Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

A hét gondolatai
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1...910111213141516
TÉMAKÖR: A hét gondolatai
#941
2011. 46. hét 12 éve, 5 hónapja  
A hét igéje:
„Békességet hagyok néktek, az én békességemet adom néktek. Nem úgy adom néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!”
(János 14:27)


A hét gondolata:
Tekintsünk úgy az Úr jótéteményeinek bizonyítékaira – amelyeket velünk cselekedett, hogy megvigasztaljon és kimentsen a pusztító kezéből –, mint hatalmas emlékoszlopokra. Kegyelmének megannyi tanújele legyen állandóan, élénken az emlékezetünkben. A könnyek, melyeket felszárított, a fájdalmak, melyeket lecsillapított, az akadályok, melyeket eltávolított, a veszedelmek, melyeket elhárított, a szükségletek, melyeket kielégített és az áldások, amelyeket ránk árasztott. Ezek erősítsenek meg bennünket zarándoklatunk hátralevő részén! Az előttünk lévő küzdelemben újabb, eddig még nem sejtett akadályokra számíthatunk.


A hét imája:
Jó Atyám, akár a múltra, akár pedig az eljövendőre tekintünk, bátran mondhatjuk: »Te mindeddig megsegítettél minket!« Köszönöm, hogy tudhatjuk, a ránk váró megpróbáltatások nem fogják meghaladni az erőnket. Segíts ott dolgozzunk, ahol alkalom kínálkozik, abban a biztos tudatban, hogy a megpróbáltatások arányában kapunk majd erőt. Ámen.


Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#950
2011. 47. hét 12 éve, 5 hónapja  
A hét igéje:
„Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék...”
(Zsoltárok 121:3)


A hét gondolata:
Ha az Úr nem engedi meg, hogy megtántorodjunk, akkor sem ember, sem az ördög nem buktathat el bennünket. Hogy örvendeznének pedig… Szívbeli gyönyörűséggel tennék mindezt, ha nem volna akadálya, de az Úr nem engedi. Ha pedig Ő mindezt nem engedi, akkor nem lesz részünk benne. Mármint, a botlásban. Az élet olyan, mint egy alpesi túra. A hegyi ösvényeken kapaszkodva szüntelen ki van téve az ember annak, hogy megbotlik. Aki egész életében meg tud maradni a helyes úton, és botlás nélkül tud járni, annak minden oka megvan a hálaadásra.

A hét imája:
Istenem milyen jó tudni azt, hogyha lábunk megbotolna, Te velünk vagy és erős kezedben fogod reszkető kezünket. Kérünk továbbra is támogass erős kezeddel, hogy botlás nélkül tudjunk megmaradni a helyes úton! Ámen!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#958
2011. 48. hét 12 éve, 5 hónapja  
ADVENT 1. HETE

A hét igéje:
„Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Készítsetek egyenes utat a kietlenben Istenünknek!”
(Ézsaiás 40:3)

A hét gondolata:
A fogság, mint ítélet, kollektív érte a népet. A megtérés azonban nem lehet kollektív. Megtérnie kinek – kinek magának kell. A megtérés nem azonos a hitre jutással, mint azt sokan gondolják. A megtérés gyökeres szakítás a bűnös életvitellel, amelyet sajnos a többség normálisnak fogad el. Ha a hitünk bibliai, legyen az az életmódunk is!

A hét imája:
Uram, könyörülj rajtam, a te megváltott bűnösödön, hogy mindennapi feladataim és tetteim között te otthonos legyél! Ámen.


BÉKÉS ÁDVENTI VÁRAKOZÁST!


Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#967
2011. 49. hét 12 éve, 5 hónapja  

ÁDVENT 2. HETE


A hét igéje:
„És halálos gyötrõdésben mind buzgóbban imádkozott.”
(Lukács 22:44)


A hét gondolata:
Jézus az imádkozás dolgában is dicsõséges példaképünk. Minél hevesebben tört rá a félelem, annál buzgóbban imádkozott. Minél erõsebb lett a kísértés, ami le akarta téríteni az engedelmesség útjáról, annál erõsebben kapaszkodott az Atyába. A legnagyobb gyengeség órája volt ez. Az Õ földi életének napjaiban minden oldalról kísértés támadta. Hiszen a test erőtlen és fogékony a bûn minden támadására. Erõtlenségében önmagát tette az oltárra Istennek. Egy pillanatra sem gyõzhetett rajta a gyengeség. A teher majdnem agyonnyomta, véres verejtéket sajtolt ki belõle, de nem hátrált meg. Nem hagyta abba az imádkozást, kitartott, míg csak teljes gyõzelemre nem jutott. Jézus legyen a példaképünk! Ha aggodalom és félelem tör rád, azonnal fordulj imádságoddal az Úrhoz. Ha rossz gondolatok félelmesen reád telepszenek, mélységbe akarnak rántani, kiálts Jézushoz. Õ, hozzád hasonlóan megkísértetett, gyõzelme a tied is! Ne engedj a gonosznak! Fogózz hittel Jézusba, Õ szeret és nem ejt el téged.


A hét imája:
Uram, segíts, hogy hittel és kitartó imádsággal törjek keresztül aggodalmaimon, félelmeimen, hogy a zsoltáríróval elmondhassam én is: „Vártam az Urat, aki hozzám hajolt és meghallgatta kiáltásomat. Kivont engem a pusztulás gödrébõl, sziklára állította fel lábamat, megerõsítette lépteimet. Új éneket adott szájamba, a mi Istenünknek dicséretét.” Így szeretném várni jöveteledet. Ámen.


BÉKÉS ADVENTI VÁRAKOZÁST!

Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2011-12-05 15:11 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#978
2011. 50. hét 12 éve, 4 hónapja  
ADVENT 3. HETE

A hét igéje:
„Önmagát adta bűneinkért, hogy kiszabadítson minket a jelenlegi gonosz világból.
(Galata 1:4)

A hét gondolata:
Szabadságban élsz?
Kiknek tudnál bizonyságot tenni erről a szabadságról?
Hol és hogyan tudnád megélni szabadságodat?
Tedd meg ezen a héten!

A hét imája:
Krisztusom áldott légy szabadításomért! Add megértenem és megélnem teljesen! Ámen.

BÉKÉS ADVENTI VÁRAKOZÁST!
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#987
2011. 51. hét 12 éve, 4 hónapja  
ADVENT 4. HETE

A hét igéje:
„Az Úr napja úgy jön el, mint éjjel a tolvaj.”
(1.Thesszalonika 5:2)


A hét gondolata:
Advent utolsó hetében járunk. Vannak, akiknek ez a legkedvesebb időszakuk, ám vannak, akiknek ez a legfélelmetesebb. Vajon az apostolok, a tanítványok, a korai gyülekezetek tagjai is féltek, ha erre gondoltak? Nem! Nincs félelem, de van szent vágyódás. Mi is vágyódjunk a Krisztussal való találkozásra! A hívők egyedüli kiváltsága, hogy örömöt lelhetnek ebben a világban is és az eljövendőben is. Örülj annak, hogy az Úr a földi életre adott, és örülj annak, amit az utánra tartogat neked, és vedd eszedbe, hogy csak a létforma fog változni!

A hét imája:
Uram, Krisztusom, szeretek veled találkozni, és ezért örömmel gondolok váratlan eljöveteledre is. Ámen.

AZ ÚR KÖZEL!

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1...910111213141516
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5