Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Ökumenikus ima
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 123456
TÉMAKÖR: Ökumenikus ima
#451
Ökumenikus ima 13 éve, 4 hónapja  
2010. 49. hetében

Mennyei Atyánk! Te tudod, hogy mi mindannyian várunk valamit. Várakozásunk néha örömteli, néha rettegéssel teljes. Hálásak vagyunk a reménységért, amellyel közénk lépsz, és fáj, hogy nem vagyunk képesek teljes szívvel örülni eljövetelednek. Néha teljes szívvel tudunk bízni az Eljövõben, máskor halott a hitünk, a reménységünk, és csak megszokásból várakozunk. Állj mellénk, kérünk, hogy rettegésünk örömre, közönyünk lelkesültséggé változzon, s hogy reménytelen várakozásunk örömteli elõrenézés lehessen!

Állj a gyermekek mellé, hogy jövõjükre örömmel tekinthessenek: add meg nekik az örömteli gyermekkor lehetõségét! Állj a diákok mellé: add meg nekik a reménységet, hogy munkájuk, tanulásuk nem hiábavaló! Állj a munkát keresõk mellé: add meg nekik a reményt, hogy amit tudnak, az másoknak is fontos, hogy õk maguk fontosak mindannyiunk számára! Adj erõt a munkába menõknek, a gyermeket nevelõknek, hogy higgyék: a mindennapi munka, a hétköznapok állandósága nem rombolja, hanem építi õket! Adj reménységet azoknak, akik szállás, munka vagy társ nélkül élik mindennapjaikat. Emeld föl tekintetüket a reménytelenségbõl, te légy társuk magányukban és szenvedésükben!

Áldd meg a munkában megfáradtakat, a nyugdíjasokat azzal a reménységgel, hogy megtett életútjuk nem volt hiábavaló. Adj erõt a betegséggel, a halállal vívódóknak és azoknak, akiket az õ segítségükre rendeltél. Segítsd õket, hogy láthatáruk ne a halál vonaláig tartson, hanem képesek legyenek meglátni a te mindent legyõzõ, állandó szeretetedet.

Add meg az igazi adventi várakozás örömét egyházadnak mindenütt a világban. Add, hogy ne csak egymás mellett, hanem együtt is éljünk itt a földön, hogy egymás iránti szeretetünk vonzóvá tegye az emberek elõtt a veled való közösséget.

Add a tõled kapott béke reménységét nemzetünknek és a föld minden nemzetének! Tanítsd messzire elõrelátni azokat, akik a népeket vezetik, hogy feladatuk teljesítése közben ne saját hatalmi vagy gazdasági céljaik irányítsák õket.

Legfõképpen pedig légy velünk evangéliumoddal, jelenléted és bûnbocsánatod örömüzenetével. Add, hogy ennek az öröme hassa át karácsonyi készülõdésünket és mindazt, amit tõled remélünk. Maradj velünk, Urunk! Ámen.

BÉKÉS ADVENTI VÁRAKOZÁST!

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#463
Ökumenikus ima 13 éve, 4 hónapja  
2010. 50. hetében

Megváltó Jézus Krisztus, aki azért is vállaltad az emberi formát, hogy megjelenéseddel megörvendeztesd az egész teremtett világot és benne minket is: örömtelen világunkban ma hozzád kiáltunk örömért! Keserûségünkben ma te látogass el hozzánk, és vedd el minden nehézségünket!

Könyörgünk az adventi idõszak végéhez közeledve, bocsásd meg rohanásainkat, zaklatott életünk sodrását, lelkünk örömtelenségét. Tudjuk, hogy ma is az igazi örömöt hozod egészen közel hozzánk; engedd megnyitni lelkünket, hogy Szentlelked által számunkra elhangzott igéd a mennyei örömöt láttassa meg velünk. Te örvendeztess meg minden szomorkodót, gyászolót! Te örvendeztess meg minden családot!

Könyörgünk a szülõkért és a gyermekekért, hogy családi életünkben az igazi öröm legyen jelen. Te tedd áldottá a készülõdés még hátralévõ néhány napját, amelyen nem feledkezünk meg az igazi ünnep lényegérõl. Õrizd azokat, akik útra kelnek, hogy hazatérhessenek családjukba, otthonukba a te áldott vezetéseddel! Védj meg minket minden tragédiától, hogy ne kelljen szomorúan ünnepelnünk! Légy azokkal, akik az advent idején tragédiákat éltek át!

Csendes jelenléteddel öleld át a hiányt szenvedõket. Azokat, akik lelki sivárságtól gyötrõdnek, azokat, akik elvesztették munkahelyüket, vagy anyagiakban hiányt szenvednek. Könyörgünk ezért az országért! Könyörgünk nemzetünkért határon innen és túl. Te csitítsd a haragot és a gyûlöletet, és jelenléted örömével indíts bennünket felebaráti szeretetre. Könyörgünk a te isteni igazságodért, amely megvalósulhat ebben az országban! Adj békés, nyugodt Magyarországot!

Könyörgünk az elesettekért, az árvákért, az idõsotthonokban élõkért, a magányosokért. Könyörülj rajtuk, hogy az ünnepi idõben legyenek szolgáid, követeid, akik számukra is elviszik a Messiás örömhírét. Legyenek angyalokká, akik a Krisztus érkezésérõl zengnek szózatot.

Végül könyörgünk országod eljöveteléért, ahol elmúlhatatlan örömben lesz részünk, azokkal együtt, akik már elõrementek. Hallgasd meg könyörgésünket! Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#478
Ökumenikus ima 13 éve, 4 hónapja  
2010. 51. hetében

A karácsony csodájában életünket békességgel és szeretettel betöltõ Istenünk, kérünk, hallgasd meg gyermekeid imádságát.

Az advent sûrûjében igyekeztünk megérkezni a Krisztus- gyermek megszületésének ünnepéhez. Próbáltunk lassítani, várni, figyelni és hallgatni. Örültünk az ünnepi hangulatnak és a karácsonyi történet csodájának. De meg kell vallanunk, hogy feladataink és az ünnepi hangulat sokszor fontosabb volt számunkra. Szabadíts fel most bennünket, Urunk, minden külsõ kényszertõl és feladattól, hogy igazán tudjunk örülni a Megváltó, Jézus születésének. Adj nekünk fényt, amely melengeti életünket, és megvilágítja elõttünk az utat. Bocsáss meg nekünk, hogy oly sokszor elbuktunk, és eltévedtünk az úton. Urunk, emelj fel bennünket, és tisztítsd meg életünket!

A karácsonyi csoda megérkezett hozzánk, gyönyörû fények és megható ünnep vesznek körül bennünket. Minden a te szeretetedre és megváltást hozó kegyelmedre emlékeztet. A fényben megláthatjuk azt, hogy Ádám gyermekeiként honnan indultunk, és most bontakozik ki elõttünk az új élet, amelyet Jézus Krisztus által a te gyermekeidként élhetünk. Adj nekünk Szentlelked által erõt, hogy meglássuk életünkben és világunkban a változás szükségét, és együttérzés, gondoskodás, felelõsségérzet születhessen lelkünkben. Urunk, emelj fel bennünket, és tisztítsd meg életünket!

Karácsony ünnepe a remény ünnepe is, hogy múljék a reménytelenség és a kétségbeesés életünkbõl. Add, hogy a születés csodájának fényessége még a sötétben is be tudjon világítani azoknak a szívébe, akik egyedül, kétségek, szomorúságok és fájdalom közepette várják életükben a felszabadító és megszabadító reménységet. Magányt, egyedüllétet, betegséget és gyászt váltson fel a Krisztus Jézusból fakadó hit, remény és bizalom csillagfénye. Urunk, emelj fel bennünket, és tisztítsd meg életünket!

Legyen az egyház és minden gyülekezet a karácsonyi embermegmentõ csoda bizonyságtevõje, hogy megláthassa a világ a reménységet és a szabadulást abból a sok bajból és megkötözöttségbõl, amely béklyóként nehezedik ránk, emberekre. Megszületett Jézus, hála legyen néked, Urunk, szeretetedért, életünk értelméért, reménységéért és jövõjéért. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#487
Ökumenikus ima 13 éve, 4 hónapja  
2010. 52. hetében

Mennyei Atyánk! Békességet szerzõ Isten! Köszönjük neked, hogy az elmúlt ünnepnapokon lehetõséget kaptunk hitünk és reményünk megerõsítésére és a te szeretetedbõl való növekedésre, mert a betlehemi Kisded megérkezésében felismerhettük irgalmadat. Segíts, Urunk, hogy akár a hozzád közeliek, akár a tõled még távol lévõk a te ajándékodnak, Jézusnak örüljenek a leginkább.

Mennyei Atyánk! Nagy volt a kísértés, hogy szereteted nagyságát kellemes hangulatokon, hibátlan ünnepi külsõségeken mérjük le. Bocsásd meg nekünk, ha kívülrõl békességet erõltettünk magunkra, holott szívünkben nem volt békesség. Add, hogy felismerjük: szeretetednek a csodája nem emberi akciókhoz van kötve, nem kampányszerûen érkezik, hanem szívünk alázatos csendjét keresi. Segíts meg, Istenünk, hogy szívünkben mindig készek legyünk a téged váró alázatra.

Az ünnepek elmúltával hadd imádkozzunk azokért, akik ettõl az ünneptõl kezdve forgatnak lényeges dolgokat a szívükben. Fontos döntéseket, fontos találkozásokat, talán éppen a Fiadra találás õszinte örömét. De azokért is imádkozunk, akik nagy csalódások keserûségét hordozzák magukban vagy egy szerettük elvesztésének a fájdalmát vagy a kiútkeresés nehézségeit. Istenünk, segítsd meg az önmagukkal viaskodókat, hogy hozzád térhessenek, és nálad vigaszra, nyugalomra és biztonságra találjanak.

Istenünk! Adj nekünk kívül-belül békességet! Szívekben, családokban, gyülekezetekben, városokban és falvakban, kórházakban, öregotthonokban és börtönökben egyaránt. Szentlelked által vigyél békességet oda, ahol most még békétlenség, meghasonlottság, feszültség van, vagy viszálykodás dúl. Tekints irgalommal a gyûlölködés indulatától gyötört hazánkra és nemzetünkre is! Add, hogy egységünk békessége veled kezdõdjék el! Segíts, hogy boldogságunk és boldogulásunk útját a békességteremtés feladatában is felfedezzük.

Istenünk! Óvd meg teremtett világodat a gonosztól! Olts a szívünkbe felelõsségérzést, és add Lelked ajándékát is, hogy eredményesen küzdjünk bûneinkkel, hibáinkkal. Te formáld az emberiséget Lelked által! Vedd el félelmeinket, közönyünket és kishitûségünket! Vezess minket tovább a hit útján, mint a pásztorokat, akik hazatérve sem mondtak le arról az örömrõl és békességrõl, amelyet megtapasztaltak. Velük együtt hadd mondhassuk mi is: Megváltó született nekünk! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#500
Ökumenikus ima 13 éve, 4 hónapja  

2011. 1. hetében

Mennyei Atyánk! Hálával köszönjük meg most neked, hogy új nappal, új héttel ajándékoztál meg bennünket egy új évben! Öröm és áldás, hogy közösségben, igéd útmutatásával indulhatunk el az új esztendõben.

Könyörgünk azokért, akik nem a hozzád vezetõ úton járnak. Segítsd õket Szentlelkeddel, hogy megtalálják a megfelelõ irányt, amely feléd mutat, és örömmel, boldogan legyenek evangéliumod hordozói és továbbadói! Kérünk, ajándékozz meg bennünket a közösség építõ, lendítõ erejével, lelkesedéssel és kitartással.

Köszönjük, hogy te mindig mellettünk állsz, és támogatsz minket szolgálatunkban. Kérünk téged, hogy ebben az évben is segítsd megvalósítani terveinket. Adj nekünk okos döntéseket, felelõsséget és megfelelõ bölcsességet! A számunkra kedvezõtlen fordulatokra, kudarcokra készíts fel, hogy türelemmel, belátással tanulni és okulni tudjunk belõlük!

Légy azokkal a testvéreinkkel, akik társ, család, barátok nélkül maradtak! Küldj hozzájuk jó szándékú, segíteni akaró embertársakat! Kérünk, ne engedd, hogy erõt vegyen rajtunk a tétlenség, a lustaság, hanem áldozatkész szeretettel irányítsd figyelmünket a segítségre szorulók felé. Váltsa fel a szavakat tett, hogy feltétlen szeretettel tudjunk odafordulni a másikhoz!

Imádkozunk beteg testvéreinkért is. Könyörgünk, enyhítsd fájdalmaikat, adj gyógyulást testnek és léleknek. Biztasd a betegségekkel küszködõket otthonukban, kórházakban, szeretetotthonokban!

Eléd visszük a gyászolók bánatát. Enyhítsd veszteségük fájdalmát! Vigasztald õket imádsággal, igehirdetéssel, kézfogással, együtt érzõ öleléssel és az örök élet rendíthetetlen reménységével!

Könyörgünk azokért, akik erõszaktól, bántalmazástól, katasztrófa nyomorúságától, háborútól, diktatúrától szenvednek. Állj melléjük a bajban, õrizd meg õket a kilátástalanság veszélyétõl, és ne engedd, hogy elveszítsék a reményt!

Imádkozunk a tiszta evangéliumot hirdető egyházakért, gyülekezetekért, szolgálattevõkért, lelkipásztorokért. Kérünk, add, hogy tisztán, õszintén, a Krisztushoz tartozás méltóságával tudják hirdetni, továbbadni igédet!

Mennyei Atyánk! A te áldásoddal szeretnénk indulni ebben az évben is, és megtapasztalni, hogy könnyû és nehéz napjainkban egyaránt kísér áldásod, míg egykor megérkezünk hozzád, ahol a töredékes tökéletessé, a homályos tisztává lesz örök országodban. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#509
Ökumenikus ima 13 éve, 3 hónapja  
2011. 2. hetében

Urunk, Istenünk! Mérhetetlen nagy bizalommal és szeretettel fordulsz felénk, amikor sóként és világosságként szólítasz meg bennünket. Kérünk, add, hogy a tõled kapott bizalmat és szeretetet meg tudjuk élni és át tudjuk adni mindazoknak, akik velünk együtt élnek, és akiket ránk bíztál. Így visszük eléd kéréseinket.

A téged körülvett sokasághoz hasonlóan sokszor mi is félreértjük szándékodat. Mást vagy kevesebbet akarunk meghallani mindabból, amit te értünk tettél és mondtál. Az általad kijelölt utunk mellett saját ösvények után kutatgatunk. Kérünk, láttasd meg velünk igéd és valóságos jelenléted teljességét. Gyenge hitünkkel gyakran nem vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy embertársaink felé forduljunk. Hamar megtaláljuk a kifogásokat, hogy inkább magunkkal foglalkozzunk. Kérünk, add nekünk bátorságodat, és tölts el bizalmaddal, hogy megtaláljuk a szereteted után vágyókat.

Könyörgünk, hogy eszközeid lehessünk a betegek gyógyításában, a gyászolók vigasztalásában, a reményt vesztettek és haldoklók erõsítésében. Áldd meg a világ keresztyénségét, hogy világossággá tudjon válni a sötétségben, éltetõ sóvá a földön. Áldd meg teremtett világunkat önzetlen emberi gondosodással, hogy utódaink is gyönyörködni tudjanak teremtésed csodájában. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 123456
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5