Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...45678910...16
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#459
A hét gondolatai 13 éve, 5 hónapja  
2010. 50. hét
(ADVENT 3. HETE)

A hét igéje:
„Önmagát adta bűneinkért, hogy kiszabadítson minket a jelenlegi gonosz világból. (Galata 1:4)

A hét gondolata:
Szabadságban élsz? Kiknek tudnál bizonyságot tenni erről a szabadságról?

A hét gyakorlata:
Hol és hogyan tudnád megélni szabadságodat? Tedd meg ezen a héten!

A hét imája:
Krisztusom áldott légy szabadításomért! Add megértenem és megélnem teljesen! Ámen.

BÉKÉS ADVENTI VÁRAKOZÁST!
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2010-12-13 15:11 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#470
A hét gondolatai 13 éve, 5 hónapja  
2010. 51. hét
(ADVENT 4. HETE)

A hét igéje:
„Az Úr napja úgy jön el, mint éjjel a tolvaj.”
(1.Thesszalonika 5:2)

A hét gondolata:
Advent utolsó hetében járunk. Vannak, akiknek ez a legkedvesebb időszakuk, ám vannak, akiknek ez a legfélelmetesebb. Vajon az apostolok, a tanítványok, a korai gyülekezetek tagjai is féltek, ha erre gondoltak? Nem! Nincs félelem, de van szent vágyódás. Mi is vágyódjunk a Krisztussal való találkozásra! A hívők egyedüli kiváltsága, hogy örömöt lelhetnek ebben a világban is és az eljövendőben is.

A hét gyakorlata:
Örülj annak, hogy az Úr a földi életre adott, és örülj annak, amit azutánra tartogat neked, és vedd eszedbe, hogy csak a létforma fog változni!

A hét imája:
Uram, Krisztusom, szeretek veled találkozni, és ezért örömmel gondolok váratlan eljöveteledre is. Ámen.

Az Úr közel!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#483
A hét gondolatai 13 éve, 4 hónapja  
2010. 52. hét

A hét igéje:
„Az ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét.”
(János 1:14)

A hét gondolata:
„Az ige testté lett.” Isten emberré lett. Az örökkévalóból az ideig valóba, a világosságból a sötétségbe jött. Ő kezdeményezte a kapcsolatot. Belépett a mi világunkba. Nem csupán egy pillanatra, hogy megnézze, mégis, hogyan boldogulunk. ”Közöttünk lakott.” Micsoda új kapcsolat ez a menny és a föld között! Kétezer éve az ige testté létele reményt hozott az elveszett világba. Isten ma is kegyelemmel és igazsággal akar belépni életünkbe, egyéni kis világunkba. Te engeded?

A hét gyakorlata:
Légy valóságos ember, mindennapjaidban ebben gyakorold magad, mert Krisztusnak emberre van szüksége, olyan emberre, aki valóságos testében hordozza őt.


A hét imája:
Jézus Krisztus, milyen felemelő tudni, hogy te nem tartottad lealacsonyítónak azt, hogy emberi testet ölts. Áldunk téged, hogy ezt az emberi testet ilyen magasztossá tetted. Add kegyelmedet, hogy magunkban mi is felmagasztaljunk téged! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#494
A hét gondolatai 13 éve, 4 hónapja  
2011. 1. hét

A hét igéi:

„Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által.”
(Róma 5:1)

„Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”
(Filippi 4:6-7)

„Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.”
(Máté 5:9)


A hét gondolata:
Jézus miatt olyan életet élhetünk, amely tele van örömmel, célokkal, békességgel és szeretettel. Nagy öröm számunkra tudni, hogy Isten elküldte a földre Jézust, hogy megmentsen egy reménytelen és bűnös élettől, és a békekövetévé tegyen minket, amely tele van örömmel, célokkal, békességgel és szeretettel.


A hét gyakorlata:
Egész más érzés tudni, hogy békesség van Isten és én közöttem, és hogy jó úton vagyok afelé, hogy egyre mélyebben megértsem, hogy mit jelent Istennek tetsző életet élni. Hit által tudom, hogy bízhatok abban, hogy Isten ott van az életemben ma is és minden nap. Tudom, hogy Rá számíthatok a nehéz időkben is, és az a tudat, hogy az örökkévalóságot a jelenlétében tölthetem, hatalmas reménységgel tölt el. Ez a reménység töltsön el bennünket a mindennapjainkban.


A hét imája:
Köszönöm, Jézus, a békességet, amit adtál. Imádkozom, hogy használj engem ennek a békességnek az eszközeként, hogy segítségére lehessek a családomnak, a barátaimnak és a világnak, amelyben élek. Kérlek, segíts imádkozni, amikor zaklatott vagy ideges vagyok, hogy mindenkor, akár jó, akár rossz helyzetekben, a Te békességed legyen bennem. Segíts, hogy felkészülhessek arra, hogy segítsek másoknak, ahogy nekem is segítettek mások. Én is szeretnék tenni valamit ezért a világért, és szeretnék mindenkinek, akivel csak találkozom segíteni, hogy ugyanaz a reménysége legyen, ami most nekem van. Ezt nem tudom egyedül megtenni, ezért kérlek, tegyél engem békességet teremtő emberré. Ámen
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#505
A hét gondolatai 13 éve, 4 hónapja  
2011. 2. hét


A hét igéje:
„Taníts, Uram, rendelkezéseid céljára, hogy megfogadjam azokat mindvégig!”
(Zsoltárok 119:33)

A hét gondolata:
Gyakran csak a részleges engedelmességünket ajánljuk fel Istennek. Mi akarjuk eldönteni, hogy mely parancsolatait tartjuk meg. Listát készítünk a nekünk tetsző rendelkezéseiről, és azoknak engedelmeskedünk, viszont figyelmen kívül hagyjuk a többit, amelyekről azt gondoljuk, hogy értelmetlenek, bonyolultak, drágák vagy népszerűtlenek. Ám a részleges engedelmesség valójában engedetlenség. Isten nem köteles mindent megmagyarázni vagy megindokolni, amit kér tőled. A megértés várhat, de az engedelmesség nem. Valójában néhány parancsát soha nem fogod megérteni, amíg nem engedelmeskedsz azoknak. Az engedelmesség a kulcs a megértéshez.

A hét gyakorlata:
Isten mosolyog, amikor teljes szívvel engedelmeskedünk neki. Az engedelmesség azt jelenti, hogy bármit is kér az Úr, azt megtesszük tiltakozás, halogatás, és tétovázás nélkül. Aki teljes szívéből engedelmeskedik, az örömmel és lelkesedéssel teszi. A Biblia ezt mondja: „Szolgáljatok az Úrnak örömmel.” (Zsolt 100:2) Miért jelent az engedelmességed örömet Isten számára? Azért, mert azt bizonyítja, hogy tényleg szereted őt. Jézus mondta: „Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat.” (Ján 14:15) Isten szava, a Biblia egyértelműen kimondja, hogy az üdvösséget nem lehet kiérdemelni. Kizárólag kegyelem által lehet a tiéd, nem a saját erőfeszítéseid miatt. Ám Isten gyermekeként örömet szerzel mennyei Atyád számára, amikor engedelmeskedsz neki.

A hét imája:
Taníts, Uram, rendelkezéseid céljára, hogy megfogadjam azokat mindvégig! Add, hogy engedelmes szívvel, örömmel, lelkesedéssel tudjam kéréseidet teljesíteni. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#516
A hét gondolatai 13 éve, 4 hónapja  
2011. 3. hét

Ökumenikus Imahét


A hét igéje:
„Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. Félelem támadt minden lélekben, és az apostolok által sok csoda és jel történt. Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, szétosztották mindenkinek: ahogyan éppen szükség volt rá. Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben; dicsérték az Istent, és kedvelte ôket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülôkkel.”
(Apostolok Cselekedetei 2:42-47)


A hét gondolata:
Vajon mennyire ösztönzi a világ keresztyéneit, hogy álljanak meg egy pillanatra és tisztázzák kapcsolatukat a jeruzsálemi anyaegyházzal, hogy újra a kezdetektől lássák saját helyzetüket is? Minden keresztyén közösség a jeruzsálemi ősgyülekezetből származik. A jeruzsálemi közösség pedig a mennyei Jeruzsálem előképe, ahol minden nép együtt lesz a Bárány trónja körül Isten örök dicsőítésében és imádásában.


A hét gyakorlata:
Jeruzsálem keresztyénei 2011-ben arra kérik az ökumenikus istentiszteletek résztvevőit, hogy gondolkodjanak el azon, hogy mennyire fontos az apostolok tanításához, a testvéri közösséghez, a kenyér megtöréséhez, az imádsághoz való elkötelezettségük, odaadásuk. Ezek az elemek egyesítenek minket, jóllehet sokan tartozunk Krisztus egyetlen testéhez. Jeruzsálem egyházai azt kérik tőlünk, hogy gondoljunk rájuk bizonytalan, ingatag helyzetükben és imádkozzunk az igazságosságért. Az evangélium az, ami az Istennel, az emberiséggel és az egész teremtett világgal való kiengesztelődést hirdeti. Szolgáljunk vele, és hirdessük!


A hét imája:
Békesség Ura, Istenünk! Köszönjük, hogy elküldted Fiadat Jézust, hogy kiengesztelj önmagaddal. Add nekünk kegyelmedet, hogy a megbékélés hathatós szolgái legyünk egyházainkban. Ily módon segíts nekünk, hogy szolgálhassuk a népek közötti megbékélést, különös tekintettel a szent Földön – azon a helyen, ahol lerombolod a népeket elválasztó falakat és mindenkit eggyé teszel Jézus testében, aki a szenvedés hegyén áldozta önmagát. Tölts el bennünket egymás iránti szeretettel. Egységünk szolgálja azt a kiengesztelődést, amely kedves előtted az egész teremtés számára. ezt kérjük a Lélek erejében. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...45678910...16
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5