Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...6789101112...16
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#600
A hét gondolatai 13 éve, 2 hónapja  
2011. 10. hét

A hét igéje:
„Az igazak ösvénye olyan, mint a hajnal világossága, amely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.”
(Példabeszédek 4:18)

A hét gondolata:
A felfelé vezető út lehet rögös és meredek. Jobbra-balra szakadékok tátonghatnak. Az élet meredek útján mégis, mindenütt fellelhetők az öröm forrásai, amelyek a bölcsesség útján haladó, fáradt vándorokat felüdítik. Az igazak a szenvedések közepette is vidáman kitartanak, mert Krisztus – akit lelkük szeret – láthatatlanul halad mellettük.

A hét gyakorlata:
Életünk útján számos akadállyal kell megküzdenünk, dolgoznunk kell akkor is, amikor már fáradtan a nyugalom után vágyunk, vagy harcolnunk kell akkor is, amikor az erőnk már elfogyott és bíznunk kell, amikor a reményünk szertefoszlott. Ha kitartunk, minden egyes felfelé vezető lépésnél határozottabban érezzük kezének érintését, minden egyes lépésnél újabb sugarakat vetít ösvényükre a láthatatlan Úr, és dicsénekük mind magasabbra szárnyal. Így haladunk mindig feljebb és feljebb, míg végül dicshimnuszunk egyesül az Isten trónusa köré sereglett angyalok énekével.

A hét imája:
Istenünk! Emeld fel tekintetünket, hogy örök napod igazi fényét meglássuk. Mutasd meg minden emberi élet páratlan értékét. Add meg, hogy az eljövendő teljes tisztaság és fényesség arra is indítson minket, hogy körültekintőbb, odaadóbb és felelősségteljesebb életet éljünk itt a földön. Embertársainkra és a minket körülvevő világra pedig úgy tudjunk tekinteni, mint a te akaratod szerinti kincsekre és értékekre. Istenünk! Köszönjük, hogy türelmed és jóságod mindeddig megtartotta életünket. Kérünk, irányítsd figyelmünket arra, hogy hálával és megelégedéssel éljünk. Ne zúgolódjunk és ne panaszkodjunk, amikor terheket kell hordoznunk. Akkor sem, ha éveink haladtával erőtlenségünket érezzük. Segíts minket, hogy meglássuk életutunkon a tőled kapott áldásokat. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#609
A hét gondolatai 13 éve, 2 hónapja  
2011. 11. hét

A hét igéje:
„Úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta”
(János 3:16).

A hét gondolata:
A megváltás nemcsak a bűntől való szabadulás vagy a személyes szentség megtapasztalása; Isten azért váltott meg, hogy teljesen megszabadítson önmagunktól a vele való egység érdekében. A megváltás felőli tapasztalatom a bűn alóli szabadulás és a személyes megszentelődés körül forog. Pedig megváltottnak lenni azt jelenti, hogy Isten Szentlelke összekapcsolt engem Isten személyével. A váltság által áthat engem valami, ami végtelenül nagyobb önmagamnál: Isten odaadása vesz körül.

A hét gyakorlata:
Ha úgy gondoljuk, hogy a szentség és a megszentelődés hirdetésére kaptunk megbízatást, akkor mellékvágányra futottunk. Isten arra hívott el, hogy Jézus Krisztust hirdessük; Isten megváltott a bűntől és megszentel, ezek az Ő odaadásának csodálatos gyümölcsei. Vigyázz, ne beszélj átadásról addig, amíg meg nem érted azt, hogy Isten tökéletesen odaadta magát.

A hét imája:
Köszönöm Atyám megváltásodat, hogy nem hagysz bennünket bűnben elveszni. Legfőképp azt köszönöm, hogy mindezért a Te Szent Fiadat küldted közénk. Szeretnénk Őt hirdetni mindenfelé, ehhez kérjük add a Te erődet. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#619
A hét gondolatai 13 éve, 2 hónapja  
2011. 12. hét

A hét igéje:
„De az Úr ezt mondja Mózesnek: Hát olyan kevés az Úr ereje? Majd meglátod, beteljesedik-e az én beszédem, vagy sem.”
(4. Mózes 11:23)

A hét gondolata:
Ne sírjuk vissza a régi életet! Elégedjünk meg vándorutunkon az atyai ház egyszerű, de tápláló ételével és italával! Ne zúgolódjunk a vándorút próbatételei miatt, hiszen az Úrnak gondja van ránk! Ne legyünk telhetetlenek a földi dolgokban, mert azok rabul ejtik a szívet! Keressük először Isten országát!

A hét gyakorlata:
Szánjunk elegendő időt arra, hogy Isten igéjével alaposan és teljes szívvel foglalkozzunk!

A hét imája:
Uram, adj éhséget szent igéd után; adj vágyat megismerni a Szentírást; adj időt vele foglalkozni; adj készséget, hogy magamat erejének kiszolgáltassam! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#628
A hét gondolatai 13 éve, 1 hónap  
2011. 13. hét

A hét igéje:
„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.”
(Filippi 4:13)

A hét gondolata:
Ez a jól ismert mondat Pál apostoltól származik. Tulajdonképpen ez egy erőteljes megvallás arról, hogy Isten megerősít bennünket, akármilyen nehéz is a helyzetünk. Pál ebben a helyzetben éppen börtönben ült, rab volt. Nem sok lehetősége volt, nem tudott pénzt keresni, sokat éhezett, megverték, igen erőtlennek érezhette magát. De Jézus vele volt. Megsegítette élete minden percében, ahogy minket is, ha hiszünk Benne. Azt vallotta az apostol, hogy: „mindenre van erőm", ami a teljes életét, egészségét, örömét, ruházkodását, szolgálatát jelentette. A minden az minden.

A hét gyakorlata:
Isten segítsége nem egyesek kiváltsága, Ő mindenkit megerősít, aki Tőle kéri. Mindannyiunk életében lehetnek nehéz időszakok, amikor erőtlennek érezzük magunkat, azonban Jézus Krisztus ereje határtalan, és megerősít minket, hogy mi is el tudjuk mondani Pállal együtt, hogy: "Mindenre van erőm!" , és ezáltal győztes életet tudjunk élni. Kívánom, hogy ilyen erővel áldjon meg az Úr!

A hét imája:
Uram, Benned és Veled élve mindenre van erőnk. Segíts bennünket ezt elhinnünk és hirdetnünk, hogy kegyelmed által győztes életet tudjunk élni. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#638
A hét gondolatai 13 éve, 1 hónap  
2011. 14. hét

A hét igéje:
„De hű az Úr, aki megerősít titeket és megőriz a gonosztól.”
(2. Thesszalonika 3:3)

A hét gondolata:
Fogalmunk sincs arról, hogy milyen erősek lehetnénk, ha összeköttetésben lennénk az erő Forrásával. Újból és újból vétkezünk, és azt hisszük, hogy ennek mindig így kell lennie. Annyira ragaszkodunk a gyengeségeinkhez, mintha büszkélkednénk velük. A Krisztustól nyert erővel ellenállhatunk a világ, a test és az ördög kísértéseinek. Ne beszéljünk hát gyengeségeinkről és alkalmatlanságunkról, hanem Krisztusról és az Ő erejéről! Ha a sátán erejéről beszélünk, annál nagyobb erővel tör ránk. Ha az egyedül hatalmasról és az Ő erejéről beszélünk, az ellenség hátraszorul. Ha közeledünk Istenhez, Ő is közeledik hozzánk.

A hét gyakorlata:
Sokan nem használják fel kiváltságaikat. Néhány gyenge erőfeszítéssel igyekeznek jót cselekedni, de azután visszaesnek régi, bűnös életükbe. Ha valaha Isten országába akarunk jutni, akkor tökéletes jellemre kell szert tennünk, amelyen nincs sem szeplő, sem ránc vagy valami ehhez hasonló. Minél inkább közeledünk a vég felé, a kísértő annál inkább fokozza tevékenységét. Észrevétlenül veti ki a hálóját, hogy elrabolja lelkünket Rajtunk áll, a döntésünktől függ, hogy uralhatja-e szívünket és elménket.

A hét imája:
Uram, Te megmutatod, hogy csak rajtunk áll, lesz-e helyünk az új földön. Kérünk, hogy a szükségnek megfelelően fegyverezz fel minket, és így várjuk Urunkat. Azon igyekezzünk, hogy jellemünk minden fogyatékosságát legyőzzük, és akkor Isten mind több világosságot, erőt és segítséget fog nyújtani nekünk. Add meg számunkra ezt. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#647
A hét gondolatai 13 éve, 1 hónap  
2011. 15. hét

A hét igéje:
„Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek!”
(1. Korinthus 16:13)

A hét gondolata:
Krisztus mindent megtett értünk, hogy erősek legyünk. Elküldte hozzánk a Szentlelket, hogy emlékezetünkbe juttassa minden ígéretét, hogy békességünk legyen és elvegyük bűneink bocsánatát. Ha szemünket az Üdvözítőre szegezzük, és erejében bízunk, akkor a biztonság érzete fog uralni, mert Krisztus igazsága lesz a mi igazságunk. Szégyent hozunk Krisztusra, ha gyengeségeinkről beszélünk. Ahelyett, hogy önmagunkat szemlélnénk, nézzünk állandóan Jézusra!

A hét gyakorlata:
Ha a kísértések elárasztanak, ha gondok és kétségek vesznek körül, ha csüggedsz és keseregsz, ha már-már engedsz a kétségbeesésnek, akkor nézz fel a már megtapasztalt világosságra, és a sötétséget, amely körülvett, eloszlatja Isten dicsőségének fényes sugara. Ha a bűn uralomra tör lelkedben, ha a hitetlenség felhőként árnyékolja bensődet, menj, siess Üdvözítődhöz!

A hét imája:
Jó Atyánk tudjuk, hogy kegyelmed elegendő a bűn legyőzéséhez, hiszen megbocsátasz és örömet adsz. Segíts, hogy ne beszéljünk többet tehetetlenségünkről és erőtlenségünkről! Add, hogy elfelejtvén azokat, melyek hátunk mögött vannak, célegyenest igyekezzünk előre a menny felé vezető úton! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...6789101112...16
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5