Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Ökumenikus ima
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 123456
TÉMAKÖR: Ökumenikus ima
#714
Ima 2011. 21. hetében 12 éve, 11 hónapja  
Szeretõ mennyei Atyánk, teremtõ Istenünk!
Könyörgünk hozzád az egész világért. Állítsd meg a gonoszság hatalmát! Adj békét a háborúzó feleknek, hogy a te békéd diadalmaskodjék mindenhol. Segítsd meg éhezõ és szükséget szenvedõ embertársainkat. Állítsd meg a pusztító betegségeket, hogy az élet gyõzzön a halál fölött!

Könyörgünk a kereszténységért. Szentlelkeddel légy a kétkedõk mellett! Fékezd meg a hamis tanításokat, a tévútra térítõ hangzatos szavakat! Oldd fel a bilincseket, amelyek elválasztják egymástól a felekezeteket. Add, hogy meglássuk, mit tanulhatunk egymástól: a szeretetrõl, az összetartozásról és az emberbaráti érzésekrõl. Ne engedd, hogy elszakadjanak egymástól azok, akik a te nevedet vallják, és benned hisznek. Add, hogy testvért lássunk a másikban, és ne vetélytársat. Légy velünk és gyülekezetünkkel, hogy mindenben a te szent neved uralkodjék, s akik gyülekezetünket látják, lássanak meg téged is!

Könyörgünk hazánkért. Áldd meg magyar népünket minden jóval! Formáld és enyhítsd meg a politikusok szívét, hogy ne a maguk hasznát keressék, hanem népünk javáért fáradozzanak. Törvényeinkben tükrözõdjék a szeretet parancsa, ítéleteinkben legyen ott az irgalom. Add, hogy a mezõgazdaságból élõk ne keseredjenek el; hogy az orvosok itt találják meg elõmenetelüket, és ne hagyják el ezt az országot; hogy a tanítók szívesen oktassanak, és mindenki hivatásának tekintse a munkáját, ne pedig rabigának!

Könyörgünk hozzád az emberekért. Add áldásodat a családokra, hogy az egyetértés és a szeretet legyen a vezérük, ne a széthúzás. Óvd meg a problémákkal küzdõ házaspárokat attól, hogy a válást tekintsék az egyetlen lehetséges megoldásnak. Állj meg a betegek ágya mellett gyógyító szavaddal, enyhítsd a fájdalmukat. Ne hagyd magukra a halál révén állókat. Vigasztald meg azokat, akik sírnak és gyászolnak. Segíts azoknak, akik nehéz utat járnak be ezen a héten!

Könyörgünk magunkért. Légy velünk életünk minden napján, hogy veled akarjunk boldogulni; hogy szívesen hallgassuk és keressük üzenetedet ebben a zajos világban; hogy megtaláljuk Jézus Krisztust és az õ dicsõségét, és ne szakadjunk el attól! Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#724
Ima 2011. 22. hetében 12 éve, 11 hónapja  
Istenünk! Hálaadó szívvel állunk meg színed elõtt. A legnagyobbat adtad nekünk, szeretetedet, önmagad lényegét, mely szent Fiad megváltása által nyilvánvalóvá lett a világ számára. Az ebben való hit és remény legyen a mi erõnk, amikor hozzád imádkozunk.

Add, hogy nyitott legyen a szívünk, a lelkünk és az értelmünk igéd meghallására. Kérünk, növeld hitünket, erõsítsd reménységünket, és tedd teljessé szeretetünket, hogy felismerjük: te vagy az egyetlen és igaz Isten.

Kérünk, bátorítsd lelkünket, hogy mindazt, amit hallunk rólad, tovább tudjuk adni családunk tagjainak, szeretteinknek, barátainknak. Kérünk, õrizd az evangélium tanítását szívünkben, hogy lelkünk mindig éber legyen arra, ami tõled származik. Adj kellõ bölcsességet és értelmet, hogy amit kaptunk Tőled, azt a Szentlélek megvilágosító ereje által elfogadjuk, befogadjuk, és élni tudjunk általa akaratod szerint.

Add, hogy nemzetünk lelkileg újjászülessen; ébredjen fel a hit világosságára, és cselekedje annak igazságát. Éreztesd üdvözítõ kegyelmedet népünkkel, hogy csak az egyedül igazat, téged kövessen és szolgáljon, ne azt, ami kárhozatba dönt.

Erõsítsd a szolgálatban akiket elhívtál, az ige hallgatóit pedig tedd készségessé a hallásra és az abból fakadó cselekvésre.

Védj bennünket a bajtól, a betegségtõl, a szenvedésben légy erõnk és kõsziklánk, hogy lelkünk erõsebb legyen a fájdalomnál. Vigasztaló szereteted gyógyítsa beteg testvéreinket, és erõsítse az õket ápolókat.

Istenünk! A te képmásodra teremtettél minket. Add, hogy ez kiteljesedjen földi vándorpályánkon mindannyiunk üdvösségére a mennybe ment Úr Jézus Krisztus által. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#735
Ima 2011. 23. hetében 12 éve, 11 hónapja  
Urunk, köszönjük most a Pünkösd előtti héten, hogy kiárasztod Szentlelked! Add megígért ajándékodat ezen az ünnepen. Adassék a Lélek a nyugtalan és békétlen, összezavarodott világ számára!

Mennyei Atyánk! Ma is sötét fellegek vonulnak át felettünk, és borúlátóak vagyunk, ha magunkra, a családokra, magyar nemzetünkre, hazánkra, egyházunkra gondolunk. Elborít a káosz, a nyugtalanság örvényként húz és sodor bennünket egyre mélyebbre. Vedd észre kiáltásunkat! Ajándékozz meg renddel, nyugalommal, átgondoltsággal, megújult és neked szentelt élettel! Adassék a Lélek, hogy megtaláljuk és áldjuk meg nem szûnõ békességed!

Atyánk, mutass az élõ forrásra, hogy tiszta levegõt lélegezve gyönyörködhessünk a teremtettség szépségében! Adassék a Lélek, hogy észrevegyük és csodáljuk teremtõ Lelked munkáját!

Könyörgünk egyházainkért, gyülekezeteinkért. Hadd hirdessük tisztán a feltámadott Krisztus szabadító erejét, bûnbocsátó szeretetét! Adassék a Lélek, hogy növekedjen azok száma, akik magasztalják megváltó Krisztus Urunkat!

Krisztus Lelke adassék egyházaink fiataljainak! Könyörülj rajtuk, hogy hitvalló, elégedett életet élhessenek! Könyörgünk értük, hogy legyen mellettük hittestvér, akivel megélik az imádságos, hívõ életet, amikor halványul hitük ereje.

Imádkozunk azért, hogy az édesanyák és az édesapák példamutató, szelíd életet éljenek. Urunk, a felnõtt nemzedék tagjait tedd késszé arra, hogy nehéz harcaikban a tisztesség, a becsületesség, a tisztaság, a türelem javára döntsenek. Vedd pártfogásodba közösségeinket, add, hogy megtalálják helyüket, feladataikat és céljaikat.

Pünkösd ünnepén szembesülünk azzal, hogy gyakorta magányos, magára hagyott, szomorú, megfáradt lelkû emberként élünk a világban. A Lélek tüzét add a szürkeségben, egyformaságban élõknek! A lelki betegségben szenvedõknek, a depresszióval küszködõknek add a vigasztaló Lélek gyógyító erejét! Védd meg azokat, akik félnek! Töröld le azok könnyét, akik gyászukban az elmúlás, a veszteség nehéz terheit hordozzák, és az élet gyõzelmének hírével enyhítsd a lelki sebeket!

Hallgass meg minket, Urunk, és küldd el Szentlelkedet! Ajándékozz meg, hogy örvendezõ életünk lehessen benned, egyházadban! Jézusért kérünk, akié a dicsõség és a hatalom örökké. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#746
Ima 2011. 24. hetében 12 éve, 10 hónapja  
Teremtõ mennyei Atyánk!

Hálatelt szívvel állunk meg elõtted. Köszönjük, hogy igédben újra és újra tanítasz minket. Add, hogy szavad mutasson utat nekünk életünk hétköznapjaiban is!

Könyörgünk a világért, ezért a bolygóért, amelyet te alkottál, és amelyet te rendeltél nekünk lakóhelyül. Add, hogy felelõsen tudjunk itt élni, és add, hogy meglássuk: az élet, a teremtett világ társunk, nem pedig rabszolgánk e földi vándorút során. Adj nyitott fület, látó szemet és bölcs szívet a döntéshozóknak! Add, hogy ne csak a saját hangjukat hallják, és túl tudjanak látni önzõ érdekeiken. Könyörgünk háborúságban és nyomorúságban élõ embertársainkért! Nyújtsd ki feléjük kezed, és lazíts az életüket gúzsba kötõ számtalan köteléken!

Áldd meg hazánkat, áldd meg népünket! Add, hogy a próbatételek idején se feledjük azt, hogy mindig kinyújtod felénk védõ karodat, és hogy oltalmad kíséri lépteinket. Áldd meg egyházadat! Add, hogy mindenki, aki szolgád és megbízottad lehet, örömmel végezze a reá bízott feladatot. Add, hogy békében tudjunk egymás mellett élni, hogy a különbözõségeink egyetlen, téged dicsérõ, téged magasztaló énekké legyenek!

Könyörgünk gyülekezetünkért. Add, hogy a rendelt idõben figyelni tudjunk az evangélium hirdetõire! Áldd meg a pásztorokat és a szolgálattevõket, akiket országod építésére hívtál el munkásnak!

Add, hogy mindig észrevegyük, ha életünk bõvelkedik ajándékaidban, és meglássuk, hogy sokan vannak mellettünk, akik szükséget szenvednek. Ne engedd, hogy süketek legyünk a kérõ szóra! Ne engedd, hogy vakok legyünk meglátni az emberek éhségét és szomjúságát! Mennyei Atyánk, kérünk, vigyázz magányos, elesett, idõs embertársainkra. Vigyázz a túl korán felnövõ gyermekekre, az idõ elõtt megpróbáltatásnak kitett életekre! Könyörgünk azokért is, akik nem lehetnek most velünk.

Légy azok mellett, akik betegséget hordoznak, enyhítsd a végsõ búcsúra készülõk terheit. Add, hogy Jézus Krisztus értünk hozott áldozata az élet végén erõt és reménységet adjon minden embernek! Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#754
Ima 2011. 25. hetében 12 éve, 10 hónapja  
Mennyei Édesatyánk!

Hálaadással állunk meg most színed elõtt, amiért ezen a héten is emlékeztettél irántunk való szeretetedre és jóakaratodra. Áldunk téged, hogy Jézus Krisztusban gyermekeiddé fogadtál minket, és Szentlelked által vezetsz, jóra segítesz bennünket. Köszönjük neked, hogy értékesek, fontosak vagyunk a számodra, olyanok, akikkel törõdsz.

Köszönjük, hogy megbízásunk van a világon, hogy feladatokat adtál nekünk, és hogy gyönyörködsz abban, amikor keresünk téged. Köszönjük, hogy nem hagysz bennünket árván, hanem eljössz hozzánk, engeded, hogy találkozzunk veled, megérintesz bennünket, és magadhoz vonzol. Köszönjük, hogy áldássá akarod tenni az életünket. Hálát adunk azért, hogy nemcsak megalkottál bennünket, hanem figyelsz is ránk. Tanítasz, nevelgetsz, terelgetsz, hogy azzá válhasson az életünk, aminek te tervezted.

Urunk, te ismersz bennünket, tudod, hogy gyakran jobban hiszünk a magunk megérzéseinek, mások tanácsának vagy az emberi bölcsességnek, mint neked. Uram, nem könnyû velünk, sokszor megszomorítunk téged. Köszönjük, hogy te mégis úgy szeretsz bennünket, ahogyan az ember a gyermekeit. Újra meg újra hívsz, keresel bennünket, hogy - makacsságunk és okoskodásunk ellenére is - célba érhessünk, és áldott életet élhessünk a te örömödre.

Hozzád fordulunk most, Istenünk, hogy hûségedre bizalmunkkal válaszoljunk. Kérünk téged, érleld a szívünket belátásra. Adj megújulást, téged keresõ szívet egyházadnak és minden embernek. Munkáld az igaz megtérést és a feléd fordulást mindnyájunkban!

Segítsd népünket és vezetõinket, hogy a neked tetszõ értékrend szerint éljenek; add, hogy bölcs szívhez jussunk! Támogasd a családokat! Bátorítsd a szülõket, hogy inkább ragaszkodjanak a te tanácsaidhoz, mint a világ sodrásához, amely mindent megad, csak éppen a legfontosabbat vonja el a kicsinyektõl. Adj belátást a házastársaknak, hogy az oly tetszetõs, divatos viselkedésformák helyett inkább a neked tetszõ hûséget és tapintatos szeretetet válasszák!

Erõsítsd a gyengéket, óvd a magukra maradottakat, vigasztald a bánkódókat, csendesítsd el a háborgó szíveket, gyógyítsd be a sebeket, csitítsd a viszályokat! Használj ebben a munkában bennünket is a te dicsõségedre és embertársaink javára! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#764
Ima 2011. 26. hetében 12 éve, 10 hónapja  
Mindenható Istenünk!

Hálát adunk azért, hogy keresel és megszólítasz bennünket. Nem érdemeljük meg figyelmedet és áldozatodat, mert gyakran megfeledkezünk a veled való kapcsolat ápolásáról. Bûnök szennyezik lelkünket, te mégsem fordítasz nekünk hátat. Add, hogy tisztán lássuk irántunk megnyilvánuló szereteted mélységét, hogy abból erõt merítve mi is el tudjunk indulni az idegenbõl hazafelé! Adj erõt nemet mondani a csábító lehetõségekre, az egyszerût, a tisztát, az otthonit választani.

Sokszor nem értjük, mi hova vezet ebben a világban. Már sokszor az sem egyértelmû, melyik a világos és melyik a sötét. Csak akkor lehetünk nyugodtak, ha életünket, sorsunkat te tartod kezedben. Kérünk, vedd pártfogásodba országunk népét, mert nélküled a legjobb lehetõség is rossz lehetõség, de ha a te áldásod van rajtunk, akkor minden nehéz helyzet a javunkra válik. Add, hogy ezt felismerve hálás és reményteli szívvel éljünk, minden jót tõled reméljünk, minden nehézséget atyai szeretetedre bízzunk.

Mennyei Atyánk, rád bízzuk azokat, akik különösen is rászorulnak irgalmadra: a gyermekeket, az idõseket, a szerencsétlen sorsúakat, a betegen élõket. Azokat, akik egészségesnek tûnnek, ám lelki bánatuk miatt mégsem azok. Lelked erejével támassz irántuk irgalmat és segítõ szándékot a többi emberben! Add, hogy egymásnak segítõtársai, igaz barátai lehessünk! Add, hogy megtapasztaljuk a jó szándék és a segítõ kéz áldását.

Szeretõ Urunk, kérünk, add meg nekünk, hogy belássuk és megvalljuk bûneinket, valahányszor haszontalan szolgáid voltunk. Add, hogy megtapasztaljuk Lelked egységet teremtõ erejét és az összetartozás örömét szent neved dicsõségére! Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 123456
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5