Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...910111213141516
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#836
2011. 34. hét 12 éve, 9 hónapja  
A hét igéje:
„Egymás terhét hordozzátok és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét.”
(Galaták 6:2)

A hét gondolata:
Hordozzuk a terhet, és ne panaszkodjunk miatta, könnyítsük meg, és ne nehezítsük mások életét - ez a mi feladatunk. Jézus Krisztus törvénye a szeretet, és ez hordozóképessé és hordozásra késszé tesz. Az önzés lehetõleg kihúzza magát a teher alól, és inkább másra teszi azt. Van, aki összeroskad terhe alatt, mert senki nem segít neki. Ha valakit megterhelten látsz, közeledj hozzá részvéttel, érdeklõdj gondja iránt, kérdezd meg, mi nyomja. A megterhelt szívnek könnyebbséget jelent, ha megértõ ember elõtt kibeszélheti magát. Vedd szívedre az õ ügyét. Állj oda imádkozásodban a testvéredért! A másért mondott imádság csak akkor eredményes, ha az õ terhe téged is nyom. Talán könnyíthetsz a másik helyzetén. Isten talán éppen általad akar segíteni. Sokszor a jó tanács is sokat segít. A teher felvételéhez meg kell hajolnunk. Elbizakodott, öntelt emberek nem alkalmasak a teherhordozásra. A szeretet lehajol, és nem vet meg semmi szolgálatot. Boldogok, akik szenvedést hordoznak, akik nemcsak a saját, hanem a mások fájdalmát is készek magukra venni és a szomorú lelkeket azzal a vigasztalással vigasztalják, amellyel Isten vigasztalta õket. Ha viszont õk jutnak bajba, testvérekre találnak, akik õket imádsággal és tettekkel segítik.

A hét imája:
Uram segíts, hogy ne nézzük öntetszelgéssel mások hibáját, vagy azokat, akik a Sátán tõrébe estek. Segíts, hogy szeretettel hajoljunk meg a másik terhe alatt, bátran kiáltsunk kegyelemért, szabadulásért. Tudjuk, hogy ehhez nyitott szemre, könyörülõ szívre, és segítõ kézre van szükség. Add meg mindezeket számunkra! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#844
2011. 35. hét 12 éve, 8 hónapja  
A hét igéje:
„Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni.”
(Zsoltárok 118:8)

A hét gondolata:
Igazán boldogok csak akkor lehetünk, ha szövetségben maradunk Istennel. Nem köthetünk egyezséget – elveinkkel megalkudva – azokkal, akik nem félik Őt. A magukat keresztényeknek vallók számára állandó veszélyt jelent az az elképzelés, hogy bizonyos mértékig alkalmazkodniuk kell a világhoz, ha befolyást akarnak gyakorolni rá. Az ilyen magatartás hasznosnak tűnhet, de minden esetben lelki veszteséggel jár. Isten népének szigorúan őrizkednie kell minden ravaszul rejtett rossz hatástól, amelyet az igazság ellensége hízelgéssel akar a lelkükbe lopni. Isten gyermekei idegenek és vándorok ezen a világon, akik veszélyekkel körülvett ösvényen járnak. Nem szabad elfogadniuk azokat az ötletes kibúvókat és csábító ajánlatokat, amelyeket Sátán kínál, hogy engedetlenségre bírja őket. Nem azoktól kell a legjobban félni, akik nyílt és közismert ellenségei Isten ügyének. Azok, akik hízelgő, kecsegtető dolgokat mondanak, és úgy tesznek, mintha baráti szövetségre akarnának lépni Isten népével, könnyebben meg tudnak téveszteni. Jóllehet a harc szüntelenül folyik, Urunk egyetlen benne bízót sem hagy magára a küzdelemben.

A hét imája:
Uram, kérlek engedd, hogy mint gyermekeid hozzád húzódjunk, hogy védelmet nyerjünk a Gonosz munkája ellenében. Kérünk szereteteddel végy oltalmadba minket. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#852
2011. 36. hét 12 éve, 8 hónapja  
A hét igéje:
„Vedd ezt a füledbe,... állj meg és gondold meg az Istennek csodáit!... Avagy a tökéletes tudás csodáit érted-é?”
(Jób 37:13,15)

A hét gondolata:
Minden teremtett dolog magán viseli az istenség pecsétjét. A természet bizonyságot tesz Istenről. Ha a fogékony elme érintkezésbe kerül a világegyetem csodáival és titkaival, el kell ismernie egy végtelen hatalom munkálkodását. Titokzatos életerő hatja át az egész természetet. Erő, amely fenntartja a megszámlálhatatlan világot a világűrben, erő, amely ott van a nyári szellőben, a lebegő, atomnyi bogárban. Ez ad szárnyakat a fecskének, táplálja az éhes madárfiókákat, ez bontja ki a rügyeket és alakítja gyümölccsé a virágot. Ugyanaz a hatalom, amely fenntartja a természetet, munkálkodik az emberben is. Minden ember az Istennel és törvényeivel való összhangban találhatja meg a maga életterét, munkaterületét. Aki megtanulja értelmezni a természet tanításait, annak a természet lényege kitárul. A világ egy nagy tankönyvvé, az élet egy nagy iskolává válik. A látható szemlélteti a láthatatlant. Az erdő magas fájától a sziklába kapaszkodó zuzmóig, a határtalan óceántól a tengerpart legkisebb kagylójáig, mindenben meglátja Isten képmását és keze nyomát.

A hét imája:
Urunk, Istenünk! Amikor olvassuk igédet, kérünk, hogy ne csak a szemünkig jusson, hanem lelkünk mélyéig hasson! Köszönjük megerõsítõ szavadat, mellyel biztosítasz bennünket arról, hogy te vagy Urunk és Istenünk. Te alkottad az egész világmindenséget. Add megismernünk csodáidat, megtanulnunk értelmezni a természet tanításait és meglátni bennük kezed nyomát. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#860
2011. 37. hét 12 éve, 8 hónapja  
A hét igéje:
„Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben.”
(Efézus 6:11)

A hét gondolata:
Nagyon naivak lennénk, ha nem számolnánk az ördög mesterkedéseivel, szándékaival. Többet is említhetek; megkísért, hazugságra buzdít, félrevezet, megtéveszt, vádol, öl…Figyeld a benned felmerülő gondolatokat, és ítéld meg: igazi vagy megtévesztő! Válaszd szét a Krisztustól valókat, az ördögtől származóktól!

A hét imája:
Jó Atyám, öltöztess fel igéd fegyverzetével. Segíts, hogy az adjon nekem értelmes szívet, amely által felismerhetem az ellenség minden gonosz szándékát. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#873
2011. 38. hét 12 éve, 8 hónapja  
A hét igéje:
„Mindaz pedig, aki a pályafutásban tusakodik, mindenben önuralmat gyakorol.”
(1.Korinthus 9:25)

A hét gondolata:
Rajtunk múlik, hogy testünk vagy a lelkünk uralja-e az életünket. Senki se sajnáljon semmi fáradságot annak érdekében, hogy megismerje azokat az erőket, amelyekkel szembe kell szállnia, és azokat a befolyásokat, amelyek kialakítják jellemét és sorsát. A mértéktelenség olyan ellenség, amely ellen mindnyájunknak védekeznünk kell. Korán meg kell alapoznunk az önuralom szokását. Az életünk minden területén gyakorolt mértékletességnek és rendszerességnek csodálatos hatalma van, amely erősebb mint a bennünket körülvevő lehetőségek vagy a saját, természetes adottságaink, és hozzásegít bennünket a derűs életszemlélethez, ami oly sokat számít életutunk megkönnyítése szempontjából.

A hét imája:
Istenünk! Köszönjük, hogy türelmed és jóságod mindeddig megtartotta életünket. Kérünk, irányítsd figyelmünket arra, hogy hálával és megelégedéssel éljünk. Ne zúgolódjunk és ne panaszkodjunk. Ismertess meg a rendszeresség, a mértékletesség, az önuralom helyes gyakorlásával. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#882
2011. 39. hét 12 éve, 7 hónapja  
A hét igéje:
„Valaki azért vallást tesz énrólam az emberek előtt, én is vallást teszek őróla az én mennyei Atyám előtt. Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt az én mennyei Atyám előtt.”
(Máté 10:32–33)

A hét gondolata:
Aki vallást akar tenni Krisztusról, annak a szívében ő kell, hogy lakozzék! Tanítványai hirdethetik tanításait fényes ékesszólással, elismételhetik a kijelentéseit, de vallást csak akkor tesznek róla, ha az ő szelídsége és szeretete él bennük. A Krisztus lelkületével ellenkező lelkület megtagadja őt. Megtagadhatjuk Krisztust gonosz, balga beszéddel, hazug, szívtelen szavakkal. Megtagadhatjuk őt azzal is, ha kerüljük az élet terheinek hordozását, ha bűnös élvezeteket keresünk. Megtagadhatjuk őt azzal, ha alkalmazkodunk a világhoz, ha udvariatlanul viselkedünk, ha a saját véleményünket túlbecsüljük, ha önigazultak vagyunk, ha kételyeket ápolunk, ha vélt bajoktól félünk, ha a sötétségben járunk. Mindebből nyilvánvaló, hogy Krisztus nem él bennünk.
Az Üdvözítő óva intette tanítványait az olyan hiú reménytől, hogy az evangélium valaha is legyőzné a világ gyűlöletét, hogy idővel megszűnnék a világ ellenkezése. De nem az evangélium hatása vagy munkája szítja fel ezt a viszályt, hanem az ellene irányuló gyűlölet az ok. Minden üldöztetés közül a család viszálya, a jóbarátok elidegenedése viselhető el a legnehezebben. Az Üdvözítő azonban kijelenti: »Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó énhozzám. Aki fel nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, az nem méltó énhozzám«.

A hét imája:
Uram, szeretnék vallást tenni Rólad! Jöjj, lakj az én szívemben! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...910111213141516
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5