Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...567891011...16
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#525
A hét gondolatai 13 éve, 3 hónapja  
2011.4.hét

A hét igéje:
„Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”
(Filippi 4:6-7)


A hét gondolata:
Milyen békét ad nekünk Jézus? Jézus miatt olyan életet élhetünk, amely tele van örömmel, célokkal, békességgel és szeretettel. Jó tudni, hogy Vele többé nem tévedünk el, és nem leszünk egyedül. Bízhatunk abban hit által, hogy ott van az életünkben ma is és minden nap. Rá számíthatunk a nehéz időkben is, és az a tudat, hogy az örökkévalóságot a jelenlétében tölthetjük, hatalmas reménységgel tölt el.


A hét gyakorlata:
Köszönjük meg Jézusnak a békességet, amit adott. Kérjük, hogy használjon minket ennek a békességnek az eszközeként, hogy segítségére lehessünk családunknak, a barátainknak és a világnak, amelyben élünk.


A hét imája:
Istenem, olyan nagy öröm számomra tudni, hogy elküldted a földre Jézust, hogy megments engem egy reménytelen és bűnös élettől, és hogy engem a Te békeköveteddé tegyél. Tudom, hogy megmentetted az életem amikor elküldted Jézust, és hogy Jézus miatt olyan életet élhetek, amely tele van örömmel, célokkal, békességgel és szeretettel. Ez a reménység él bennem ma is. Amikor körülnézek a világban, sok olyan ember van, akik küzdelmekkel teli, stresszes, értelmetlen és zűrzavaros életet élnek, és nem tapasztalják meg a szeretetet és a törődést az emberi kapcsolatokban. Én is így éltem mielőtt megmentettél. Ha azt mondom, hálás vagyok Neked, az meg sem közelíti azt, amit valójában érzek. Köszönöm, hogy van célja az életemnek, és békesség van bennem. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#536
A hét gondolatai 13 éve, 3 hónapja  
2011. 5. hét

A hét igéje:
„Jó dolog dicsérni az Urat, és éneket mondani a Te nevednek, óh Felséges, hirdetni jó reggel a Te kegyelmedet, és éjjelente a Te hűséges voltodat!”
(Zsoltárok 92:2–3)

A hét gondolata:
Dávid változatos életének viszontagságaiban énekek által tartotta fenn a mennyel való összeköttetését. Kevés olyan hatásos eszköz van arra, hogy Isten Igéjét az emlékezetünkben tartsuk, mintha ének formájában ismételjük el. Az ilyen éneknek csodálatos hatalma van. Ereje van arra, hogy a nyers és faragatlan természetet legyőzze, a gondolatokat megelevenítse, együttérzést ébresszen, harmóniát hozzon létre a cselekedetekben, száműzze a sötétséget és a balsejtelmeket, amelyek megsemmisítik a bátorságot és meggyengítik a jóért való fáradozások erejét.

A hét gyakorlata:
A zene Isten egyik legcsodálatosabb ajándéka. Igaz, hogy nemcsak az ember tud énekelni, de csak az ember képes tudatos éneklésre, melyben a szöveg, a dallam és a ritmus együttműködnek. Az ember énekben tudja legjobban kifejezni az érzelmeit: örömét vagy bánatát, boldogságát vagy elkeseredettségét. Ha helyesen alkalmazzuk, a zene Isten értékes adománya, amely felemeli a gondolatokat, fogékonnyá tesz a magasabb rendű dolgok iránt. Sohase tévesszük szem elől az ének, mint nevelő eszköz értékét!

A hét imája:
Köszönjük Istenünk, hogy minket személy szerint is meg akarsz menteni, és szolgálatba akarsz állítani. Engedd meglátnunk, hogy te szüntelenül azon fáradozol, hogy élõ hitre juthassunk, és hitünkben meg is maradhassunk. Köszönjük, hogy adtad számunkra egyik legcsodálatosabb ajándékodat, a zenét, amely a szolgálatainkban, a mindennapjainkban sok örömet, boldogságot okozhat. Segíts bennünket ezt tudatosan és helyesen alkalmaznunk. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#550
A hét gondolatai 13 éve, 3 hónapja  
2011. 6. hét

A hét igéje:

„Jobb a hosszútűrő az erősnél, és aki uralkodik a maga indulatán, annál, aki várost vesz meg.”
(Példabeszédek 16:32)

A hét gondolata:
Az emberek egy része önuralom gyakorlása nélkül nőtt fel. Nem zabolázták meg sem indulataikat, sem nyelvüket. Egyesek Krisztus követőinek vallják magukat, de nem azok. Ha az Üdvözítő szelídsége és alázata lenne bennük, nem adnának szabad utat a természetes szív késztetéseinek cselekedeteikben. Némelyek idegesek, és ha szavaikban, kedélyállapotukban kezdik elveszíteni önuralmukat valamely provokáció hatására, olyan mérgezést kapnak a haragtól, mint az iszákos a szeszes italtól. Nem józanok. A sátán teljes mértékben uralkodik rajtuk ebben az időszakban. Minden haragkitörés gyengíti idegrendszerüket és erkölcsi erejüket, nehezebbé téve, hogy a következő alkalomkor megtartóztassák magukat a felháborodástól.

A hét gyakorlata:
Erre csak egy gyógyszere van: önuralom minden körülmények között. Az az erőfeszítés, hogy olyan kedvező helyzetet teremtsenek maguknak, amelyben énjüket nem éri bosszantás, legfeljebb egy ideig sikerülhet. A sátán tudja ezeknek a szegény lelkeknek az érzékeny pontjait, és ott fogja támadni őket újra és újra. Állandó nyugtalanságnak lesznek kitéve mindaddig, amíg önmagukat sokra tartják. A legnehezebb terhet viselik, amit csak halandó cipelhet, ez pedig az »én«, a megszenteletlen, az alárendeltséget nem tanult én. De mégis van reménység a számukra! Adják át önként az uralmat Krisztusnak földi életük felett, amely tele van küzdelmekkel és aggodalmakkal.

A hét imája:
Uram, add, hogy ajkamon a kedvesség törvénye, és szívemből a szeretet édes illata áradjon ki ezen embertársaim felé! Add, hogy tudjak segítségükre lenni küzdelmeikben, a próbára tevő nehéz körülményeikben, amelyek naponta felemésztik a bátorságot, a hitet és a bizalmat! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#558
A hét gondolatai 13 éve, 3 hónapja  
2011. 7. hét

A hét igéje:
„Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened!”
(Ézsaiás 41:10)


A hét gondolata:
Mindenkit érnek néha keserű csalódások, és mindenkit hatalmába kerít olykor a csüggedés, amikor fájdalom az ember sorsa és nehéz elhinni, hogy Isten még mindig jóságos segítője földi gyermekeinek, amikor annyira gyötrik a bajok, hogy inkább kívánja a halált, mint az életet. Ilyenkor engedik el sokan Isten kezét, és a kétely rabságába, a hitetlenség fogságába esnek.


A hét gyakorlata:
Ha a sátán kísért benneteket, a kétely vagy hitetlenség egyetlen szavát se ejtsétek ki! Ha sugalmazásait meghallgatjátok, bizalmatlanság és lázadó gondolatok támadnak szívetekben. Ha érzelmeiteket kifejezésre juttatjátok, akkor a kétség minden egyes szava nemcsak magatoknak árt, hanem olyan magvetést eredményez, amely mások szívében is gyökeret ver, és mérges gyümölcsöt terem. Legyen életszabályotok, hogy a csüggedés egyetlen szavát sem ejtitek ki az ajkatokon.


A hét imája:
Jó tudni Urunk, hogy velünk vagy. Kérünk, légy a mi segítőnk a kísértések, kételyek, hitetlenségek viharos napjaiban is. Kérünk, óvj bennünket a csüggedéstől, és fogd a kezünket. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#567
A hét gondolatai 13 éve, 2 hónapja  
2011. 8. hét

A hét igéje:
„Az igaz pedig hitből él. És aki meghátrál, abban nem gyönyörködik a lelkem. De mi nem vagyunk a meghátrálás emberei, hogy elvesszünk, hanem a hitéi, hogy életet nyerjünk.”
(Zsidókhoz írt levél 10:38–39)


A hét gondolata:
A hit parancsoló szava előtt eltűnnek az akadályok, amelyeket a sátán helyez a keresztyén ember útjába. Ha a világ valamit kezdeményez, azt látványosan és dicsekvéssel teszi. Isten pedig a kis dolgokat szánja az igazság és jogosság dicső győzelmének kezdetéül. Néha csalódásokkal és látszólagos kudarccal neveli munkásait. Azt akarja, hogy megtanuljanak a nehézségeken diadalmaskodni. Az ember könnyen elbizonytalanodik a zűrzavar és akadályok láttán. Pedig ha mindvégig kitartóan bízik, Isten egyengeti az útját, és sikert arat a nehézségekkel vívott küzdelmében.


A hét gyakorlata:
Isten népe történelmében a nehézségek leküzdhetetlennek látszó nagy hegyei meredtek azok elé, akik igyekeztek véghezvinni a menny szándékát. Ezeket az akadályokat az Úr hitük próbájaként engedte meg. Amikor minden oldalról körül vagyunk zárva, itt a legfőbb ideje, hogy bízzunk Istenben és Lelkének erejében. Az élő hit gyakorlása közben lelkileg megerősödünk, és bizodalmunk rendíthetetlenné válik. Így lesz a lélek győzelmes hatalommá.


A hét imája:
Köszönjük, mindenható Istenünk, a te vigasztaló, bátorító, ítélő, feddő, minden igazságra elvezető Lelkedet. Erősíts minket, Urunk, hogy bátorsággal tudjuk szólni a te igédet, hogy ne hagyjunk ki egyetlen alkalmat sem, hogy bizonyságot tegyünk rólad, hogy a legfontosabb ez legyen, hogy megértsük a te vezetésedet, mi a te jó, kedves és tökéletes akaratod. Kérünk, taníts, ints, fedj, bátoríts, pártfogolj és vigasztalj minket örömünkben, bánatunkban, elesett állapotunkban. Kérünk arra, Urunk, hogy hadd tudjunk aztán úgy szolgálni neked, hogy azok az emberek is megismerjenek téged, s ők is gyümölcstermő élettel bírjanak. Maradj velünk bátorító, vigasztaló Szentlélek, és teremj bennünk sok gyümölcsöt. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#587
A hét gondolatai 13 éve, 2 hónapja  
2011. 9. hét

A hét igéje:
„Erősségem az Úr, és szabadítómmá lett nekem. Ez az én Istenem, Őt dicsérem. Atyámnak Istene, Őt magasztalom. Kegyelmeddel vezéreled a Te megváltott népedet, hatalmaddal viszed be a Te szent lakóhelyedre.”
(2. Mózes 15:2, 13)

A hét gondolata:
Végtelen nagy könyörületet és páratlan szeretetet nyilvánított Isten irántunk, elveszett bűnösök iránt azzal, hogy összekapcsolt bennünket önmagával, és különleges tulajdonává, drága kincsévé tett minket. Megváltónk igen nagy áldozatot hozott értünk bűnösökért, hogy Isten gyermekeinek mondhasson.

A hét gyakorlata:
Amikor Isten kiszabadítja lelkünket a bűn bilincséből, akkor szabadításban részesít. Ekkor nekünk is dicsérnünk kell az Urat teljes szívünkkel és lelkünkkel az Ő nagy csodáiért, amelyeket „az emberek fiai iránt” tesz (Zsolt 107:8). Azok, akik tudják, hogy csak Isten nagy kegyelméből élnek és ebben a kegyelemben lakoznak, nem feledkeznek meg Isten egyetlen ajándékáról sem, és boldogan zengnek dicséretet az Úrnak. A naponkénti áldások, amelyeket Isten kezéből kapunk, mindenekfelett pedig Jézus áldozata, amely elhozta nekünk a boldogságot és elérhetővé tette számunkra a mennyet, állandó hálára késztessen bennünket.

A hét imája:
Dicsérünk Istenünk azért az áldott reménységért, amelyet a megváltás nagy tervének ismerete ébresztett a szívünkben. Dicsérünk Istenünk mennyei örökségünkért és nekünk szóló gazdag ígéreteiért. Mindenekfelett pedig hálát adunk, mert Jézus felment a mennybe, hogy közben járjon értünk Jó Atyánk, Nálad. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...567891011...16
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5