segíts bennünket növekednünk a Benned való félelemben. Legyen a mi tiszteletünk a Tiéd, a Te áldásod pedig a miénk. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#441
A hét gondolatai 13 éve, 7 hónapja  
2010. 40. hét

Lezajlottak tegnap az országos önkormányzati választások. A hét gondolatait most elsősorban a Szadán megválasztott polgármester és képviselő uraknak ajánlom.

A hét igéje:
„Vesd az Úrra terhedet, és Ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon
az igaz”

(Zsoltárok 55:23)


A hét gondolata:
Nehéz a terhed? Vessed a Mindenhatóra! Míg magad hordod, leroskadsz alatta, de ha az Úr átveszi tőled, Ő viszi helyetted, nem lesz már teher a számodra. Ha viszont továbbra is neked kell viselned, erőssé tesz, hogy elhordozhasd. Rajtad lesz a teher ugyan, de a gondja már nem a tied lesz. Sőt, áldássá lesz a teher rajtad. Avasd bele az Urat az ügyeidbe, és akkor nem görnyedsz meg a teher alatt, akármilyen roskasztó legyen is az.

A hét gyakorlata:
Leginkább arra kell ügyelnünk, hogy próbatételeink el ne térítsenek a kötelesség útjáról. Ezt azonban az Úr soha nem engedi. Ha megigazítottak vagyunk szemei előtt, nem hagyja, hogy nyomorúságaink kimozdítsanak szilárd hitünkből. Krisztusban igaznak fogad el minket, és meg is tart minket az igazságban.

A hét imája:
Uram, Te látod, hogyan állok a jelen pillanatban. Látod, hogy egyedül akarok megbirkózni a napok megpróbáltatásaival. Megint egyedül akarom felvenni vállamra a nyomasztó terheket. Add, hogy ne legyek ilyen ostoba! Segíts, hogy el tudjam mondani Neked minden bajomat, és Rád hagyni azok gondját! Segíts, hogy ne tegyem le úgy a terhet, hogy azután újra felvegyem azt, hanem Rád vessem azt, és ott is hagyjam Nálad. Megszabadulva terheim súlyától, hittel szeretnék Neked dicséretet énekelni. Ámen!
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2010-12-03 20:51 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#446
A hét gondolatai 13 éve, 5 hónapja  
2010. 49. hét
(ADVENT 2. HETE)


A hét igéje:
„Íme, élt egy ember Jeruzsálemben. Simeon igaz és kegyes ember volt, várta Izráel vigasztalását…”
(Lukács 2:25)

A hét gondolata:
Várni és keresni: a Bibliában különös hangsúlyt kap ez a két élethelyzet. Aki vár, lehet, hogy látszólag elfoglalja magát valamivel, de abban a pillanatban, ahogy várakozása beteljesülni látszik, teljes személyiségével a várakozás végét jelentõ esemény felé fordul. A keresõ ember pedig kész számos körülményt figyelmen kívül hagyni, hogy keresése minél eredményesebb legyen. Várni és keresni – mindkettõnek van egy erõteljes vonása: az összpontosított figyelem. Mindkét esetben megjelenik a „Hamar, gyorsan, minél elõbb!” sürgetése. Nagy kérdés, testvérem, hogy mit vártál és mit kerestél ebben az évben. Talán nagy várakozásokkal és ezernyi lehetõség keresésével indultál neki ennek az évnek. Vajon mára alábbhagyott-e benned az a feszítõ-türelmetlen erõ, amely át- meg átszõtte várakozásodat és keresésedet?

A hét gyakorlata:
Annyi változás tette, tehette próbára figyelmünket, hitünket az év folyamán, és talán volt úgy is, hogy csalódnunk kellett: sürgetõ várakozásunkra, keresésünkre nem jött megoldás. De ha a fenti bibliai idézetben szereplõ emberre gondolok, akkor határozottan és nagy örömmel – sõt biztatóan – jelenthetem ki: van megoldás! Csak nem mindegy, hogy kit várunk, és kit keresünk. Mert az egyetlen megoldás Jézus Krisztus. Aki õt várja és keresi, eljut a megoldáshoz. Ahhoz a megoldáshoz, amely meghozza a várva várt békességet és lelki egyensúlyt az ember személyes életébe. Simeon nem várt hiába. Személyes bizonyságtételét Lukács evangéliuma 2. fejezetének 29. versétõl olvashatjuk. Ezért igazán érdemes neked és nekem várni és keresni.

A hét imája:
Jó Atyánk, Istenünk. Tudjuk, hogy mindannyiunknak szüksége van megoldásra! Égetõen fontos ez az életünkben! A megoldás kulcsa pedig ebben rejlik: várni és keresni Jézus Krisztust. Várni és keresni õt minden pillanatban. Várni és keresni õt úgy, ahogy az ember élete legdrágább „hozzátartozóját” várja, és legféltettebb kincsét keresi! Várni Jézust mint az övéiért visszajövõ, mihamarabb visszatérõ gyõztes Királyt, és keresni õt mint Szabadítót, Megváltót – addig, amíg nem késõ! Kérünk a megoldás kulcsát minél előbb add számunkra át, hogy tudjuk ki az akit várunk és keresünk. Ámen.

BÉKÉS ADVENTI VÁRAKOZÁST!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...3456789...16
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5