Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Ökumenikus ima
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 123456
TÉMAKÖR: Ökumenikus ima
#774
Ima 2011. 27. hetében 12 éve, 10 hónapja  
Mindenható Istenünk!
Hálát adunk azért, hogy keresel és megszólítasz bennünket. Nem érdemeljük meg figyelmedet és áldozatodat, mert gyakran megfeledkezünk a veled való kapcsolat ápolásáról. Bûnök szenynyezik lelkünket, te mégsem fordítasz nekünk hátat. Add, hogy tisztán lássuk irántunk megnyilvánuló szereteted mélységét, hogy abból erõt merítve mi is el tudjunk indulni az idegenbõl hazafelé! Adj erõt nemet mondani a csábító lehetõségekre, az egyszerût, a tisztát, az otthonit választani. Jézus Krisztusért kérünk.

Mennyei Atyánk!
Sokszor nem értjük, mi hova vezet ebben a világban. Már sokszor az sem egyértelmû, melyik a világos és melyik a sötét. Csak akkor lehetünk nyugodtak, ha életünket, sorsunkat te tartod kezedben. Kérünk, vedd pártfogásodba országunk népét, mert nélküled a legjobb lehetõség is rossz lehetõség, de ha a te áldásod van rajtunk, akkor minden nehéz helyzet a javunkra válik. Add, hogy ezt felismerve hálás és reményteli szívvel éljünk, minden jót tõled reméljünk, minden nehézséget atyai szeretetedre bízzunk. Jézus Krisztusért kérünk.

Mennyei Atyánk!
Rád bízzuk azokat, akik különösen is rászorulnak irgalmadra: a gyermekeket, az idõseket, a szerencsétlen sorsúakat, a betegen élõket. Azokat, akik egészségesnek tûnnek, ám lelki bánatuk miatt mégsem azok. Lelked erejével támassz irántuk irgalmat és segítõ szándékot a többi emberben! Add, hogy egymásnak segítõtársai, igaz barátai lehessünk! Add, hogy megtapasztaljuk a jó szándék és a segítõ kéz áldását. Jézus Krisztusért kérünk.

Szeretõ Urunk!
Kérünk, add meg nekünk, hogy belássuk és megvalljuk bûneinket, valahányszor haszontalan szolgáid voltunk. Add, hogy megtapasztaljuk Lelked egységet teremtõ erejét és az összetartozás örömét szent neved dicsõségére!

Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#784
Ima 2011. 28. hetében 12 éve, 9 hónapja  
Urunk, Istenünk!

Könyörülj ezen a világon, mert nem tudja, mit cselekszik, csak rohan, és nem tudja, hová! Urunk, ha mégis megállítasz minket, add, hogy észrevegyük! Ha szólsz, adj hozzá halló füleket! Ha a világot nézzük, add, hogy meglássuk benne szereteted ezernyi apró jelét!

Urunk!
Nyisd meg egyházad szívét, hogy befogadja Lelkedet! Adj ébredést népednek, hogy hirdesse jó híredet. Add, hogy ne szégyent hozzunk fenséges nevedre, hanem magasztalást. Szabadítsd meg egyházadat a képmutatás és farizeizmus lelkületétõl. Add, hogy mi, akiknek áldást kell továbbadnunk, akikre ajándékaidat bíztad, ne a saját kívánságainkat hajszoljuk.

Urunk!
Kezedbe helyezzük életünket. Újítsd meg hitünket! Eléd visszük szeretteinket: hitvestársunkat, gyermekeinket, unokáinkat. Segíts hozzád vezetni õket! Miközben rólad beszélünk, elõbb hadd halljuk meg mi magunk a szavadat. Mielõtt cselekednénk, figyeljük akaratodat. Te, aki örömökre hívtál minket, segíts megértenünk, miért örömhír az evangélium. Hadd legyünk sóvá és világossággá a keresõk számára, hogy ránk tekintve téged láthassanak!

Urunk!
Légy az árvákkal és a kitaszítottakkal, akik értelmetlennek látják az életüket. Tégy csodát az õ életükben is, hogy belül meghallják azt a hangot, amely keresi õket. Urunk, maradj a betegágyon szenvedõkkel. Segíts, hogy politikusaink és vezetõink megértsék: a hatalom mások szolgálatának az eszköze, nekünk pedig adj imádságos szívet, hogy tudjunk így tekinteni rájuk, és könyörögni értük, hogy azzá lehessenek, aminek te látni szeretnéd õket.

Urunk!
Köszönjük az életet, mely csodálatos ajándékod. Olyan jó, hogy nemcsak megteremtetted ezt a világot, hanem szeretetkapcsolatra léptél vele a teremtésben. Köszönjük, hogy egyszülött Fiadat adtad érte, aki eljött, hogy megkeressen minket, elveszetteket. Köszönjük, hogy a Golgota keresztjéig tart szereteted. Köszönjük a hozzánk legközelebb állókat, szeretteinket, akik benned egyben testvéreink is. Köszönjük a gyülekezetet, azt a lelki családot, mellyel megajándékoztál minket.

Urunk!
Köszönjük, hogy összetehetjük kezünket, meghajthatjuk térdünket, és Atyánknak szólíthatunk Fiad, Jézus Krisztus által! Köszönjük Szentlelked jelenlétét; köszönjük, hogy nem hagytál magunkra, és ma is cselekszel az életünkben. Magasztalunk, Urunk, minden hatalmas tettedért és meg nem érdemelhetõ jóságodért, szeretetedért. Legyen mindezért dicséret és magasztalás, fogadd el szívünk hálaáldozatát! Tiéd a dicsõség és az imádás, felemeljük szívünket, és dicsérjük szent neved.

Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#795
Ima 2011. 29. hetében 12 éve, 9 hónapja  
Urunk, Istenünk!

Amikor hallgatjuk igédet, kérünk, hogy ne csak a fülünkig jusson, hanem lelkünk mélyéig hasson! Köszönjük megerõsítõ szavadat, mellyel biztosítasz bennünket arról, hogy te vagy Urunk és Istenünk. Köszönjük, hogy feladatot is adsz, így munkatársaid lehetünk. Köszönjük a sok-sok gyülekezeti alkalmat is.

Úr Jézus Krisztus! Kérünk, te maradj velünk ezen a nyáron is. Azokkal is, akiknek zömmel a munka lesz osztályrészük. Adj nekik kitartást és erõt! Légy azokkal is, akik most pihenni indulnak. Külön szívedre helyezzük fiataljainkat, gyermekeinket. Te légy velük a nyár örömeiben is! Õrizd meg õket a bajtól és a veszedelemtõl, vigyázz rájuk, hogy ne kerüljenek gonosz hatalmak hálójába! Könyörgünk a nyári felnõtt- és ifjúsági táborokért, jelenléted szentelje meg a közösségeket. Szentlélek Isten, te teremts közösséget közöttük és azok között, akikkel majd nyári programjaik során találkoznak. Te vezérelj mindnyájukat vissza otthonaikba és lelki otthonukba, a gyülekezetbe.

Adj kedvezõ idõjárást, hogy a föld és a becsületes munka meghozza termését! Te, aki Ura vagy a szélnek is, ne engedd, hogy a természet erõi ellenünk forduljanak.

Szentháromság egy igaz Isten, aki ma újra tudtunkra adtad, hogy nem mondasz le rólunk, könyörgünk hozzád egyházadért. Ne hagyd elveszni, erõsítsd, tisztogasd! Könyörgünk teremtett világodért. Tudjuk, hogy te tartod kezedben, és nem engeded át semmilyen hatalomnak. Könyörgünk hazánkért, népünkért. Add, hogy mindenki számára élhetõ élet legyen itt e hazában! Eléd visszük imádságunkban a betegeket, a szenvedõket, a haldoklókat, a magánnyal küszködõket. Add mindnyájunknak a hit ajándékát!

Ámen.



A témakört 2011. július 29-én lezártam!


Mi-Sa

Utolsó szerkesztés: 2011-07-29 17:14 : .
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 123456
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5