Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...910111213141516
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#779
2011. 28. hét 12 éve, 10 hónapja  
A hét igéje:
Mert akinek van, annak adatik, és az bővölködik"
(Máté 13:12)

A hét gondolata:
Akit az Úr elárasztott kegyelmével, annak még többet akar adni. Már egy kicsiny hit is olyan, mint a fészekbe tett tojás; még több hit jön hozzá. De ez a hit ne legyen színlelt hit, hanem valóságos gyümölcsöket termő hit legyen, ne csupán szép beszéd. Mert egy napon elvétetik tőlünk a bizonyságtétel, ha az csak üres beszéd volt. Az ítéletet éppolyan komolyan kell vennünk, mint az ígéretet. Áldott az Úr, aki folyamatosan árasztja ránk kegyelmét, még az is bővölködhet majd, akinek most még csak kicsi, de valóságos hite van. Bárcsak így bővölködhetnénk! A kegyelemben való bővölködés olyan dolog, amire érdemes törekedni. Jó, ha az ember bővölködik a tudásban, de még jobb, ha a szeretetben bővölködik. Jó, ha igyekszünk hasznosak lenni Isten szolgálatára, de még jobb, ha az Úrtól tudunk mindent hittel elkérni, még a szolgálatra való alkalmasságot is.

A hét imája:
Uram, Te adtad belém a bűn felismerését, kérlek, mélyítsd el bennem a gonosz iránti gyűlöletet. A Te általad ébreszgetett Krisztusban való hitet mélyítsd el bennem teljes bizonyossággá. Te ébresztetted bennem az irántad való szeretetet, tedd azt teljes odaadássá! Ámen!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#788
2011. 29. hét 12 éve, 10 hónapja  
A hét igéje:
„Én megismertettem velük a Te nevedet..., hogy az a szeretet legyen őbennük, amellyel engem szerettél…”
(János 17:26)

A hét gondolata:
A hívőknek mindig táplálniuk kell azt a szeretetet, amely a Szentlélek kiárasztása után az apostolok szívét betöltötte. Az őskeresztények készséges engedelmességgel gyakorolták az új parancsolatot: »Szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket.« (Jn 13:34) ám később hibákat kezdtek keresni egymásban. Hibákon rágódtak, helyet adtak a bírálgatásnak, s így szem elől tévesztették a Megváltót és az Ő bűnösök iránt tanúsított nagy szeretetét. Szigorúan vették a külsőségeket, a szertartásokat, szőrszálhasogatók lettek a hit elméletét illetően, és követelődzőbbek a bírálatok terén. Afölötti buzgalmukban, hogy másokat elítéljenek, elfeledték a maguk tévelygéseit. Háttérbe szorult a testvéri szeretet tanítása, amit Krisztus hirdetett. És ami a legszomorúbb: észre sem vették a veszteséget. Nem döbbentek rá, hogy eltűnt életükből a boldogság és az öröm, hogy rövidesen sötétségben fognak járni, mert kizárták a szívükből Isten szeretetét. János észrevette a testvéri szeretet csökkenését, és ezért részletesebben foglalkozott ezzel a kérdéssel. Halála napjáig sürgette, hogy a hívőknek gyakorolniuk kell egymás iránt a szeretetet.

Mindenki legyen résen, tanulmányozza a János evangéliuma tizenhetedik fejezetében foglalt tanításokat. Isten szándéka az, hogy gyermekei egységbe forrjanak. Akik nem akarnak összhangban dolgozni egymással, azok meggyalázzák Istent. A lelkek ellensége örvendezve látja, hogy más malomban őrölnek az Úr gyermekei. Ezekben az utolsó időkben az az egyedüli biztonságunk, ha egyek vagyunk Krisztussal és testvéreinkkel!

A hét imája:
Urunk! Köszönjük, hogy összetehetjük kezünket, meghajthatjuk térdünket, és Atyánknak szólíthatunk Fiad, Jézus Krisztus által! Köszönjük Szentlelked jelenlétét; köszönjük, hogy nem hagytál magunkra, és ma is cselekszel az életünkben. Magasztalunk, Urunk, minden hatalmas tettedért és meg nem érdemelhetõ jóságodért, szeretetedért. Legyen mindezért dicséret és magasztalás, fogadd el szívünk hálaáldozatát! Tiéd a dicsõség és az imádás, felemeljük szívünket, és dicsérjük szent neved. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#800
2011. 30. hét 12 éve, 10 hónapja  
A hét igéje:
„A szeretet nem keresi a maga hasznát... A szeretet soha el nem fogy.”
(1.Korinthus 13:5,8)

A hét gondolata:
Roppant hatalom a szeretet. A szeretet elvében szellemi és erkölcsi erő van... A tiszta szeretet kiválósága és ereje abban rejlik, hogy jót és csakis jót tesz. Bármit csinálunk is tiszta szeretetből – mégha jelentéktelen és semmitmondó is az emberek szemében –, tökéletesen gyümölcsöző. Isten többre becsüli a szeretetet a tetteinkben, mint cselekedeteink mennyiségét. A szeretet Istentől származik. A megtéretlen szívből nem eredhet, nem növekedhet fel benne ez a mennyei növény, mert csak ott él és virul, ahol Krisztus uralkodik. A szeretet nem tud tétlenül élni. Minden tette újra növeli, erősíti és kiterjeszti a szeretetet. Ahol az érvek és a tekintély semmire sem mennek, a szeretet ott is győzedelmeskedik. A szeretet nem haszonleső, még csak jutalmat sem vár el a fáradozásáért. A szeretet, bár csendesen ható, mégis céltudatos. Szíveket meglágyító és átalakító hatalma van, ezért ragadja meg a bűnösöket, ezért érinti meg lelküket, még akkor is, amikor minden más módszer eredménytelennek bizonyul. Bármilyen hatásos legyen is a felhasznált szellemi képesség vagy tekintély, ha nem párosul nyilvánvaló szeretettel, a bűnösök védekező, elutasító álláspontra helyezkednek, és ellenállásuk egyre csak erősödik. Jézusnak rendelkezésére állt az erő a gonosz legyőzéséhez, de az eszköz, amivel ellene küzdött, mégis a szeretet bölcsessége és ereje volt.

A hét imája:
Uram, kérlek, teremtsd meg bennem a te szeretetedet! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#809
2011. 31. hét 12 éve, 9 hónapja  
A hét igéje:
„Úgy fényeskedjék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”
(Máté 5:16)

A hét gondolata:
A világnak olyan emberekre van a legnagyobb szüksége, akiket nem lehet eladni és nem lehet megvenni. Olyan emberekre, akik a lelkük mélyéig igazak és becsületesek. Olyan emberekre, akik nevén merik nevezni a bűnt, és akik az iránytű pontosságával teljesítik kötelességüket, akik kiállnak az igazság mellett. Az ilyen jellem azonban nem a véletlen műve, és nem is a gondviselés különleges kegyének tulajdonítható. A nemes jellem az önfegyelem gyümölcse, amely akkor alakul ki, amikor az ember önmagát Isten és az emberek szolgálatára, a szeretet szolgálatára szenteli.

A hét imája:
Hálát adunk azért, hogy keresel és megszólítasz bennünket. Nem érdemeljük meg figyelmedet és áldozatodat, mert gyakran megfeledkezünk a veled való kapcsolat ápolásáról. Bûnök szennyezik lelkünket, te mégsem fordítasz nekünk hátat. Add, hogy tisztán lássuk irántunk megnyilvánuló szereteted mélységét, hogy abból erõt merítve mi is el tudjunk indulni az idegenbõl hazafelé! Adj erõt nemet mondani a csábító lehetõségekre, az egyszerût, a tisztát, az otthonit választani. Add, hogy életünk tündököljön, hogy világosság lehessünk embertársaink között. Jézus Krisztusért kérünk. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#818
2011. 32. hét 12 éve, 9 hónapja  
A hét igéje:
„A jótéteményben pedig meg ne restüljünk, mert a maga idejében aratunk, ha el nem lankadunk. Annak okáért, amíg időnk van, cselekedjünk jót mindenekkel...”
(Galata 6:9-10)

A hét gondolata:
Az élet minden tette, bármilyen kicsiny is, vagy jót, vagy rosszat hordoz magában. A legkisebbnek tűnő feladat hűséges elvégzése vagy elmulasztása ajtót nyithat az élet leggazdagabb áldásai vagy legnagyobb csapásai előtt. Kicsiny dolgok teszik próbára a jellemet. A vidám és készséges szívvel megvalósított, naponkénti egyszerű, önmegtagadó cselekedetekre örömmel tekint Isten. Nem önmagunkért kell élnünk, hanem másokért. Csak akkor lehet áldás az életünk, ha önmagunkat elfelejtve ápoljuk magunkban a szerető, segítőkész lelkületet.

A hét imája:
Jó Atyánk kérünk, add, hogy az életünkben az apró figyelmességek, az egyszerű, kicsiny szívességek az élet örömeit jelentsék. Segíts nem önmagunkért, hanem másokért élnünk. Adj nekünk szerető, segítőkész lelkületet. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#827
2011. 33. hét 12 éve, 9 hónapja  
A hét igéje:
„Az Úr ezt mondta Ábrámnak: Megáldalak, és áldás leszel.”
(1.Mózes 12:2)

A hét gondolata:
Áldáshordozók vagyunk. Megtérésünk, újjászületésünk célja még azon is túlmutat, hogy az örök élet ajándéka felett örvendezhetünk. Egész valónkat oda kell szentelnünk Krisztusnak! Mert ő azért áldott meg bennünket, hogy áldást vigyünk. Azért élünk, hogy Isten országának tanúi és építőmunkásai legyünk. Vajon lehorgasztott fejünk, morc ábrázatunk, örökös panaszáradatunk, gyűlölködő és nagyravágyó szívünk, közömbös tétlenségünk nem apasztja-e el az áldás forrását? Valóban áldáshordozók vagyunk?

A hét imája:
Köszönöm Uram, hogy mindannyiunkra gondolsz, örök ajándékként megáldasz bennünket. Segíts, hogy magunkat, életünket jézusnak oda szentelve ténylegesen áldáshordozók lehessünk. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...910111213141516
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5