Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Ökumenikus ima
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 123456
TÉMAKÖR: Ökumenikus ima
#652
Ökumenikus ima 13 éve  
2011. 15. hetében

Urunk, hálatelt szívvel szólítunk meg most, amikor a szent városba bevonuló Jézus Krisztus érkezését várjuk, és hisszük: ezen az ünnepen is jelen lesz közöttünk, megérkezik hozzánk igéden, szavadon keresztül.

Köszönjük az egyházi esztendõnek ezt a nagyon sajátos és különleges alkalmát: a nagyhét nyitányát. Ebben nem egyszerûen a passiótörténet legelsõ stációját látjuk, hanem benne már a nagypéntek fájdalmának és a húsvéti örömnek a foglalatát is ajándékba kapjuk. El kell, hogy ragadjon bennünket a kegyelem nagyságának sodrása, amelyben együtt hömpölyög a golgotai kereszthalál valósága, de az üres sír feltámadásra utaló jele is.

Köszönjük, hogy világossá válhat ma a számunkra: tiéd az ország és tiéd a hatalom. A rangrejtve érkezõ Király nem az elvárásainkhoz igazított, nem a kívánságaink szerint kozmetikázott Messiás. Hanem az, aki – minden földi hatalom paródiájaként – szamárháton érkezik meg az alázat s az igazi, embernek való, emberléptékû, de isteni mértékû szeretet és irgalom egyszerûségével. És mégis minden égi és földi hatalom letéteményesét fedezheti fel benne húsvét hajnalán a szívekben megszületõ hit.

Add, hogy felismerjük, megtanuljuk: az ember szabadulása, jóléte, testi-lelki egyensúlya nem külsõ tényezõkön vagy a körülményeken múlik. Egyedül a veled való összhangban találhatjuk meg önmagunkat is. Abban, ha van hová letennünk napjaink örömét, gondját, terhét, életünk minden mozzanatát, emberi kapcsolataink sokszor kusza szövevényét, a bûnök, bajok átkát is. A kereszt valósága ezt az emberrel való szolidaritást és egyben a szabadulás, a megmenekülés lehetõségét kínálja a számunkra. Ne engedd elvétenünk az irányt, az élet irányát! Hadd csodálkozzunk rá a passiótörténet olvasása, az igehirdetési alkalmak, az emóciókat ébresztõ zenei élmények kínálata közepette, hogy mindez egyetlen mondanivalót szolgál, egyetlen lényeges üzenet felé terelget: minden értünk és miattunk történt.

A világ eseményeinek szálait te tartottad és tartod kézben egykor és ma is, Urunk. A történések mögött embermentõ, üdvösséget munkáló akaratod és hatalmad formálódik ki. Ezért kiálthatunk mi is örömmel és ujjongva, ahogy erre a prófétai ige hív.

Segíts minket megmaradni ebben a hitben! Egyedül a te életet teremtõ hatalmadban bízva visszük most eléd világunk sokféle nyomorúságát, viszályát, kínját, baját, sebét. Urunk, te, akinek végtelen hatalmad és irgalmad van, gyógyítsd meg a világ sebeit! Hozzád fordulunk, amikor egyházadért imádkozunk. Légy türelmes hozzánk, és gyakori hûtlensége ellenére tekints népedre. Hordozd a kicsinyeket, adj tiszta örömöt fiataljainknak munkájukban, családjukban. Nyisd meg elõttük, lehetõségeik horizontját. Adj békés és tartalmas napokat idõseinknek. Te teremts otthonos közösséget gyülekezeteinkben. Élet Ura, a te kezedbe tesszük le elõrement testvéreink életét, a gyászt, a szomorúságot, a bánatot. Urunk, akinek végtelen hatalmad és irgalmad van, add, hogy úgy tekintsünk örök országod felé, mint akiknek reménységük van! Jézus Krisztusért, az életünkbe bevonuló virágvasárnapi királyért kérünk: Urunk, hallgass meg minket. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#666
Ökumenikus ima 13 éve  
2011. 16. hetében

Köszönjük neked, Istenünk, húsvét hajnalát! A tiszta, verõfényes reggelt, az elhengerített követ. Az angyal szavát. Gyõzelmedet. Mindezért örvendezõ szívvel kiáltjuk bele mi is a világba: Az Úr feltámadt! Az Úr valóban feltámadt!

Megvalljuk neked, hogy sokszor csak a lezárt sírkövekig lát a szemünk. Nem látjuk a kövek között megbúvó virágot. Nem látjuk a haláltól az életet. Erõsítsd bennünk a hitet, hogy te legyõzted a halált, megtörted hatalmát. Erõsítsd bennünk a reményt, amikor reménytelenség gyötör bennünket, hogy több az élet, mint hatvan-hetven esztendõ! Hogy tudjuk kiáltani: Az Úr feltámadt! Az Úr valóban feltámadt!

Kérünk, Urunk, segíts arra, hogy húsvét hajnalának fénye megvilágítsa hétköznapjainkat! Megtörted a bûn hatalmát, segíts, hogy utunkat a te gyõzelmed erejébõl tudjuk végigjárni! Olyan sok bukás és kudarc van már mögöttünk. Tudjuk, hogy nélküled vesztesek vagyunk, és hisszük, hogy veled gyõzhetünk. Ezért hirdetjük: Az Úr feltámadt! Az Úr valóban feltámadt!

Urunk, szeretetedbe ajánljuk a betegeket, a megfáradtakat, az elesetteket. Engedd megtapasztalniuk erõtlenségükben a te erõdet! Megszomorodott szívüket vigasztald szereteted által! Segíts minket arra, hogy nyomdokodba lépve el tudjuk vinni hozzájuk is húsvét örömhírét: Az Úr feltámadt! Az Úr valóban feltámadt!

Oltalmadba ajánljuk egyházunkat. Segítsd, hogy a tõled kapott világosságot sugározza szerte a világba! A békétlenségbe vigye a békességet, és az igazságtalanságban merje az igazságot szólni. Adj növekedést gyülekezeteinknek! Könyörgünk a keresõkért, a kételkedõkért, a bizonytalanokért. Ajándékozd meg õket Lelkeddel, hogy meghallják az Életet teremtõ húsvéti hírt: Az Úr feltámadt! Az Úr valóban feltámadt!

Hallgasd meg imádságunkat feltámadott, élõ Urunkért, akié a dicséret és a dicsõség mindörökké. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#675
Ökumenikus ima 13 éve  
2011. 17. hetében

Urunk, taníts és formálj bennünket, hogy befogadjunk a szívünkbe, az életünkbe. Istenünk! Jézus Krisztusért Atyánknak nevezhetünk téged, ezért hozzád térünk meg naponta. Köszönjük, hogy táplálsz bennünket igéddel. Hálát adunk neked azért, hogy lelki otthonunkká teszed a gyülekezetet, és társakat adsz mellénk a szolgálatban. Olyan jó, hogy számon tartod sikereinket, kudarcainkat, hogy szeretsz és értékesnek tartasz bennünket, mert nem szavaink és cselekedeteink alapján ítélsz meg minket, mint a világ, hanem szívünk valódi indulata szerint. Mindennapi életünkben megannyi próbán keresztül is formálsz mindannyiunkat, mert felelõsen szóló és cselekvõ követõiddé akarsz tenni bennünket, olyanokká, akik tiszta szívvel és igaz hittel hirdetik szeretetedet.

Sokszor nem érdemeljük meg irgalmadat, hiszen olyan könnyen látjuk meg a szálkát a másik szemében, míg a magunkéban még a gerendát sem vesszük észre. Számtalanszor gyorsan és meggondolatlanul törünk pálcát felebarátunk felett, mert úgy gondoljuk, hogy mi különbek vagyunk nála. Amikor pedig minket bírálnak, hajlamosak vagyunk arra, hogy dacosan reagáljunk, vagy pedig teljesen elkeseredünk.

Köszönjük, hogy mindig velünk és mellettünk vagy; még akkor is, amikor mi nem érezzük magunkat méltónak erre. Leginkább ekkor – nyomorúságunkban és harcainkban – jelentesz számunkra támaszt, és nem ítélsz el, bármit is mondtunk vagy cselekedtünk. Mert te nem azt nézed, ami a szem elõtt, hanem azt, ami a szívben van. Senki nem titkolhat el semmit elõtted. Ennek súlya azonban nem kell, hogy félelmet ébresszen bennünk, hiszen Jézusért a gyermekeid vagyunk, és õszintén feltárhatjuk elõtted egész életünket. Kérünk téged, hogy ne méltatlanságunkra tekints, hanem Krisztus áldozatára, értünk kiontott vérére.

Hálatelt szívvel köszönjük meg neked mindazt, amit általa adtál és adsz mindenkinek, aki kéri. Az õ nevében fordulunk most is hozzád, hogy áldd meg a világot, amelyet teremtettél, vedd körbe kegyelmeddel hazánk népét és vezetõit. Te légy, kérünk, a gyermekeiket nevelõ édesanyákkal és édesapákkal, és te vidámítsd meg a családok életét. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#685
Ökumenikus ima 13 éve  
2011. 18. hetében

Áldott légy, Urunk, amiért feltámasztottad a halálból egyszülött Fiadat, Jézus Krisztust! Köszönjük, hogy a bûn, a halál és a kísértõ feletti gyõzelmére emlékeztetsz bennünket ezen a héten is. Diadala megörvendezteti, megbátorítja szívünket, hiszen nem maradtunk egyedül. A keresztyének nagy családjának múltja, jelene és jövendõje is hirdeti: él az Úr! Õ, mint jó Pásztor hívja, gyûjti, õrzi nyáját, melynek közösségében – megelõzõ szeretetének köszönhetõen – mi is otthonra lelhetünk.

Urunk, Krisztusunk! Dicsõítünk téged, mert Szentlelked, igéd üzenete által újra és újra megerõsödünk hitünkben: te vagy a Krisztus. Boldogan vallhatjuk: van Megváltónk, van Szabadítónk.

Jó átélnünk, hogy szelíd hangod megszólít otthoni áhítatunkban, s a gyülekezet közösségében. Szavad hatalmát éljük át, ahogyan oszlik félelmünk, aggodalmaskodásunk, kételkedésünk. Mint jó Pásztor gyógyítod a sebeket, amelyeket mi okoztunk, vagy amelyeket mi kaptunk. Pásztorunkként szenvedtél értünk, hogy vétkes adósságaink terhét magadra vedd. Így újra örömmel halljuk köszöntésedet: „Békesség néktek!”

Bocsásd meg, hogy sokszor hiányzik életünkbõl a csend, s a veled való beszélgetést is elhanyagoljuk. Nélküled tervezzük a holnapot, nélküled megyünk a magunk által választott úton. Nincs fülünk meghallani világosan érthetõ, javunkat, életünket munkáló pásztori szavadat. S amikor egyre inkább erõt vesz rajtunk a nyugtalanság, a kétségbeesés, és tehetetlenségünk falaiba ütközünk, késõn döbbenünk rá, hogy letévedtünk az útról, melyre elhívtál bennünket. Ó, Urunk, irgalmazz, bocsáss meg nekünk!

Amikor pásztorolásod alatt járjuk rövid vándorutunkat, kérünk, ébreszd fel felelõsségünket egymás iránt. Add, hogy a te lelkületeddel tudjunk jelen lenni családunk közösségében. Hassa át életünket a te szeretetednek a melege, jósága. Tudjunk megbocsátó, önzetlen szeretettel fordulni szüleinkhez, gyermekeinkhez, a megfáradt öregekhez, a betegség, a gyász terhét hordozókhoz. Add, hogy néped közösségében mint Krisztusban testvérek munkálkodhassunk együtt.

Kérünk, pásztorold a pásztorokat, az igehirdetõket, az egyházi szolgálattevõket, a tanárokat, a szeretetintézményeinkben szolgáló testvéreinket. Küldj idõben segítséget az útjukat tévesztettek és az útkeresõ fiatalok mellé! Ajándékozd meg igazi, felelõs gondolkodással, bölcsességgel a világ vezetõit. Tekints irgalommal hazánkra is. Erõsítsd reménységünket, hogy ígéreted rajtunk is beteljesedik, és megtartó kezedben lehet életünk most és földi utunk végén is. Hiszen a teljesség felé, a te színed elé tartunk.

Urunk, kérünk, hallgasd meg könyörgésünket! Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#699
Ima 2011. 19. hetében 12 éve, 11 hónapja  
Mindenható, kegyelmes mennyei Atyánk, kérünk téged, hallgasd meg néped fohászkodását. Amikor most eléd terjesztjük hálaadásunkat és könyörgésünket, legyen kedves elõtted a mi imádságunk.

Köszönjük neked éltetõ igédet: törvényed tisztító erejét és igazságát, evangéliumod örömét, mely mindenkor az életnek a halál felett aratott diadalát hirdeti. Kérünk, adj nékünk mindenkor hálás szívet, hogy örömmel tekintsünk isteni szereteted nagyságára. Tedd teljessé közöttünk üdvözítõ akaratod munkálkodását. Részesítsd gondviselésed kegyelmében egyházadat, és naponként add meg neki mindazt a jót, amellyel neved dicsõségére hûségesen hirdetheti igédet az emberek között!

Köszönjük a következő megszentelt napot, a pihenés és a lelki töltekezés idejét. Az elmúlt heti eredményeinkért neked mondunk dicséretet; botlásainkat, tévedéseinket a te bûnbocsátó szeretetedbe ajánljuk. Istenünk, kérünk, légy velünk az eljövendõ héten is, intéseddel, áldásoddal kísérj utunkon.

A tõled jövõ szeretet arra indít bennünket, hogy megemlékezzünk elõtted az egész világról. Ne feledkezzél meg azokról a népekrõl, amelyek nyomorúságban szenvednek. Indítsd irgalomra irántuk a mi szívünket is, hogy könyörgéssel, szeretetbõl fakadó tetteinkkel enyhíteni igyekezzünk megpróbáltatásaikat. Kérünk, te tedd bölcsebbé a világ vezetõit, a vagyon- és hatalomszerzésben te adj nekik önmérsékletet. Add meg nekünk, Istenünk, hogy e gyönyörû bolygón, melyet minden népnek lakóhelyül rendeltél, nagyobb békesség legyen, és több örvendezõ ének. Benned való örömöt, megelégedettséget kérünk a hazánkban és határainkon túl élõ honfitársaink számára is.

Teremtõ Istenünk, kérünk, te légy õrizõje a családok békéjének. Oltalmazd és védd az árván maradt, széttöredezett családokban szenvedõ gyermekeket! Szabadíts meg minket a nélkülözéstõl és a pazarló fényûzéstõl! Tisztes megélhetést kérünk tõled minden családfenntartónak. Áldd meg a szülõket megelégedettséggel, hogy elegendõ idõt szánjanak gyermekeikre, s a tõled tanult szeretettel irányítsák õket a te utadon! Adj vigasztalókat beteg, elesett, magányos embertársaink mellé, és az élet harcaiban megfáradt idõseknek te adj csendes öregséget, bölcsességükre, tudásukra, hitükre odafigyelõ fiatalokat! Életük végsõ harcában te állj a hozzád készülõk mellett, Szentlelked erejével te vigasztald a gyászolókat!

Végezetül könyörgünk hozzád családunkért és önmagunkért. Add meg nekünk a jó reménységet és az erõs bizodalmat, hogy itt a földön a te dicsõségedre élhetünk, s egykor majd mi is ott lehetünk a te országod örömében Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#707
Ima 2011. 20. hetében 12 éve, 11 hónapja  
Mennyei Atyánk! Jézus Krisztus és a Szentlélek által szüntelenül buzdítasz, és tanítasz minket imádkozni, ezért most eléd visszük könyörgéseinket.

Könyörgünk a teremtett világért! Hálát adunk neked gondoskodásodért, az éledõ természetbõl áradó reménységért.

Könyörgünk a tiszta evangéliumot hirdető egyházakért. Hálát adunk neked legfõképpen Jézus Krisztusért, a mi Urunkért és Megváltónkért. Könyörgünk az egyházi vezetõkért és a vezetettekért, kicsikért és nagyokért. Tudjuk, hogy akire sokat bíztál, attól sokat kérsz számon; add erõdet, hogy ne fáradjunk bele az evangélium hirdetésébe. Adj megújult lelkesedést, ha a közöny falaiba ütközünk. Könyörgünk az e világban fogytán lévõ türelmes szóért; adj kitartást választottaidnak. Erõsítsd és oltalmazd népedet, add, hogy meghalljuk hívó és útmutató szavad!

Könyörgünk hazánkért, határainkon belül és kívül élõ népünkért. Hálát adunk neked minden ajándékért, melyet magyar népünknek adtál. Könyörgünk minden népért és nemzetért. Adj bölcsességet egymás segítésében, és adj elõrehaladást a jóban!

Könyörgünk a rászorulókért. Hálát adunk neked, hogy te nem próbálsz meg minket erõnkön felül, és a nehézségekben is megmutatod megtartó erõdet a benned bízóknak. Adj nekünk alázatos és engedelmes szívet, adj vigaszt, erõt és reményt! Könyörgünk a rászorulókért, a betegekért, az elhagyottakért és a gyászolókért. Könyörgünk a szegénységgel küzdõkért és a gazdagságban eltévelyedettekért is.

Könyörgünk közösségeinkért. Hálát adunk neked közeli és távoli rokonainkért, szeretteinkért, barátainkért. Te áldd meg otthonainkat, családunkat! Add meg kegyelmesen mindazt, amire közösségeink építéséhez szükségünk van. Adj nekünk több megértést egymás iránt!

Végül eléd visszük hálánkat és könyörgésünket mindenért, ami tetszésed szerint való. Fogadd hálaadásunkat, és teljesítsd kéréseinket a mi Urunkért, Jézus Krisztusért. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 123456
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5