Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...891011121314...16
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#719
2011. 22. hét 12 éve, 11 hónapja  
A hét igéje:
„Adjanak hálát az Úrnak az Ő kegyelméért, és az emberek fiai iránt való csodadolgaiért.”
(Zsoltárok 107:8)

A hét gondolata:
Minden lélek dicsérje az Urat! Végiggondolta-e közülünk valaki, hogy mi mindenért lehetünk hálásak? Gyakran elfelejtjük, hogy »felülről, a világosság Atyjától csak jó adomány és tökéletes ajándék származik« (Jakab 1:17). Remélhetünk és örvendezhetünk. Közbenjárónk a mennyei szenthelyen könyörög értünk. Bocsánatot és békét nyerünk érdemeiért.

A hét gyakorlata:
Testvérem, ha a sátán reménytelenséggel, lehangoltsággal, kétséggel akarja átitatni gondolkodásodat, állj ellene sugallatainak! Ne kételkedj Jézusban, aki a sötétségből az Ő csodálatos világosságára hívott ki. Egy pillanatra se szomorítsd meg Megváltódat a kételyeiddel! A legmélyebb érdeklődéssel követi a mennyei ösvényen való előrehaladásodat. Látja buzgó igyekezetedet, figyelemmel kíséri eleséseidet és gyógyulásaidat, reményeidet és félelmeidet, csatáidat és győzelmeidet.

A hét imája:
Jó Atyánk, segíts minket abban, hogy ne csak kérésből és elfogadásból álljon az egész vallásos életünk! Ne csak a szükségleteinkre gondoljunk és az elnyert áldásokra! Ne csak pusztán elfogadói legyünk ajándékaidnak, hanem hálánkat mindig fejezzük ki! Dicsérjünk azért, amit értünk teszel! Segíts, imádkozunk eleget, hogy ne takarékoskodjunk a köszönettel. Szeretnénk, ha sokkal erőteljesebbek lennének imáink, ha több hála és dicséret visszhangozna bennünk. Mindezekben légy segítségünkre, a Te Szent Fiad érdeméért kérünk. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#731
2011. 23. hét 12 éve, 11 hónapja  
A hét igéje:
„Mert én, az Úr, a jogosságot szeretem, gyűlölöm a gazsággal szerzett ragadományt.”
(Ézsaiás 61:8)
„Igazságot, igazságot kövess, hogy élhess.”
(5.Mózes 16:20)

A hét gondolata:
Korunkban a nyereségvágy szenvedélye teljesen hatalmába keríti az embereket. Sokan csalással jutnak vagyonhoz, míg tömegek küszködnek a szegénységgel. Kénytelenek kis bérért nehéz munkát végezni, és még a legszűkösebb életszükségletük sincs biztosítva. A reménytelen robotmunka és a nélkülözés súlyosbítja terhüket. Gondterheltek, nyomorognak, és nem tudják, hova forduljanak segítségért. Mindez azért van, mert a gazdagok vagyont gyűjtenek és tékozolnak. A pénz, a hivalkodás szeretete a tolvajok és rablók barlangjává teszi a világot.

A hét gyakorlata:
Féld az Urat, ne követelj többet, mint amennyi jogos, még ha megtehetnéd sem. Így nem leszel te is elnyomóvá. Sajnos az Egyházak sem törlik nyilvántartásaikból azok nevét, akik jogtalanul jutottak javaikhoz. A közösség nagymértékben felelős tagjai gonoszságáért, s bűnre bátorít, ha nem emeli fel szavát a bűn ellen. A világ szokásai nem jellemezhetik a hívőt.

A hét imája:
Urunk, kérünk, tisztítsd meg egyházadat! Szólíts meg bennünket is, mint egykor Jeruzsálem népét, hogy bűneinkből, közötte a kapzsiság, nyereségvágy, a csalással szerzett vagyon bűnéből és a tékozlástól tisztuljunk meg. Kérünk Urunk, mindezekre figyelmeztesd országunk vezetőit is, és segítsd őket, hogy példamutató élettel tudjanak az emberek előtt járni! Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#741
2011. 24. hét 12 éve, 11 hónapja  
A hét igéje:
„Amikor ezt hallották, mintha szíven találták volna őket, ezt kérdezték Pétertől és a többi apostoltól: Mit tegyünk atyámfiai, férfiak?”
(Apostolok Cselekedetei 2:37)

A hét gondolata:
Keresztyénségünk gyöngesége, gyakorlati meddősége, a hit és hitetlenség közötti ide-oda hányódásunk legnagyobb részt onnan fakad, hogy hanyagságunkból engedjük félbeszakadni a Szentlélek bennünk elkezdett jó munkáját.

A hét imája:
Uram, Szentlelked késztetését, indítását segíts felismernem! Ámen.

(Forrás: Prőhle Károly)
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#750
2011. 25. hét 12 éve, 11 hónapja  
A hét igéje:
„Az Úr nevét hirdetem, magasztaljátok Istenünket! Kőszikla, cselekedete tökéletes, mert minden útja igazság! Hűséges Isten és nem csalárd, igaz és egyenes Ő!”
(5.Mózes 32:3–4)

A hét gondolata:
Isten elvárja, hogy bevalljuk bűneinket és megalázzuk előtte szívünket, de bíznunk is kell benne, mint gyengéd Atyában, aki nem hagyja el azokat, akik hisznek benne. Sokan közülünk látásban járnak, nem hitben. Hiszünk a látható dolgokban, de nem becsüljük meg Isten igéjének becses ígéreteit. Pedig nem hozhatunk nagyobb szégyent Istenre annál, mintha nem hiszünk abban, amit mond, és kérdésessé tesszük, hogy vajon becsületes-e hozzánk, vagy pedig megcsal. El kell hinnünk a puszta ígéretet, és nem szabad megelégednünk az érzelmekkel a hit helyett. Ha teljesen Istenre bízzuk magunkat, ha a bűnbocsátó Üdvözítő érdemeire támaszkodunk, akkor megkapunk minden kívánt segítséget. Ne csüggedjünk el és ne féljünk! Van Megváltónk, aki irgalmas gondolatokat táplál irántunk. Most is értünk munkálkodik. Hív, hogy forduljunk hozzá tehetetlenségünkben. Ő megment bennünket. A hitetlenségünkkel csak megszégyenítjük Őt.

A hét imája:
Uram, add, hogy higgyek Benned teljes, tiszta szívből! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#760
2011. 26. hét 12 éve, 10 hónapja  
A hét igéje:
„Aki azt hiszi, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essék!”
(1.Korinthus 10:12)

A hét gondolata:
Nincs olyan indítéka a természetünknek vagy hajlandósága a szívünknek, amelynek ne lenne szüksége pillanatról pillanatra Isten Lelkének ellenőrzésére, felügyeletére. Azért bármilyen nagy legyen is valakinek a lelki világossága, törekedjék arra, hogy alázatosan járjon az Úr előtt, és hittel kérje Őt: irányítsa minden gondolatát és ellenőrizze minden szándékát. Mindazok, akik vallást tesznek hitükről, a legszentebb elkötelezettséggel gyakorolják az önfegyelmet. A Mózesre helyezett teher igen nagy volt. Kevés embert próbált meg olyan keményen az élet, mint őt, de mindez nem lehetett mentség a bűnére. Isten bőségesen gondoskodott népéről, ezért mindaddig, amíg erejére támaszkodunk, nem kell a körülmények játékszerévé válnunk. A legnagyobb kísértés sem lehet mentség a bűn elkövetésére. Bármilyen nagy nyomás nehezedik is az emberre, az elkövetett bűn mindenkor a saját cselekedetünk. A föld és a pokol összes hatalma sem képes rákényszeríteni valakit a bűn elkövetésére. A sátán pedig mindig a leggyengébb ponton támadja meg az embert, de emiatt még nem törvényszerű, hogy legyőzzön. Bármilyen keménynek vagy váratlannak tűnik is támadása, Isten gondoskodott számunkra segítségről. Az Ő erejével győzhetünk.

A hét imája:
Megváltó Jézusunk! Te legyőzted az ősellenséget, s ezzel örök időre megmutattad a téged szeretőknek a bűntől való szabadulás útját. A sátáni kísértések ma is sokakat csábítanak a bűn és a tőled való elszakadás útjára. Köszönjük, hogy azért jöttél közénk, mert a sátán mindig újabb és újabb módon megjelenő művét le tudod rombolni. Ebben a soha meg nem szűnő munkában nekünk is van feladatunk bőven. Kérjük naponkénti segítségedet, mert gyorsan elfogy az erőnk, kitartásunk. Segíts mindnyájunknak, hogy hitben és szeretetben megújulva járhassuk a feléd vezető élet útját, hiszen tudjuk, hogy célba csak veled jutunk. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#769
2011. 27. hét 12 éve, 10 hónapja  
A hét igéje:
„Mert kedveli az Úr az Ő népét, és a szenvedőket szabadulással dicsőíti meg.”
(Zsoltárok 149:4)


A hét gondolata:
Ha az Ő szeretetében szabaddá leszel, akkor majd túltekintesz az idegesítő megpróbáltatásokon is. Gondolj arra, amit Jézusnak kellett elviselnie érted, s ne feledd el, hogy az a szenvedés, amiben esetleg most vagy, annak az örökségnek a része, amit mi, keresztyének kaptunk, hogy részt vegyünk az Ő szenvedésében, hogy társai lehessünk az Ő dicsőségében is. Ha magad próbálod hordozni, összezúznak a terheid. Súlyos felelősség nehezedik rád. Jézus tud erről, és nem hagy magadra, ha te nem hagyod el Őt. Megtiszteled, ha rá, mint Teremtődre bízod a lelkedet. Nem azt várja tőled, hogy a magad erejével hordozd a súlyos felelősségeket. Csak higgy és meglátod Isten szabadítását. Jézus azt akarja, hogy boldog és vidám légy. Azt akarja, hogy Isten-adta képességeid segítségével tégy meg mindent, amit tudsz, s a többit bízd rá. Ő megsegít és embereket támaszt, akik segítenek terheid hordozásában. A legjobb barátod Ő, mindent megtett, hogy kivívja a szeretetedet. Pihenj meg az Ő árnyékában, és ne kételkedj! Dicsősége ráragyog minden mennybe igyekvő lélekre.

A hét imája:
Jó Atyánk! Köszönjük, hogy megbízásunk van a világon, hogy feladatokat adtál nekünk, és hogy gyönyörködsz abban, amikor keresünk téged. Köszönjük, hogy nem hagysz bennünket árván, hanem eljössz hozzánk, engeded, hogy találkozzunk veled, megérintesz bennünket, és magadhoz vonzol. Köszönjük, hogy áldássá akarod tenni az életünket. Hálát adunk azért, hogy nemcsak megalkottál bennünket, hanem figyelsz is ránk. Tanítasz, nevelgetsz, terelgetsz, szeretsz, legjobb barátunk vagy, azt szeretnéd, olyanná váljon az életünk, aminek te tervezted. Hálaadás mindezért Neked! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...891011121314...16
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5