Home Fórum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keress a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés
Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Ökumenikus ima
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 123456
TÉMAKÖR: Ökumenikus ima
#519
Ökumenikus ima 13 éve, 4 hónapja  
2011. 3. hetében

Jó Istenünk! Mennyei Atyánk! Köszönjük, hogy minden nyomorúság és fájdalom, betegség és háború, hazugság és igazságtalanság ellenére tudhatjuk, hogy szereteted õrködik a világ fölött. Gondoskodsz akaratod teljesülésérõl, és minket munkatársaidul fogadsz annak megvalósításában.

Bár az egész világról gondoskodsz, és fenntartod életünket, egyházadra különleges felelõsséget ruháztál. Köszönjük azt a tisztességet, hogy ránk bíztad az evangéliumot! Világosítsd és szenteld meg egyházadat, hogy bátorítóan, örömmel és reményt keltõen hallassa hangját a világban. Legfõbb akaratod, hogy minden ember higgyen Jézus Krisztusban.

Az egység is a te akaratod. Segíts egymáshoz találni a Krisztusban hívõ felekezeteknek! Használd fel erre az ökumenikus imahetet is, hogy közösségünk ne csak szép szavakban, hanem õszinte egymásra találásban is megvalósuljon! Add, hogy azt lássuk meg egymásban, ami összeköt, és testvérekké tesz minket, és ne azt, ami szétválaszt! Segíts alázatosan elismernünk, hogy most tükör által homályosan látunk! Lépteinket vezesd a szeretet egyetlen és mindnyájunk számára elkészített útjára!

Kegyelmedbe ajánljuk beteg, idõs testvéreinket! Legyen életük egyre gazdagabb tebenned! Add az örök élet reményét a haldoklóknak és a szeretteiket gyászolóknak! Éreztesd jelenlétedet azokkal, akik magukra maradtak! Köszönjük változhatatlan hûségedet és irgalmadat! Legyen tied a dicséret, dicsõség és hálaadás most és mindörökké az Úr Jézus Krisztus által! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#528
Ökumenikus ima 13 éve, 3 hónapja  
2011. 4. hetében

Istenünk, köszönjük, hogy egyszülött Fiadat a világ megmentésére küldted.

Köszönjük, hogy minket személy szerint is meg akarsz menteni, és szolgálatba akarsz állítani. Engedd meglátnunk, hogy te szüntelenül azon fáradozol, hogy élõ hitre juthassunk, és hitünkben meg is maradhassunk. Engedd meglátnunk, hogy ez a világ és benne azok, akik nagyon közel élnek hozzánk, sóvárogva várják az Isten fiainak megjelenését. Sóvárogva várják azt a szeretetet, békét, amelyet csak Krisztus adhat, amit mi csakis Krisztus által tudunk nekik adni.

Segíts abban, hogy ne keseredjünk el azon, ha szolgálatunk során sok visszautasítást kapunk, ha furcsán néznek ránk, amikor a legfontosabbról, Krisztusról és a neki való engedelmességrõl szeretnénk bizonyságot tenni. Segíts abban, hogy kitartóan és állhatatosan tegyük meg mindazt, amit ránk bíztál, tudva azt, hogy te az embermentés szolgálatát bíztad minden gyermekedre. Segíts abban, hogy azzal a szelíd és mindhalálig engedelmes lélekkel szolgáljunk, amely Krisztusban is megvolt. Így végezd el rajtunk keresztül azt a munkát, amelyet te jónak látsz.

Mennyei Atyánk! Hadd könyörögjünk most különösen családunkért és annak minden tagjáért, akiket szeretünk, akiket hozzád szeretnénk vezetni, akikért nap mint nap könyörgünk, hogy el ne vesszenek, hanem mind közelebb és közelebb kerülhessenek hozzád. Te látod, hogy mennyire szeretnénk, ha a te közeledben tudhatnánk õket, ha érezhetnénk és láthatnánk, hogy számukra az egy szükséges te vagy, Uram. De ha már a te kezedben is tudhatjuk õket, ne engedd, hogy úgy gondoljuk, nincs más teendõnk az õ életükben, hiszen a hitük – ahogyan a miénk is – ingadozhat. Te állíts mindig melléjük, ha szükségük van ránk. Köszönjük, hogy rád bízhatjuk õket – ez a legboldogítóbb tudás.

És végül hadd könyörögjünk nagy családunkért, gyülekezetünk és egyházunk tagjaiért. Köszönjük õket, kicsiket és nagyokat, egyedül élõket és családosokat, a mindig vidámakat, de a szomorkodókat is. Köszönjük, hogy egyek lehetünk abban, hogy hozzád jövünk vasárnaponként, téged keresünk imáinkban, neked akarjuk szentelni napjainkat. Áldd meg õket, Urunk! Könyörgünk azokért, akik elmaradnak gyülekezetünkbõl, elsodródnak egyházunktól, és eltávolodnak tõled. Segíts, hogy a jó hírrel, az evangéliummal õk is újra megtaláltassanak. Add, hogy a te lelkületed égjen és lobogjon bennünk, hogy ne elítéljük, hanem megmenteni akarjuk õket, akik megkeseredtek e világ sok kísértése, támadása miatt.

Köszönjük, mennyei Atyánk, hogy Krisztusért meghallgatod imánkat. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#542
Ökumenikus ima 13 éve, 3 hónapja  
2011. 5.. hetében

Urunk, hálát adunk igédért, hogy szóltál és szólsz hozzánk szüntelen. Köszönjük, hogy nem vonod meg szavaidat tõlünk, pedig gyakran és gyorsan elfelejtjük azokat. Add Szentlelked ajándékát, amely emlékeztet bennünket a te igazságodra.

Erõsíts meg minket a te szolgálatodra! Add, hogy füleink, amelyek dicséretedet hallották, mindig azt visszhangozzák! Add, hogy lábaink, amelyek ma hozzád vezettek, sose tántorodjanak meg, és ne térjenek le a te utadról!

Kérünk, növeld bennünk a hitet és a reménységet. Szentlelked erejével eleveníts meg minket, hogy ne a magunk erejében, hanem egyedül benned bizakodjunk! Vezess minket úgy, hogy testünk, lelkünk, egész életünk téged szolgáljon!

Köszönjük, hogy Fiad által megmutattad dicsõségedet. Benne rejtetted el bölcsességedet és szereteted mélységét. Világosítsd meg szívünket, hogy nap mint nap felismerjük a te dicsõségedet, és szolgáljunk általa az elõttünk álló héten is.

Maradj közöttünk egyházainkban és gyülekezeteinkben! Köss össze minket tiszta szeretetben! Nevelj minket hûséges munkára! Könyörgünk azokért, akik a gyülekezetek szolgálatában állnak. Tedd õket a benned való hit példaképeivé, hogy áldásod tovább áradhasson rajtuk keresztül közelre és távolra egyaránt!

Könyörgünk hozzád országunkért. Segíts, hogy szeressük hazánkat, becsüljük és õrizzük értékeinket, örökségünket, és tisztelettel bánjunk más népek örökségével! Adj igaz méltóságot és megújulást népünknek!

Istenünk, Atyánk, vedd körül kegyelmeddel azokat, akik most szomorúak, elhagyatottak, csalódottak, erõtlenek, betegek és megfáradtak. Engedd, hogy megismerjék közelséged szeretetét, amely mindennél erõsebb. Segítsd õket a mélységek idején, hogy megleljék a te világosságodat. Kegyelmedbe ajánljuk szeretteinket közelben és távolban. Add, hogy követeid lehessünk ebben a világban. Mindehhez a te Lelkedre, áldásodra, bûnbocsátó kegyelmedre van szükségünk. A mi Urunk Jézus Krisztus nevében kérünk, hallgass meg minket! Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#552
Ökumenikus ima 13 éve, 3 hónapja  
2011. 6. hetében

Urunk, Istenünk, aki sokszor és sokféleképpen szóltál és szólsz ma is hozzánk, engedd meg nekünk, hogy Fiad, Jézus Krisztus nevében szólítsunk meg téged! Adj nekünk erõt ahhoz, hogy ne fáradjunk meg a te keresésedben, és mindenkor benned reménykedjünk!

Könyörgünk hozzád egyházadért. Adj bátorságot ahhoz, hogy egyedül a te szavad által kívánjon megújulni, és óvd meg attól, hogy önmaga erejével dicsekedjen. Elevenítsd meg gyülekezeteinket. Add, hogy testvérként találkozzunk ott egymással, s a szeretet szószólói legyünk. Támassz gyülekezeteidben embereket, akik mindenkor készek arra, hogy neked és másoknak - szavakkal vagy szavak nélkül - bátran szolgáljanak!

Ne engedd, hogy csak önmagunkra nézzünk, és csak önmagunknak éljünk!

Könyörgünk hozzád mindazokért, akikért felelõsséggel tartozunk: azokért, akiket gondjainkra bíztál, és azokért, akikkel együtt szolgálatra hívtál. Gondoskodásodra és bölcsességedre bízzuk azokat, akik egyházadban és gyülekezeteidben különösképpen is felelõsséget hordoznak. Mentsd meg õket az elkeseredéstõl, és õrizd meg õket az elbizakodottságtól. Te vagy a mi reménységünk, amikor azért könyörgünk, hogy otthonunkban, hazánkban és szerte a világon szabadság, igazságosság és békesség legyen.

Urunk, Istenünk, olyan sokszor aggodalmaskodunk jövõnk és a világ jövõje miatt. Kérünk téged, szabadíts meg minket önpusztító aggodalmainktól, hogy a mai napon nyugodtan aludjunk, holnap pedig bátran megtegyük mindazt, amit akaratod szerint cselekednünk kell.

Némítsd el bennünk és körülöttünk a hiábavaló, bántó és rosszindulatú szavakat. Te, aki sokszor és sokféleképpen szóltál már hozzánk, értesd meg velünk a te Fiad, Jézus Krisztus által, hogy a tiéd az utolsó szó életünkben és a világ életében most és mindörökkön-örökké. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#560
Ökumenikus ima 13 éve, 3 hónapja  
2011. 7. hetében


Mennyei Atyánk! Köszönjük, hogy szent igédben nap mint nap elénk állsz, és nem hagysz bennünket lelki táplálék nélkül, mert "nem csak kenyérrel él az ember". Gondod van minden emberre és a világra, amelyet alkottál. Teremtésedet szemlélve hadd nyíljon fel szemünk a csodálkozásra! Segíts felismernünk hatalmadat, amellyel ma is mindenek felett állsz, és a bûn rombolása ellenére dicsõségesen uralkodsz mindenen. Segíts bennünket, hogy felismerjük akaratodat, és munkatársaidként végezzük a ránk bízott szolgálatot. Légy mindazokkal, akikre a vezetés felelõsségét bíztad. Add, hogy átérezzék a tõled kapott feladat súlyát és felelõsségét. Intsd õket igéd és lelkiismeretük által, hogy ne éljenek vissza hatalmukkal, hanem azzal minden embertársuk, a társadalom és az egész teremtett világ javára tudjanak élni.

Urunk! Szavad, amely Igédben és az igehirdetésekben eljut hozzánk, az élet szava. Kérünk egyházadért és mindazokért, akik egyházadban igédet hirdetik: adj nekik bölcsességet. Add, hogy mindig tisztán és igazán adják tovább a rájuk bízottaknak azt, amit Szentlelked által kijelentesz. Szent egyházad minden tagjának adj tiszta látást, bölcsességet és bátorságot ahhoz, hogy szóljanak, amikor szólni kell, és hallgassanak, amikor hallgatni kell. Ne engedd, hogy hamis tanítások fertõzzék életünket és veled való kapcsolatunkat.

Adj bölcsességet a pedagógusoknak és mindazoknak, akikre a tanítás nehéz feladatát bíztad! Segítsd õket, hogy mindig megtalálják a rájuk bízottak szívéhez vezetõ utat. Légy a tanulókkal is! Add, hogy bölcsen fogadják a feléjük áradó információkat. Segítsd õket, hogy meg tudják különböztetni azt, ami a javukra van, attól, ami árt. Õrizd meg õket a kísértések között, és ne engedd, hogy azokat, akiket a keresztség által gyermekeiddé fogadtál, elcsábítsa e világ fejedelme.

Áldd meg a házastársakat és a családokat! Add, hogy betöltsék hivatásukat teremtett világodban. Segítsd, hogy tisztességgel és becsülettel végezzék munkájukat, egymást szeressék és becsüljék. Add békességedet is, hogy az ellentéteket, viszályokat a tõled kapott bölcsességgel és világossággal tudják megoldani.

Légy mindazok támasza, akik segítségre szorulnak. Légy társa az egyedül lévõknek, orvosa a betegeknek. Légy a haldoklók reménysége és a gyászolók vigasztalója. Erõsítsd a bizonytalankodókat, és bátorítsd a kételkedõket.

Szenteld meg és újítsd meg gyülekezeteinket és egész anyaszentegyházadat, hogy sóként és világosságként éljen és szolgáljon a világban a te dicsõségedre és embertársaink javára az Úr Jézus Krisztus által. Ámen.

Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#571
Ökumenikus ima 13 éve, 2 hónapja  
2011. 8. hetében

Urunk, Istenünk! Gyógyító igédre szorulunk testestül-lelkestül. Nehéz szavakba foglalnunk érzéseinket, lelki fájdalmainkat, azt, hogy bár a jót akarjuk, mégis a rossz gyõz bennünk, és a rosszat tesszük.

Urunk! Nélküled teljesen összeroppanunk, csõdöt mond az életünk. Azt gondoltuk, a te utadon járunk, igéd által bölccsé lettünk, már el tudjuk kerülni a rosszat, sõt jóval tudjuk legyõzni azt. Mégis miértek sokasága gyûlik bennünk: miért értik félre szavainkat az emberek, miért nincs jó fogadtatása tetteinknek? Még az is megfogalmazódik bennünk, hogy vajon te látod-e mindezt. Tudsz-e rólunk, a sorsunkról, a lelki gyötrelmeinkrõl? És tényleg csak az történhet velünk, amirõl te is tudsz?

Urunk, összetörten állunk elõtted. De ebben az összetörettetésben igéd alapján hadd lássuk meg szeretetedet: "Akit szeret az Úr, azt megdorgálja, de mint apa a fiát, akit kedvel." Amikor minden összekuszálódik bennünk és körülöttünk, amikor nincsenek már szavaink, és csak miértek hagyják el ajkunkat, csendesíts el igéd által, amelybõl ma is áradt az örömhír, hogy te gyermekeidként szeretsz minket. Ezért engedd, hogy gyermekeidként ne akarjunk kibújni a fenyítés alól, hogy dorgálásodat ne utáljuk, hiszen ha tõled jön, az csak javunkra van, mert szeretetbõl fakad. Láttasd meg velünk szeretetedet, amely értünk mindent remél, mindent eltûr, és mindent elfedez. Engedd, hogy kérjük és elfogadjuk ezt a végtelen szeretetet!

Mennyei Édesatyánk! Tudjuk, hogy nem egyedül küszködünk ezzel az érzéssel, összetört állapottal. Add, hogy segítségére lehessünk mindazoknak, akiknek hasonló gondjaik vannak.

Tégy minket alkalmassá arra, hogy Krisztusról, a te egyszülött Fiadról tegyünk bizonyságot az emberek elõtt, aki azért jött, hogy szeretetbõl megkeresse és megmentse az elveszettet, aki nem sajnálta idejét és energiáját egyetlen embertõl sem, aki sohasem sértõdött meg, s eltûrte azt is, ha elutasították, és aki értünk vállalta a kereszthalált.

Urunk, Krisztusért a te gyermekeidként folyamodunk hozzád! Õt követve szabadíts fel minket arra, hogy ne csak a minket szeretõkben lássuk meg a testvért, hanem ellenségeinkben is. Így õrizz meg minket attól, hogy bennünket gyõzzön le a gonosz. Így add, hogy mi gyõzhessük le a gonoszt jóval és szeretettel. Hisszük és valljuk, hogy csak te tudsz rajtunk segíteni, csakis általad tudunk jó úton járni, benned bízni, és általad tudjuk a belõled élõ ember jó gyümölcseit teremni. Kérünk, hogy a tõled áradó szeretet megmutatkozzék rajtunk szelídségben, az irgalmasság cselekedeteiben és a békességre való törekvésben. Ámen.
Mi-Sa

Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 123456
Moderátorok:
Hirdetés
Hirdetés
  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5