Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...78910111213...16
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#657
A hét gondolatai 13 éve, 1 hónap  
2011. 16. hét

A hét igéje:
„Amikor az ünnepre érkező nagy sokaság meghallotta, hogy Jézus Jeruzsálembe jön, pálmaágakat fogtak, kivonultak a fogadására, és így kiáltottak: Hozsánna! Áldott, aki az Úr nevében jön, az Izráel Királya!”
(János 12:12-13)

A hét gondolata:
A virágfakasztó tavasz mosolygó napjával, a melengető napsugár fényes szárnyain, ismét elérkezett a virágvasárnap kedves ünnepe. A nagyhét kapujában arra a jeruzsálemi kapura emlékezünk, amelyiken egykor Jézus bevonult... Csodálatos örömünnepet élt át a jeruzsálemi úton az Úr népe, szívükben öröm volt. Örültek Jézusnak, a királynak, a szabadítónak, aki közéjük jött, akinek megismerték hatalmát, szeretetét. A tömeg csak arra gondolt, hogy itt van végre a rég várt Messiás. Többségük – sajnos – félreértette Jézus bevonulását. Tudtak csodáiról, s arról is, hogy vele valami új kezdődik el ebben a világban és talán most valóra válik az ötszáz éves zakariási jövendölés: „Kipusztulnak a harci szekerek, és megérkezik az öröm és a béke az egész világra.”(Zak 9:9-10)
De nem így történt. Jézus nem adta a várakozók kezébe kész megoldásokkal a világot...
Viszont bízott ránk munkát, amit végeznünk kell mindaddig, amíg el nem jutunk az örökké-valóságba.

A hét gyakorlata:
Jézus élete, szolgálata, igéi olyanok mint a tervrajzok. Ezek útmutatásai alapján kell végeznünk szolgálatainkat, élni életünket. Ne várjunk mindig csak a készen kapott megoldásokra. Testvérem, figyelj ! A nagy Király jön ! Megáll előtted és zörget a szíved ajtaján. 2011 virágvasárnapja legyen olyan kedves ünnep életedben, amikor szívedbe fogadod a világ Megváltóját, az Isten szent Fiát! Felénk is jár, hozzánk jön, hogy befogadjuk őt! Nyissuk meg neki a szívünket, hogy valóra válthassa ígéretét, tegye boldoggá az életet.

A hét imája:
Uram, köszönöm, hogy te jössz felém. Nem a kimondott szavak ítéletében, hanem szereteted felfoghatatlan gazdagságában. Add, hogy felismerjem a lehetõséget, hogy Krisztusban közösséget vállalsz a világgal és benne az emberrel. Add erõdet, hogy merjük örömmel hirdetni, megélni a csodát, hogy te mindenkor velünk vagy, s így életünk és üdvösségünk van kegyelmedbõl. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#670
A hét gondolatai 13 éve  
2011. 17. hét

A hét igéje:
,,A Krisztussal együtt megfeszíttettem. Ezért élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus"
(Galata 2:20)

A hét gondolata:
Vele együtt megfeszítve! Elszántam-e már magamat arra, hogy a bűnt igazán ki kell ölni magamból? Sok idő eltelik, mire eljutunk erre a belső döntésre a bűnt illetően, de életem nagy pillanata az, amikor elhatározom, hogy amint Jézus Krisztus meghalt a világ bűneiért, úgy kell a bűnnek kihalnia belőlem. Nem megfékezni, elnyomni vagy megakadályozni kell a bűnt, hanem keresztre feszíteni. Senki sem juttathat el mást erre az elhatározásra. Lehet, hogy komolyan meggyőződtünk bűnösségünk felől, mégis arra van szükségünk, hogy eljussunk erre a döntésre, amit Pál itt követel.

A hét gyakorlata:
Szedd össze magad, jusson időd az Istennel való egyedüllétre, hozd meg ezt az erkölcsi döntést és mondd: ,,Uram, azonosíts engem a te haláloddal egészen addig, amíg magam is tudom, hogy velem együtt a bűn is halott bennem." Döntsd el, hogy a bűn benned halálba legyen adva!

A hét imája:
Uram szeretném beleélni magam abba a dicsőséges előjogba, hogy Krisztussal együtt megfeszíttettem, és nem marad bennem, a testemben és véremben más, mint Krisztus élete. Segíts, hogy ez valóra váljék életemben. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#681
A hét gondolatai 13 éve  
2011. 18. hét

A hét igéje:
„Harcold meg a hitnek szép harcát, nyerd el az örök életet, amelyre hivattattál, és szép vallástétellel vallást tettél sok bizonyság előtt... Hogy tartsd meg a parancsolatot tisztán, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenéséig.”
(1.Timótheus 6:12,14)

A hét gondolata:
Amíg a földön élünk, szüntelenül támadásoknak vagyunk kitéve. Bosszúságok teszik próbára türelmünket. De ha jó lelkülettel viseljük el őket, keresztyén vonások fejlődnek ki jellemünkben. Ha Krisztus bennünk lakik, kedvesek és elnézőek leszünk, türelmesek a bosszantások és ingerlő körülmények között is. Napról napra és évről évre mindinkább legyőzve énünket, nemes lelkű emberekké formálódunk.

A hét gyakorlata:
Ezt kaptuk feladatként, de Jézus segítsége, kitartó igyekezet, rendíthetetlen elhatározás, folytonos éberség és szüntelen imádkozás nélkül nem tudjuk megvalósítani. Mindenkinek meg kell vívnia a maga egyéni harcát. Isten a mi közreműködésünk nélkül nem teszi nemessé jellemünket és életünket. Akik kitérnek a harc elől, azok nem ismerik meg a győzelem ízét és örömét sem.

A hét imája:
Jó Atyánk, köszönjük, hogy amikor simán, sikeresen alakulnak és mennek a dolgok körülöttünk, amikor bizodalmunk az Úr Jézusban van, békénk, örömünk van, a Te örömöd a mi erősségünk, és így mindenre van erőnk a Krisztusban, aki minket megerősít. Bocsásd meg, hogy mi mégis hagyjuk, hogy az ördög levigyen erről az útról, a kétség, a félelem, a gyötrelem által. Ám azt is Tőled tanulhattuk, hogy a szeretetben nincs félelem, mert a szeretet kiűzi a félelmet, mert aki fél, az nem lett teljessé a szeretetben. Segíts, hogy eltudjuk mondani embertársainknak ezt: Ne félj! Jézusban bízva, minden nehézség felett tudsz diadalmaskodni! Nyúlj ki bátran Jézus segítő keze után! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#693
A hét gondolatai 13 éve  
2011. 19. hét

A hét igéje:
„Mivel megtartottad az én béketűrésre (állhatatosságra) intő beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, amely az egész világra eljön, hogy megpróbálja a föld lakosait.”
(Jelenések 3:10)

A hét gondolata:
Osztályrészünk a kereszt és az alázat. Vállaljuk-e? Senki se ringassa magát abban a hitben, hogy az utolsó nagy megpróbáltatások idején egy csapásra önfeláldozó, hősies lelkület fejlődhet ki benne, csak azért, mert szükségessé vált. Szó sincs erről. Ennek a lelkületnek mindennapi életünk részévé kell lennie. A kegyelem átalakító erejére van szükségük, mielőtt megállhatnák helyüket az Úr napján.

A hét gyakorlata:
Mikor Krisztust a leginkább lebecsülik, mikor törvényét a legjobban lenézik, lelkesedésünknek akkor kell a legforróbbnak, bátorságunknak és szilárdságunknak pedig a legtántoríthatatlanabbnak lennie. Álljunk az igazság oldalára, mikor a többség elhagy minket, harcoljuk az Úr harcát, amikor kevés a harcos! Ez a próbatételünk. Ha az Úr az Isten, kövessük Őt, ha pedig a sátán, szolgáljunk neki! Kinek az oldalára állsz?

A hét imája:
Urunk! Te jól ismered kísértéseinket, azt, hogy milyen sokszor szeretnénk elfordulni tőled, és más istent imádni. Olyan istent, amelyik nem beszél vissza, amelyik engedelmeskedik nekünk, és amelyik nem követel tőlünk engedelmességet. Szabadíts meg bennünket legnagyobb bálványunktól, önző énünktől! Tarts tükröt elénk a te igédben, és ments meg bennünket az önszeretet pusztításától. Add, hogy önmagunknál fontosabbnak tudjuk tartani a másik ember, a közösség javát. Segíts meg bennünket, hogy melletted maradjunk, hogy téged meg ne tagadjunk. Ezért kérünk: ítélj meg és ments meg, Istenünk! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#702
2011. 20. hét 13 éve  
A hét igéje:
„Nem beszédben áll az Istennek országa, hanem erőben.”
(1.Korinthus 4:20)

A hét gondolata:
Mit teszünk Krisztusért? Milyen áldozatokat hozunk? Milyen győzelmeket aratunk? Ha felülkerekedünk önzéseinken, ha ellenállunk a kísértésnek, amely a kötelesség elhanyagolására sarkall, ha legyőzzük szenvedélyeinket, ha készséggel, vidáman engedelmeskedünk Krisztusnak – ezek sokkal nagyobb bizonyítékai annak, hogy Isten gyermekei vagyunk, mint az alkalmanként megmutatkozó jámborság és érzelgős vallásosság.

A hét gyakorlata:
Cselekedjünk úgy, amint valóban hisszük, hogy az Úr eljövetele közel van, és hogy jövevények, idegenek vagyunk a földön! Hangos felhívás szól az igéből most hozzánk, hogy szorgalmasan gyakoroljuk az istenfélő életet, hogy jellemünk átalakulhasson, és érett hívőkké növekedhessünk a Jézus Krisztusban. Ezért kell imádkoznunk a Szentlélek erejéért, életrekeltő, gyógyító hatalmáért!

A hét imája:
Köszönjük, hogy Szentlelked által megerősítesz igéddel, erősíted gyenge hitünket, és így készítesz fel bennünket akaratod cselekvésére. Hálát adunk, hogy felülemelsz önzésünkön, megajándékozol atyai szíved szeretetével. Hálát adunk azért, mert közösséget teremtesz, nemcsak magadhoz hívsz, hanem a másik emberhez küldesz, irányt és célt adsz az életünknek. Hálát adunk azért, hogy látó szemet és érző szívet teremtesz bennünk, és cselekvő szeretetre indítasz. Hálát adunk neked Jézus Krisztusért, aki nélkül semmit sem cselekedhetnénk, ami neked kedves, de benne mindennel megajándékoztad gyermekeidet. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#710
2011. 21. hét 12 éve, 12 hónapja  
A hét igéje:
„Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni.”
(Zsoltárok 118:8)

A hét gondolata:
Igazán boldogok csak akkor lehetünk, ha szövetségben maradunk Istennel. Nem köthetünk egyezséget – elveinkkel megalkudva – azokkal, akik nem félik Őt. A magukat keresztényeknek vallók számára állandó veszélyt jelent az az elképzelés, hogy bizonyos mértékig alkalmazkodniuk kell a világhoz, ha befolyást akarnak gyakorolni rá. Az ilyen magatartás hasznosnak tűnhet, de minden esetben lelki veszteséggel jár. Isten népének szigorúan őrizkednie kell minden ravaszul rejtett rossz hatástól, amelyet az igazság ellensége hízelgéssel akar a lelkükbe lopni. Isten gyermekei idegenek és vándorok ezen a világon, akik veszélyekkel körülvett ösvényen járnak. Nem szabad elfogadniuk azokat az ötletes kibúvókat és csábító ajánlatokat, amelyeket a sátán kínál, hogy engedetlenségre bírja őket.

A hét gyakorlata:
Nem azoktól kell a legjobban félni, akik nyílt és közismert ellenségei Isten ügyének. Azok, akik hízelgő, kecsegtető dolgokat mondanak, és úgy tesznek, mintha baráti szövetségre akarnának lépni Isten népével, könnyebben meg tudnak téveszteni. Jóllehet a harc szüntelenül folyik, Urunk egyetlen benne bízót sem hagy magára a küzdelemben. Angyalok segítik és védik azokat, akik alázatosan járnak Isten előtt. Amikor gyermekei hozzá húzódnak, hogy védelmet nyerjenek a Gonosz munkája ellenében, Ő szánalommal és szeretettel oltalmába veszi őket.

A hét imája:
Istenünk! Köszönjük, hogy javunkat akarod, és mindent megtettél üdvösségünkért. Kérünk, adj több kitartást és erőt, hogy benned bízva, csendben hordozzuk el a nehézségeket, és felelősen éljünk a nekünk adatott lehetőségekkel. Add, hogy Jézus Krisztus Urunkban meglássuk örök akaratodat, amellyel üdvösségre hívsz minket, és azt szeretnéd, hogy mindannyian áldjunk és dicsérjünk téged már itt, földi életünkben. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...78910111213...16
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5