Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...910111213141516
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#890
2011. 40. hét 12 éve, 7 hónapja  
A hét igéje:
„Vesd az Úrra terhedet, és Ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon
az igaz”
(Zsoltárok 55:23)

A hét gondolata:
Nehéz a terhed? Vessed a Mindenhatóra! Míg magad hordod, leroskadsz alatta, de ha az Úr átveszi tőled, Ő viszi helyetted, nem lesz már teher a számodra. Ha viszont továbbra is neked kell viselned, erőssé tesz, hogy elhordozhasd. Rajtad lesz a teher ugyan, de a gondja már nem a tied lesz. Sőt, áldássá lesz a teher rajtad. Avasd bele az Urat az ügyeidbe, és akkor nem görnyedsz meg a teher alatt, akármilyen roskasztó legyen is az.

A hét imája:
Uram, Te látod, hogyan állok a jelen pillanatban. Látod, hogy egyedül akarok megbirkózni a napok megpróbáltatásaival. Megint egyedül akarom felvenni vállamra a nyomasztó terheket. Segíts, hogy el tudjam mondani Neked minden bajomat, és Rád hagyni azok gondját! Segíts, hogy ne tegyem le úgy a terhet, hogy azután újra felvegyem azt, hanem Rád vessem azt, és ott is hagyjam Nálad. Megszabadulva terheim súlyától, hittel szeretnék Neked dicséretet énekelni. Ámen!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#897
2011. 41. hét 12 éve, 7 hónapja  
A hét igéje:
„Az igazak ösvénye olyan, mint a hajnal világossága, amely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.”
(Példabeszédek 4:18)


A hét gondolata:
A felfelé vezető út lehet rögös és meredek. Jobbra-balra szakadékok tátonghatnak. Az élet meredek útján mégis, mindenütt fellelhetők az öröm forrásai, amelyek a bölcsesség útján haladó, fáradt vándorokat felüdítik. Az igazak a szenvedések közepette is vidáman kitartanak, mert Krisztus – akit lelkük szeret – láthatatlanul halad mellettük. Életünk útján számos akadállyal kell megküzdenünk, dolgoznunk kell akkor is, amikor már fáradtan a nyugalom után vágyunk, vagy harcolnunk kell akkor is, amikor az erőnk már elfogyott és bíznunk kell, amikor a reményünk szertefoszlott. Ha kitartunk, minden egyes felfelé vezető lépésnél határozottabban érezzük kezének érintését, minden egyes lépésnél újabb sugarakat vetít ösvényükre a láthatatlan Úr, és dicsénekük mind magasabbra szárnyal. Így haladunk mindig feljebb és feljebb, míg végül dicshimnuszunk egyesül az Isten trónusa köré sereglett angyalok énekével.


A hét imája:
Istenünk! Emeld fel tekintetünket, hogy örök napod igazi fényét meglássuk. Mutasd meg minden emberi élet páratlan értékét. Add meg, hogy az eljövendő teljes tisztaság és fényesség arra is indítson minket, hogy körültekintőbb, odaadóbb és felelősségteljesebb életet éljünk itt a földön. Embertársainkra és a minket körülvevő világra pedig úgy tudjunk tekinteni, mint a te akaratod szerinti kincsekre és értékekre. Istenünk! Köszönjük, hogy türelmed és jóságod mindeddig megtartotta életünket. Kérünk, irányítsd figyelmünket arra, hogy hálával és megelégedéssel éljünk. Ne zúgolódjunk és ne panaszkodjunk, amikor terheket kell hordoznunk. Akkor sem, ha éveink haladtával erőtlenségünket érezzük. Segíts minket, hogy meglássuk életutunkon a tőled kapott áldásokat. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#905
2011. 42. hét 12 éve, 6 hónapja  
A hét igéje:
„Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város. Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, akik a házban vannak.”
(Máté 5:14-15)

A hét gondolata:
Krisztus együttérzéssel munkálkodott az emberek jólétéért, szívén hordta érdekeiket. Kövessék az Ő példáját mindazok, akik az Igét prédikálják és azok is, akik az Ő kegyelmének evangéliumát elfogadták. Ne vonjuk ki magunkat a társas érintkezésből, ne zárkózzunk el embertársainktól. Ne gondoljuk azt, hogy Isten igazsága csak a szószékről érheti el az emberi szíveket. Akik úgy akarják megtartani a vallásukat, hogy kőfalak közé rejtik, azok a jó cselekedetek drága alkalmait veszítik el és hagyják kihasználatlanul. Társas érintkezés útján jut el a világhoz Isten országának üzenete. Mindenki, aki isteni világosságot nyert, törekedjen eloszlatni azoknak a lelki homályát, akik még nem ismerik az élet Világosságát.

A hét imája:
Köszönöm Uram, hogy Te minden emberért munkálkodsz. Kérünk segíts bennünket, akik már megismertük igazságodat, hogy világosság lehessünk embertársaink között. Segíts tudnunk eloszlatni azt a lelki homályt, amely ma elárasztja a földet. Segíts megismertetni Téged, aki az élet Világossága vagy! Ámen.
Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2011-10-25 19:11 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#915
2011. 43. hét 12 éve, 6 hónapja  
A hét igéje:
„Én szelíd és alázatos szívû vagyok.”
(Máté 11: 29)

A hét gondolata:
Ilyen a tanítómesterünk. Szelídsége és szívbeli alázata megkönnyíti számunkra a tanulást. És mert Õ szelíd, nem áll elénk nagy igényekkel és kemény követelésekkel. Nem akar mindenáron azonnal olyanná tenni, mint amilyennek szeretne látni minket. Sokat tud elhordozni, tud csendben várni, míg eljön az az idõ, amikor új leckére taníthat. Nem kíván túl sokat tõlünk, nehogy megfélemlítsen és elcsüggesszen. Nem kényszerít ránk külsõ formákat, nem üti rá a lélekre erõszakosan a maga bélyegét. Szeretettel, kíméletesen és gyengéden kezel mindenkit a maga természete szerint. A szelídség a Lélek egyik gyümölcse. Ha a Lélek gyümölcse a szeretet és a többi csak e szeretetnek a kisugárzása, akkor a szelídség az igénytelen, lemondásra kész és védtelen szeretet. A szelídség és az alázatosság együtt járnak. Csak az az ember szelíd és alázatos valójában, aki önzõ énjétõl szabad. Az ilyen ember belsõleg csendes és másoknak is teret ad, hogy boldoguljanak. Ez a természet, amely készségesen hajol meg Isten és emberek elõtt. Lemond a maga hasznáról, zúgolódás és panasz nélkül fogadja becsülete sérelmét. Ez az a csodálatos erõ, amely gyõz, csendes és drága Isten elõtt. Határtalanul készséges a tûrésre és megbocsátásra.


A hét imája:
„Szeretnék lenni, mint Õ, alázatos, szelíd, Követni híven, mint Õ, Atyám parancsait.” Istenem, segíts ebben! Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#922
2011. 44. hét 12 éve, 6 hónapja  
A hét igéje:
Mert akinek van, annak adatik, és az bővölködik"
(Mt 13:12)

A hét gondolata:
Akit az Úr elárasztott kegyelmével, annak még többet akar adni. Már egy kicsiny hit is olyan, mint a fészekbe tett tojás; még több hit jön hozzá. De ez a hit ne legyen színlelt hit, hanem valóságos gyümölcsöket termő hit legyen, ne csupán szép beszéd. Mert egy napon elvétetik tőlünk a bizonyságtétel, ha az csak üres beszéd volt. Az ítéletet éppolyan komolyan kell vennünk, mint az ígéretet. Áldott az Úr, aki folyamatosan árasztja ránk kegyelmét, még az is bővölködhet majd, akinek most még csak kicsi, de valóságos hite van. Bárcsak így bővölködhetnénk! A kegyelemben való bővölködés olyan dolog, amire érdemes törekedni. Jó, ha az ember bővölködik a tudásban, de még jobb, ha a szeretetben bővölködik. Jó, ha igyekszünk hasznosak lenni Isten szolgálatára, de még jobb, ha az Úrtól tudunk mindent hittel elkérni, még a szolgálatra való alkalmasságot is.


A hét imája:
Uram, Te adtad belém a bűn felismerését, kérlek, mélyítsd el bennem a gonosz iránti gyűlöletet. Te ébresztetted a Krisztusban való hitet, mélyítsd el azt teljes bizonyossággá. Te ébresztetted bennem az irántad való szeretetet, tedd azt teljes odaadássá! Ámen!

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#932
2011. 45. hét 12 éve, 6 hónapja  
A hét igéje:
„Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egésznek megrontásában bűnös.”
(Jakab 2:10)


A hét gondolata:

Nem az engedetlenség nagysága hozza létre a bűnt, mert az Isten akaratától való legparányibb eltérés is bűn. Megléte annak a bizonysága, hogy a lélek még mindig közösséget tart a bűnnel. A szív még mindig két úrnak szolgál. Ha az emberek szabadon állapíthatnák meg kötelezettségeik mértékét, eltérve Isten követelményeitől, akkor álláspontjaik olyannyira különbözők lennének, mint amilyen különbözőek maguk az emberek. Az uralmat teljesen kiragadnák az Úr kezéből és önző énjük törvényeit állítanák a helyébe. Mihelyt az emberek a saját útjaikra térnek, azonnal Isten ellen foglalnak állást. Ne éljünk csupán egy-két parancsolat szerint, hanem mindazon igékkel, amelyek Isten szájából származtak. Minden egyes parancsolat az ember boldogságát szolgálja, mind a jelenben, mind az elkövetkezendő életben. Az Isten törvényei iránti engedelmesség kerítés gyanánt veszi körül az embert és megóvja minden bajtól. Aki ezt az Isten által épített kerítést akárcsak egyetlen helyen is megrongálja, az azt a hatalmat semmisíti meg, aki megvédené őt. Az ellenség behatol az áttört helyen, hogy kárt okozzon és romboljon. Amikor ősszüleink vakmerően áthágták Isten akaratának egy pontját, olyan kaput nyitottak meg, amelyen át nyomor és szenvedés zúdult az egész világra. Isten minden törvényének a szeretet az alapja. Aki e parancsolatoktól eltér, az a saját szerencsétlenségének és romlásának az okozójává lesz.


A hét imája:
„Ó, bár megtarthatnám törvényed, és néked élnék szüntelen!” Uram, segíts, hogy ez így lehessen életemben. Ámen.


Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...910111213141516
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5