Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Ökumenikus ima
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 123456
TÉMAKÖR: Ökumenikus ima
#590
Ökumenikus ima 13 éve, 2 hónapja  

2011. 9. hetében

Megváltó Jézusunk! Te legyõzted az õsellenséget, s ezzel örök idõre megmutattad a téged szeretõknek a bûntõl való szabadulás útját. A sátáni kísértések ma is sokakat csábítanak a bûn és a tõled való elszakadás útjára.

Köszönjük, hogy azért jöttél közénk, mert a sátán mindig újabb és újabb módon megjelenõ mûvét le tudod rombolni. Ebben a soha meg nem szûnõ munkában nekünk is van feladatunk bõven. Kérjük naponkénti segítségedet, mert gyorsan elfogy az erõnk, kitartásunk. Segíts mindnyájunknak, hogy hitben és szeretetben megújulva járhassuk a feléd vezetõ élet útját. Ehhez minden segítséget megkapunk tõled igében, szentségben, gyülekezeti közösségben, énekben, imádságban. Szentlelkedet kérjük, hogy mindezekben felismerjük ajándékaidat, örüljünk nekik, és hálaadásunk vég nélküli legyen. Urunk, tudjuk, hogy célba csak veled jutunk.

Példamutató szent életed indítson ma is sokakat követésedre és az áldozatos emberszeretetre. Mai világunk kísértései között irgalmadba ajánljuk a házastársakat és a családokat. Segítsd õket, hogy tiszta, egymást megbecsülõ és minden nemzedékrõl gondoskodni tudó életük legyen. Békességed adjon erõt és bölcsességet az esetleges viszályok megoldásához.

Légy támaszuk mindazoknak, akik segítségedre szorulnak: a betegek, gondokkal küzdõk, munkanélküliek, hajléktalanok, társtalanok, egyedül vergõdõ gyerekek, szomorúak és gyászolók nálad keressenek és találjanak megoldást, vigaszt. Segíts mindenkit, hogy pásztora tudjon lenni rászoruló embertársainak a te szereteted evangéliumával.

Gyõzelmes Krisztusunk, aki az Atyával egységben Úr vagy mennyen és földön, és mindent megteszel üdvösségünkre, könyörüljél a tiszta evangéliumot hirdető egyházakon, magyar népünk minden tagján és az egész emberiségen, hogy életünk és boldogulásunk legyen szent neved dicsõségére. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#603
Ökumenikus ima 13 éve, 2 hónapja  
2011. 10. hetében

Urunk! Hálát adunk neked azért, hogy hozzád mindig fordulhatunk imádságunkban. Jó tudnunk azt, hogy te ismered életünket, látod, mennyi szenvedés vesz körül bennünket. Magunk is a bajok tengerén hánykódunk. Tele van életünk testi-lelki gondokkal, törésekkel és csalódásokkal. Törékeny életünket most letesszük eléd. Nem hozhatunk mást, csak azt, ami a miénk: vétkeinket, félelmeinket, ürességünket. És kérünk: te töltsd fel üres szívünket, és szabadíts meg mindattól, ami tõled elválaszt bennünket.

Urunk! Áldott légy kegyelmed sok-sok jeléért, amelyekkel kíséred életünket, hogy ne csak nyomorúságunkra és bajainkra nézzünk. Hálát adunk azért, hogy van mire visszatekintenünk, hogy kegyelmed gazdagságát és irgalmadat eddig is megtapasztalhattuk életünkben. Kérünk, segíts, hogy bizalommal tudjunk elõre is tekinteni, hogy erõt tudjunk meríteni megváltó szenvedésedbõl, és így tudjuk szolgálni neved dicsõségét ott, ahová állítottál minket.

Istenünk! Köszönjük, hogy javunkat akarod, és mindent megtettél üdvösségünkért. Kérünk, adj több kitartást és erõt, hogy benned bízva, csendben hordozzuk el a nehézségeket, és felelõsen éljünk a nekünk adatott lehetõségekkel. Add, hogy Jézus Krisztus Urunkban meglássuk örök akaratodat, amellyel üdvösségre hívsz minket, és azt szeretnéd, hogy mindannyian áldjunk és dicsérjünk téged már itt, földi életünkben.

Kérünk, terjeszd ránk áldásodat, hogy az az áldás, amelyet egykor a hívõk atyjának, Ábrahámnak adtál, és amely Jézus Krisztusban teljesedett ki, rajtunk keresztül is terjedjen tovább a földön.

Kérünk, emlékezzél meg, Urunk, irgalmadról és kegyelmedrõl, mert azok öröktõl fogva vannak. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#614
Ökumenikus ima 13 éve, 2 hónapja  
2011. 11. hetében

Urunk, Istenünk, köszönjük neked mindazt, amit Jézus Krisztusban, a mi Urunkban adtál nekünk. Köszönjük, hogy benne és általa olyan közbenjárónk van, akinek a nevében magunk is bátran fordulhatunk hozzád, és eléd vihetjük imádságainkat. Te ismered hitünk gyengeségét, és tudod, hogy bár Jézusban társunkká lettél, mi mégis számtalanszor elfordulunk tõled, és máshol keresünk menedéket. Ezért kérünk: ítélj meg és ments meg, Istenünk!

Drága mennyei Atyánk! Tarts meg minket hitünkben, hogy ne a talán bizonytalansága, hanem a Jézusban általad kimondott igen és ámen bizonyossága legyen erõforrásunk életünk minden napján. Olyan jó tudnunk azt, hogy õ lett engeszteléssé a mi bûneinkért és az egész világ bûnéért. Olyan felfoghatatlan azzal szembesülnünk, hogy valaki ennyire szeret bennünket. Mi sokszor csak a bántást, a szeretetlenséget látjuk magunk körül. Segíts, hogy az értünk lehajolt kegyelem ereje felemeljen bennünket csüggedõ reménytelenségünkbõl, és a felebaráti szeretet gyakorlására indítson. Ezért kérünk: ítélj meg és ments meg, Istenünk!

Urunk! Te jól ismered kísértéseinket, azt, hogy milyen sokszor szeretnénk elfordulni tõled, és más istent imádni. Olyan istent, amelyik nem beszél vissza, amelyik engedelmeskedik nekünk, és amelyik nem követel tõlünk engedelmességet. Szabadíts meg bennünket legnagyobb bálványunktól, önzõ énünktõl! Tarts tükröt elénk a te igédben, és ments meg bennünket az önszeretet pusztításától. Add, hogy önmagunknál fontosabbnak tudjuk tartani a másik ember, a közösség javát. Így gondolunk most nemzeti ünnepünk hetében azokra, akik életüket áldozták a hazáért. Hálát adunk értük, és kérünk, add, hogy példájuk bennünket is az igazság és az igazságosság melletti kitartásra buzdítson. Segíts meg bennünket, hogy melletted maradjunk, hogy téged meg ne tagadjunk. Ezért kérünk: ítélj meg és ments meg, Istenünk!

Úr Jézus Krisztus, aki mint igazi fõpapunk esedezel értünk, téged kérünk, hogy segíts egyházadon. Add, hogy Szentlelked erejével épüljön országod. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#623
Ökumenikus ima 13 éve, 1 hónap  
2011. 12. hetében

Mindenható Isten, mennyei Atyánk! Hálát adunk neked, hogy megismerhettük Fiadat, Jézus Krisztust, aki azért, hogy közel jöjjön hozzánk, megalázta magát, emberré lett, és vállalta emberi életünket. Itt volt velünk, közöttünk élt, és itt van ma is a bûnbõl szabadulni vágyók, a szegények, az elnyomottak, a megkeseredettek között. Itt van velünk, hogy gondjainkkal ne maradjunk egyedül, hanem a te segítségeddel kiutat találjunk bûnös életünkbõl.

Segíts nekünk, mindenható Urunk, hogy legyen erõnk ellenállni a gonosz hatalmának. Személyes életünkben és a bennünket körülvevõ világban is annyi bûn, annyi gonoszság van jelen, hogy gyakran mi magunk is inkább elõidézõi, mintsem megállítói vagyunk a bûnnek, a gonoszságnak. Add, hogy minden ember a tisztaságra, az õszinteségre, a másik ember megbecsülésére és a szeretetre törekedjen.

Adj békét az emberek szívébe, hogy szûnjön a háború pusztító réme, az orvul lecsapó terrorizmus testet-lelket bénító jelenléte, a szegények és az ártatlanok kizsákmányolása. Adj nekünk reménységet, hogy a jövõ békésebb lesz, mint a jelen, hogy ne félelemmel, hanem bizalommal tekinthessünk a jövõ elébe. Adj országunk vezetõinek is bölcsességet, elõrelátást, hogy a népünket érintõ változásokban megtalálhassuk azt az utat, amely elõrevisz bennünket.

Köszönjük, hogy Jézus Krisztusban megláthatjuk, mit jelent téged egész életünkkel szolgálni. Köszönjük, hogy õ minden szavában és tettében alázatos maradt. Add a mi szívünkbe is ezt az alázatot, hogy úgy tudjuk szolgálatunkat végezni az emberek között, hogy megismerhessék örömhíredet. Áldd meg mindazokat, akik az örömhír követei egyházadban és az egész világon. Segíts, hogy látókörükbõl ki ne essenek azok, akiknek a legnagyobb szükségük van az evangélium üzenetének a megismerésére.

Add meg, Urunk, hogy hittel végezzük szolgálatunkat, és életünk minden pillanatát, minden mozdulatát a Jézus Krisztusban való hit járja át. Bocsásd meg bûneinket, adj nekünk új kezdetet, új reménységet. Szentlelked legyen velünk, hogy életünkben, családunkban, munkahelyünkön, a betegek, haldoklók, gyászolók mellett is a bûnbocsánat valósága, a hitben való járás öröme és a feltámadás reménysége szólalhasson meg.

Tiéd, Urunk, a dicsõség, mert meghallgatsz és megsegítesz bennünket az Úr Jézus Krisztus által. Köszönjük, hogy õ magára vállalta a halált is, és így mindanynyiunk halálát magára vette. Ámen.


Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#633
Ökumenikus ima 13 éve, 1 hónap  
2011. 13. hetében

Drága Mennyei Atyánk!

Hálát adunk neked, amikor házadban lehetünk, és átélhetjük ígéreted valóságát. Szent jelenlétedbe vontál bennünket. Igen, Atyánk, hálás a szívünk, ám Te látod, hogy nem mindig élõ a hitünk. Hányszor nincs szemünk meglátni a szenvedõt, a rászorulót. Szégyenkezve látjuk, mennyi mindent tehettünk volna a tõled kapott erõvel és szeretettel, de nem éltünk vele.

Köszönjük, hogy Szentlelked által megelevenítettél igéddel, erõsítetted gyenge hitünket, és így készítettél fel bennünket akaratod cselekvésére. Hálát adunk, hogy felülemelsz önzésünkön, megajándékozol atyai szíved szeretetével. Hálát adunk azért, mert közösséget teremtesz, nemcsak magadhoz hívsz, hanem a másik emberhez küldesz, irányt és célt adsz az életünknek. Hálát adunk azért, hogy látó szemet és érzõ szívet teremtesz bennünk, és cselekvõ szeretetre indítasz. Hálát adunk neked Jézus Krisztusért, aki nélkül semmit sem cselekedhetnénk, ami neked kedves, de benne mindennel megajándékoztad gyermekeidet.

Kérünk, Krisztusunk, légy Ura egyházadnak, óvd meg, hogy se emberi, se a gonosz hatalmat ne vehessen rajta! Te vezess minket, hogy néped szertejárva jót cselekedhessen általad, hitünk így ne lehessen meddõ vagy képmutató dicsekedéssé ajkunkon. Körülöttünk élnek szegények, elesettek és betegek, magányosak és elhagyottak, tudjuk, közülük ránk is bíztál némelyeket, ezért add nekünk a szeretet leleményességét, hogy hitünket megmutathassuk az értük végzett szolgálatban.

Szentlélek Úristen! Te jelen vagy ebben a világban, és betöltöd azokat, akik hívõ bizalommal kérik ezt. Neked itt, a földön nincs kezed, lábad és szájad, de nekünk van, és szeretnénk szolgálatodra szentelni. Köszönjük, hogy kegyelmi ajándékaidat adod kinek-kinek, ahogy akarod, hogy használjunk vele. Nem szeretnénk megszomorítani engedetlenségünkkel, ezért hordozz minket naponként, mert nélküled nem tudnánk hinni, sem a mi Urunk Jézushoz eljutni. Áldjuk érted az Atyát és a Fiút, akinek érdeméért jöttél el hozzánk.

Istenünk, hallgasd meg imádságunkat, hogy mindaz, amit kértünk, ne csupán kegyes kívánság, de élõ valóság lehessen! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#641
Ökumenikus ima 13 éve, 1 hónap  
2011. 14. hetében

Urunk, Istenünk, köszönjük neked mindazt, amit Jézus Krisztusban, a mi Urunkban adtál nekünk. Köszönjük, hogy benne és általa olyan közbenjárónk van, akinek a nevében magunk is bátran fordulhatunk hozzád, és eléd vihetjük imádságainkat. Te ismered hitünk gyengeségét, és tudod, hogy bár Jézusban társunkká lettél, mi mégis számtalanszor elfordulunk tõled, és máshol keresünk menedéket. Ezért kérünk: ítélj meg és ments meg, Istenünk!

Drága mennyei Atyánk! Tarts meg minket hitünkben, hogy ne a talán bizonytalansága, hanem a Jézusban általad kimondott igen és ámen bizonyossága legyen erõforrásunk életünk minden napján. Olyan jó tudnunk azt, hogy õ lett engeszteléssé a mi bûneinkért és az egész világ bûnéért. Olyan felfoghatatlan azzal szembesülnünk, hogy valaki ennyire szeret bennünket. Mi sokszor csak a bántást, a szeretetlenséget látjuk magunk körül. Segíts, hogy az értünk lehajolt kegyelem ereje felemeljen bennünket csüggedõ reménytelenségünkbõl, és a felebaráti szeretet gyakorlására indítson. Ezért kérünk: ítélj meg és ments meg, Istenünk!

Urunk! Te jól ismered kísértéseinket, azt, hogy milyen sokszor szeretnénk elfordulni tõled, és más istent imádni. Olyan istent, amelyik nem beszél vissza, amelyik engedelmeskedik nekünk, és amelyik nem követel tõlünk engedelmességet. Szabadíts meg bennünket legnagyobb bálványunktól, önzõ énünktõl! Tarts tükröt elénk a te igédben, és ments meg bennünket az önszeretet pusztításától. Add, hogy önmagunknál fontosabbnak tudjuk tartani a másik ember, a közösség javát. Segíts meg bennünket, hogy melletted maradjunk, hogy téged meg ne tagadjunk. Ezért kérünk: ítélj meg és ments meg, Istenünk!

Úr Jézus Krisztus, aki mint igazi fõpapunk esedezel értünk, téged kérünk, hogy segíts egyházadon. Add, hogy Szentlelked erejével épüljön országod. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 123456
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5